Hur stor ranson tur har man egentligen?

Det är fruktansvärt vad dålig jag varit på att uppdatera bloggen senaste veckorna. Men det är väl för jag känner att det kan bli lite tjatigt. Jag gör inte så mycket annat än är på min praktik, planerar inför min praktik, power-walkar och pratar telefon. Den här veckan har jag spenderat mängder med tid med en telefon fastklistrad mot örat. Anledningen till det är att jag försökt styra upp morgondagens valborgsfirande men viktigast av allt, VI HAR FÅTT LÄGENHET!! Ni anar inte hur skönt det är att ha det problemet ut världen också. Jag har haft flyt senaste tiden, det är så kul när det blåser medvind :) (Pepper, peppar.) Men jag blir så orolig, jag tänker typ att man bara har en viss mängd tur att ta ut, så har jag massa tur nu så kommer min dos ta slut och så kommer kanske resten av mitt liv bli en katastrof.. Det är samma tankar som jag har om vädret, om det tidigt på våren/slutet av vintern är alldeles för många fina, soliga dagar så kommer det inte finnas några fina, soliga dagar kvar när det väl blir sommar på riktigt. Ja jag vet, jag är knäpp.
Nu längtar jag till i morgon, av två anledningar. 15.30 ska jag träffa min blivande chef på omsorgsförvaltningen och skriva på massa papper, anställningsbevis och sekretess bl.a. Och så ska jag även få mitt schema, ska bli så kul att få veta hur man jobbar i sommar.
Sen är det stort valborgsfirande utanför kåren med live-band och tävlingar, sånt som jag bara älskar. Sitta i gräset och softa och umgås. Sen fortsätter festen inne på kåren med band som spelar där med. I've got a feeling, thats it's gonna be a good night! Har köpt ett nytt rött vin som jag har en känsla och förhoppning att kommer smaka utsökt :) I love rött vin!
Dock måste jag ha i bakhuvudet hela kvällen att det finns en morgondag också. Ska upp tidigt på lördan och rida. Sen vill jag ju inte tillbringa hela lördagen bakfull när det är hela två veckor sen jag träffade mina älsklingar.

Ha det gott, gott folk! :)

Söndriga brevlådor och vårpasta!

Igår morse när vi vaknade såg vår och de andra brevlådorna utanför mammas hus ut såhär.



Jag förstår inte hur folk bara kan få för sig att förstöra på detta viset. Hur får man iden? Vad är det som är så himla kul? Saknar dessa mäniskor helt förstånd. Nu var det här kanske inte världens allvarligaste grej, det var bara "några brevlåda". Men det var inte Deras brevlådor. Vad förstör de nästa gång? Förra helgen när jag var i Kalmar hade någon/några repad och skurit sönder däcken på ALLA bilar längs en gata utanför min lägenhet (tur för mig att jag inte parkerat där). Det kan bli enorma kostnader för bilägaren plus att man inte kan använda bilen förrän däcken är lagade. Tänk om någon skulle till jobbet, eller t.o.m till sjukhuset för någon olycka hänt. Såna här förstörelser fyller ju verkligen ingen funktion alls, de känner inte ens människorna de förstör för så det handlar alltså inte ens om hämd eller ilskar mot någon.

Igår var jag på kalas hos mina tvilling-kusiner som fylde 8 år. Det var trevligt :) Min moster, hennes man och en av deras söner, alltså min kusin var där. Har inte träffat dem på väldigt länge! Fick en chock när jag såg hur stor min kusin blivit. Det är tråkigt att vi inte umgås med dem längre. Men sånt är livet, saker och ting förändras.

Jag är hemma själv i mammas hus ända till sent imorgon kväll för igår åkte mamma till Stockholm. Hon ska gå någon vakt och receptionist-kurs och lära sig vara trevlig, hur ska detta gå.....? ;P
Så idag lagade jag mat själv, till mig själv.

Så här kommer dagens recept (jag skriver nog det mer för min egen skull än er ;P):

Vårpasta

Koka pasta.
Fräs salladslök, sparris, zuchini och ärtor. Tillsätt 1 dl mini creme fraich och 250g mjukost. Hetta upp.
krydda med svartpeppar, salt och rivet skal av citron.
När pastan är klar häll av vattnet men spara lite. Häll över grönsakerna över pastan och rör om. Servera varm med parmesanost.
Jag stekte en kassler bit och hade till.
Mumsfilibaba!




Vinten rasta ut bland våra fjällar...

Jag hade verkligen velat säga att våren är här på riktigt nu för idag kändes det verkligen som det! Den första solningen är avklarad för idag var det verkligen varmt, i solen måste tillägas. Först satt jag med tröja och jacka, sen tog jag av mig jackan, sen även tröjan så mina bleka arma fick se en skymt av solen också :)



Kvällen inleddes med grillning hemma hos min storebros Povel och hans familj. Gott, gott, gott!





Lite lek med världens sötaste unge :)

I förmiddags var jag och mamma en sväng på stan. Shoppade lite inne på hälsokost affären och parfymshoppen.
Avslutade med en runda på torget. Där köpte jag två blommor och körde sedan till pappas grav och planterade dem. Idag skulle han ha fyllt 49 år.

HIPP HIPP HURRA!

IDAG FYLLER VÄRLDENS BÄSTA ROGER ÅR!! GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTI GRATTIS!!!!
Det är sant, han är verkligen världens bästa Roger, min Roger :) Jag kan skatta mig lycklig som hittat en karl som han. Tråkigt att jag inte kan vara hemma och uppvakta honom idag på Hans dag. :( Skulle ju gjort en tårta till han och frukost på sängen och allt man ska ha på sin födelsedag. Men det kan jag icke, jag har fortfarande VFU och är därmed i Karlshamn. Så istället för att baka tårta ska jag nu sätta mig och planera morgondagens lektion om kor, som dessutom är det första momentet i mitt tema-arbete.

Och jag är så fruktansvärt glad över att jag fick jobbet. Det liksom sprudlar i mig av glädje. Jag kan glömma bort det ibland, så helt plötsligt kommer jag att tänka på det igen och då bara ler jag med hela ansiktet, som ett litet barn :)

pusshej

Dagens stora händelse! Följt av dagens lista....

Jag fick jobbet som jag önskade mig! Alltså som personlig assistens. Fan vad skönt det känns när saker och ting ordnar sig till det bästa!

Förövrigt flyter saker och ting på bra. Jag och mamma power-walkar som bara den. Nyss hemkomna från en 50 minuters tur, schemat följs till punkt och prickar. Eller nej, nu ljög jag. Igår blev det en längre tur. Det var för att vi råkade gå vilse. Haha. Vi gick och gick och trodde aldrig att vi skulle komma hem igen. Men helt plötsligt en timme senare kom vi ut på samma stig vi började på. Det visste vi dock inte direkt så det var till att singlar slant om vilket håll vi skulle gå åt. Tack och lov valde vi rätt. Vem vet, annars kasnke vi fortfarande hade varit ute och gått...

Nu är kasnke helgen ite så aktuellt längre, men faktum är att vi faktiskt närmar oss en ny med storm steg. Här kommer en lista på förslag på vad man kan hitta på.
*sjunga sånger ur en sångbok.
*Titta på film/serie
*se "så ska det låta"
*gå promenad
*spela "Insikt" (ett frågespel från posten med frågor som handlar om år 91-92. Inte så aktuella frågor med andra ord)
*spela TP (det säger dock att gräsänder inte kan dyka, men jag HAR sett änder dyka. Antingen är spelet fel eller så vet jag inte vad en gräsand är..)
*laga god mat
*fika med underbara vänner.

Tack för visat intresse, nu ska jag äta kalops :)

Frågar man bör, inte bör ställa...

I Kalmar igen, skönt att komma hem lite, tur att det inte är så långt mellan Kalmar och Karlshamn. Hade fått brev från min lärare när jag kom hem igår, med min hemtenta, jag klarade den! Jippie :) Skönt att kunna lägga saker bakom sig. Tyckte det var ett gulligt sätt, att skicka brev menar jag, så hade hon skrivit massa komentarer och så. Det är bra att ha inför nästa uppsats man ska skriva, så man vet vad man kan förbättra. Jag är alltid FÖR personlig eller FÖR faktainriktad, hehe, det är inte lätt..
När jag kom hem hade Roger förberett jätte god mat. Grekiska färsbiffar och klyftpotatis (inte riktigt enligt min diet just nu) men med MYCKET sallad och sås med kesella lätt. Hehe.

 Det här var Rogers portion! Jag hade redan börjat äta på min så den såg inte så fräsch ut :) Gott var det kan jag lova!

På kvällen såg såklart "Så ska det låta".

Idag ska jag på anställningsintervju på Stensötorpet. En restaurang på en camping. Körde dit igår kväll så jag skulle veta var den låg. Där var jätte mysigt! Nu vid frukosten satt jag och Roger och "lekte intervju". Han ställde mig frågor som "vad är dina starka egenskaper" och "varför ska vi anställa just dig". Sen skulle jag komma på frågor jag själv kunde ställa. T.ex
-Får man någon semester?
-Har du emot folk som kommer sent?
-Är det mycket sovmorgnar?
-Gör det något om man går ut och lägger sig och solar om det bara är lite folk på restaurangen?
-Är det lugnt om man tar pauser lite då och då?
-Om jag jobbar en fredag, är det okej om jag börjar förfesta på jobbet?
-Är det något problem om man ofta är sjuk?

Nu ska jag föna håret, klä på mig och göra mig i ordning.

Ha en bra lördag!

Dagen började bra....

Klockan ringde, jag låg och drog mig i fem minuter, eftersom jag ändå hade gott om tid. Steg upp, tvättade ansiktet, kokade gröt, fixade håret, borstade tänderna, klädde på mig och begav mig sedan iväg. Gick till skolan idag. Efter ett tag kollade jag på mobilen för att se vad klockan var. Hade då ett missat samtal från mamma och trodde självklart att hon ringt bara några minuter tidigare och jag ringde upp. Mamma svarade och sa att hon ringt innan när hon tänkte att jag kunde prata påväg till skolan.
"Okej", sa jag. (Och tänkte att vi kan väl fortfarande prata och hade inte en tanke på att hon kanske ringt en hel timme tidigare).
"Var är du nånstans då, eftersom du kan prata?", undrade mamma.
"Påväg till skolan såklart, jag sa ju att jag skulle gå idag", svarade jag nästan irriterad över mammas usla minne.
"Ja men börjar inte du kl 8?".
"Jo", svarade jag.
"Jeanette, klockan är kvart i 9!".
Oh my god tänkte jag. Hela morgonen spelades upp i mitt huvud. Hur jag lugnt och stilla gjort mig i ordning och kollat minst tjugo gånger på klockan utan att reagera över att jag faktiskt var en hel timme sen. Jag förstår inte hur man lyckas!! Jag hade alltså ställt klockan på 7.30 igår kväll istället för 6.30, men varit helt övertygad om att jag ställt klockan på 6.30 och därför inte sett mitt misstag. Jag fick panik, vad skulle de andra lärarna säga? Så oansvarigt! Tänk om jag varit lärare på riktigt och mina stackars elever satt där i klassrummet helt själva, undrandes vart jag var nånstans. Nej sånt här får man bara inte göra! Jag blev rädd att de andra lärarna skulle ha tappat allt förtroende för mig nu.
Men allt var lugnt. Jag välkomnades och de sa att det kan hända vem som hellst. Ja det har de rätt i, men vad retfullt att det hände just mig!

Vad blir det för mat?

Och så äntligen åt vi den omtalade kassler och broccoli-gratängen. Den blev verkligen mega god!

Recept 4 pers.

1. Förväll 2 st broccolibuketter som du skurit i bitar. Lägg sedan i en ugnsfast form.
2. Smällt smör i en kastrull och fräs en gul lök. Tillsätt 4 dl grädde, 400 gram strimlad kassler salt och peppar. Koka  några minuter. Ta kastrullen från plattan och häll i 2 dl riven ost och rör tills den smällt.
3.Häll kassler såsen över broccolin och gratinera i ugn i 15 min. (225 grader). Servera med ris eller pasta.

Idag stod det 40 min power-walk, så när mamma och jag låtit maten smällta lite begav vi oss ut. Nu har jag duschat och känner väldigt fräsch och duktig :)

Ännu en rolig dag på praktiken. Intervjuerna gick bra. Det är så roligt att höra deras funderingar och tankar. Man slutar aldig atr förvånas över hur skarpsinta och smarta de är.

Nu ska mamma måla helt plötsligt.. Hon är rolig hon :)

När katten är borta dansar råttorna på bordet...

Roger har varit och köpt en gouda-ost nu när inte jag är hemma. Jag som trodde att vi kommit överens om att präst-ost är godast! Dessutom har han handlat massa ölkorv, chips och choklad. Men det är bra att han passar på nu när inte jag är hemma så inte jag blir frestad :) Sex veckor nyttig var det ju sagt. Hoppas det går att hålla. Imorgon är det dags för power-walk igen, då får jag sällskap av mamma. Och DÅ ska vi äntligen göra kassler och broccoli-gratängen jag snackade om igår. Idag blev det lax med tärnad potatis, palsternacka och morötter. Ingen sås. Trodde det skulle vara torrt men det var det inte! Jätte gott verkligen. Vi svenskar (eller många iaf.) tror ju typ att inget går att äta utan sås, men se det gör det. SJälv är jag en riktig sås människa. Ibland kan jag nästan ha mer sås än annat på tallriken. Men det kasnke är en vana som går att vänja sig av med...

Bara skräp på tv'n ikväll. Sitter kvar här vid datorn ett tag till sen går jag nog och lägger mig och läser lite, så nu vet ni det!

Övning ger färdighet!

"Kan inte du göra något imorgon?", sa en tjej till mig idag när vi promenerade tillbaks till skolan efter utedagen.
"Göra något? Hur menar du nu", undrade jag.
"Ja, du måste ju göra något, som Anna. Inte bara sitt och titta på, då lär du dig ju inte att bli lärare", sa hon.
"Det har du alldeles rätt i", svarade jag. "Men jag kasnke inte kommer göra något redan i morgon, men senare kommer jag göra det".
Smart tjej, man måste ju faktiskt öva för att lära sig.
I morgon ska jag intervjua fyra ungar om vad deras läs- och skrivvanor. Spännande!

Det är kul på praktiken! Men jag har förstått att den tröttar ut en. Igår när jag kom hem och satte mig för att läsa lite kurslitteratur somnade jag och samma sak hände idag. Barnen är verken särskilt jobbiga eller högljuda så det är nog inte det som gör en trött. Utan det är nog alla nya intryck, tankar och försök att hänga med och komma in i det nya samt alla nya människor man träffar som tröttar ut en lite.

Nu ska jag sticka iväg och simma några längder. Igår power-walkade jag till praktiken på morgonen. (Och hem med för den delen, men då pratade jag i telefon så då gick det inte riktigt lika fort).

Tjao!

Hejsan hoppsan!

Första dagen på praktiken gick bra, fast trodde inget annat, har ju varit där förrut så jag vet ju hur det funkar. Nej, det jag varit (och är lite) nervös över är tema/planeringsarbetet vi ska göra. Det pga att jag inte riktigt förstår uppgiften. Men efter att ha pratat med Anna om det idag och hört hennes tankar och nu vet vad som är pågång i klassen känns det lite bättre. Tror det kommer bli fem roliga veckor på Bodestorpskolan.

Sitter vid mammas dator eftersom min är kvar i Kalmar. Det är sjukt obekvämt, hon har datorn på en gammal sekretär som är ganska låg. Skrivbords-stolen är en gammal köks-stol som är alldeles för hög till den låga sekretären så man får extremt ont i ryggen. Jag måste komma på en lösning till detta eftersom jag antagligen kommer vara tvungen att tillbringa ett antal timmar här.
Det var inte klaga jag skulle göra egentligen utan berätta att jag satt och kollade på bilder från när vi var i Maroko. Hittade en bild på när jag red.



Utan skor och hjälm i stekande sol galoppernades i full fart längst heeela stranden som var flera kilometer lång.



Samtidigt red mamma och C kamel. (Jag red också kamel, fast dagen innan).

Nu ringde mamma, hon hade kommit på maten till imorgon. Vi ska ju äta nyttigt under veckorna jag är här. Jag MÅSTE komma i mina kläder till sommaren för det gör jag inte i dagsläget :( I morgon ska vi iallafall äta kassler och broccoli-gratäng. Lät mumsigt tycker jag.
Var och handlade innan, lite frukt och sånt som jag kan ha med till VFU'n om dagarna. Köpte även ett flingpaket för 43 spänn!!! Det suger att vara glutenintolerant. Litet var paket-helvetet med...

Sådär jag, där fick jag snabbt och enkelt ihop världens mest ointressanta blogg-inlägg hehe :P

Nu ska smaka mina flingor sen är det dags för 90210 och a secret life of an american teenager. I love mondays!!!

Bye bye Kalmar..

Nu är jag i Karlshamn, imorgon börjar VFU'n, jag är måttligt nervös... Jag har mycket att vara nervös inför denna veckan.. Hoppas allt blir bra :)
Jag kommer sakna mina killar (Roger och Steffen) i Kalmar när jag ska vara här i fem veckor, eller egentligen sex. Men komemr ju träffa dem på helgerna. Måste dessutom börja klura på en födelsedags present till Roger, han fyller ju snart år!
Nu ska jag fixa iordning lite med mina grejer i mitt lilla rum här i Karlshamn sen sätta mig och se lite tv innan det är dags att sova.

Natti natti :)

Jag i Tree hill :)

Inatt hade jag en hemsk dröm. Jag minns inte vad den handlade om över huvudtaget eller om det var en mardröm. Men mitt i natten sa jag "vad hemskt" och då måste ju ha varit något hemskt i min dröm..

Fick inte rida Trippen idag, som visst är en HON, oj ursäkta, hur kunde jag ta så fel!? Det hörs ju tydligt på namnet att det är en hon :) Men jag fick en annan Ponny istället, Macken, det tror jag var en kille för har för mig jag såg något mellan hans ben, men är inte säker. Men visst, det skulle lika gärna kunna ha varit en tjej, den hade man, päls och svans som alla andra hästar :P I vilket fall som hellst så tycker jag att det är ASKUL att rida ponny! Iaf Macken och Trippen.

Idag har jag varit hemma själv hela dagen. Roger har varit hos sin kompis och pluggat. Eller nu LJÖG jag! Steffen har faktiskt också varit hemma :) Vi har varit ute och gått en jätte lång runda i det fula vädret. Resten av dagen har jag kolla klart på säsong 3 av "One tree hill". Roger är rädd att jag kommer bli psykiskt sjuk och sälja alla mina grejer och resa till USA och leta upp gänget i "One tree hill". Han tycker jag är alldeles för fäst i serien och bli alldeles för berörd. Men jag kan inte hjälpa det, jag bara älskar alla i serien och hade önskat att jag fick vara en del av deras kompis gäng.... Okej Roger kanske har rätt, jag är kanske FÖR fäst....



Puss!


Kroppkakor!

Nu har vi lagat kroppkakor. Det är för jäkla gott det. Äkta hederlig husmanskost som säkerligen är påväg att försvinna bl.a bulgur, quinnoa, kycklingsallader, pasta, GI-metoder... you name it...







VOILÀ!! 

Om en halvtimme börjar "Så ska det låta" och sen hoppas jag att det är "Solsidan". Ska surfa in på tv.nu och kolla om det stämmer.
Imorgon ska jag rida klockan 10.00. Hoppas jag får Trippen då. En liten ponny bara, men gick så bra sist jag red honom och det var så himla kul :) I och för sig inget som säger att det kommer gå bra den här gången också för det...

Trevlig kväll!

Detox och personlig assistent

Nu har jag varit och köpt Detox, det är dags att rena min kropp från allt slam och skit. Alltså, ingen alkohol, cigg eller skräpmat på tre veckor! Ska ju till Karlshamn i fem veckor och göra min VFU, då har mamma och jag bestämt att vi ska äta lite nyttig mat under den tiden. Och på tåget till Köpenhamn hade jag köpt en tidning som hette "mat och hälsa", i den hittade jag ett program, gå power walk i 6 veckor. Det ska jag också försöka följa, varvat med lite jympa, simning och ridning. Kanske kan man sätta på sig bikinin i sommar utan allt för mycket ångest...



Igår var jag på anställningsintervju. Jag kan inte riktigt avgöra om det gick bra eller inte. Eller det gick nog bra, hon gillade nog mig som person och så, men jag saknar arbetslivserfarenhet och det var det negativa. Dock sa hon en massa saker som var positiva. Men jag är väldigt rädd att den negativa saken är den avgörande. Men jag vill så innerligt gärna ha det här jobbet! Kan inte sluta tänka på det. Jobbet är som personlig assistent, mer kan jag inte berätta. Jag kan inte sluta tänka på personen jag i så fall ska vara personlig assistent till, jag vill verkligen, verkligen hjälpa henne. Snälla håll tummarna för mig!

Kram

Köpenhamn ffs!

Efter två fullspäckade dagar i Köpenhamn är man ganska trött och sliten. Men varenda verkande tå var värt det! Vi har verkligen haft skit kul. Malin och jag :)



Först utforskade vi hotellrummet..



...sen staden. Vi har gått en massa dessa dagar för att se så mycket av Köpenhamn som möjligt (och hinna kolla i så många affärer som möjligt såklart...). Där är verkligen fint.



Vi undrade om det var okej att ta en hoppbild mitt i Danmarks huvudstad, vi kom fram till att det kanske inte var det, men gjorde det endå!!



Efter långt letande efter en restaurnag som serverade glutenfri mat hittade vi en. Det är hopplöst att äta ute när man är glutenintolerant. Stackars Malin som också får lida av min sjukdom..

Mätta och glada kunde vi fortsätta med vårt shoppande.



Kanske en sån här...



Eller varför inte en sån här....

Malin och jag är gasnka bra på att komma på anledning till varför det är dumt att INTE köpa något. Så när dagen var slut hade vi gasnka mång kassa med oss till hotellrummet :) Jag hade bl.a köpt ett par ascoola leggins, men var inte helt lätt att få en bra bild på dem hehe..



Kjolen och linnet köpte jag med.

På kvällen var det dags att göra Köpenhamn osäkert. Vi hade en REJÄL förfest på rummet. Eller rejäl var kanske att ta i. Men vi hade jäkligt roligt iaf! Vi drack vin och lekte lekar. Vi hade bestämt oss för att gå till en tio kronors bar vi såg på dagen, men när vi kom dit var det stängt. Så vi gick in på baren jämte istället.



Japp, såhär lunga och städade var vi heeela kvällen! Eller inte! haha. Hade vi suttit såhär till 05.30 på morgonen när vi stapplade in på hotellrummet hade vi nog somnat...



Vi spelade något fotbolls-spel med några fotbolls-huliganer och sjöng karaoke på Sam's bar. Sen käka vi natta-mat på Burger King, mer behöver ni inte veta :)



På Burger King i Köpenhamn har dem inte glutenfritt bröd. Ser ni att det bara är en liten köttbit med ost på jag äter haha. Och handen bakom med en hamburgare i är inte min, jag har ju lila nagellack, haha..



Dag 2 bjöd på sol och vackert väder. Alltså, på med solbrillorna och sen lunch/frukost på en uteservering.





Vi gjorde även ett besök i "vor frelsers kirke". Ända upp i toppen på detta kyrktorn klättrade vi.



Utsikten var underbar..



Det blåste rejält där uppe och trots att ag itne alls lider av någon höjdskrcäck var det lite läskigt..



Vi gjorde även ett besök på Chris, det är så jäkla soft och mysigt där. Jag hade önskat att vi inte var bakis när vi var där, så kunde vi också slagit oss ner i gräset och druckit en öl.



På eftermiddagen slog vi oss ner på en mysig uteservering. Jag åt världesn största och godaste nachos-tallrik. Mmmm... vill ha!

Vi hann även med att besöka tre museum. Believe it or not, guiness rekord och the mystic exploatore.



Världens längsta man var en aning längre än mig..



På tågresan hem var vi trött vill jag lova! Då var det tur att jag köpt en rosa jätte bra sjal i Köpenhamn som funkar utmärkt som täcke. En rosa sjal är alltid bra att ha. :)

Jag har massa bilder och skulle kunna hålla på i en evighet, men nånstans måste man ju sätta punkt. Tack Malin för världes roligaste Köpenhamns resa :)

pusshej!

Det här händer i Karlshamn...

Inte mycket uppdaterande av bloggen denna helg. Det blir så när man är bortrest, då vill man ju inte sitta framför datorn, man vill umgås med nära och kära. I fredags var vi hos min faster och familj på middag. Min kusin fyllde 14 i torsdags så vi var där för att fira henne. Min faster gör verkligen världens godaste mat! Vi satt en stund ute på deras veranda och solade ansiktet. Det blåste lite kallt så vi hade filtar på oss, mysigt :) På kvällen hade vi fredags mys med mamma och såg "så ska det låta" och "solsidan".
Igår var det påskafton, var en runda på stan och kollade in nyöppnade H&M. Tänk att H&M kommit till lilla Karlshamn, kul, hoppas det går bra! :)
Vid 16-tiden kom min brorsa med familj till oss och grillade. Både mamma och Neo fyllde ju år förra helgen så det blev deras födesedagsfirande med oss Kalmar-bo. Vi drack öl och vin och vid åtta gick vi in till stan och träffade Maria och Peter och följde med dem på fest. Det var kul. Vi stack till Harrys sen, min och Rogers vistelse där blev tyvärr inte långvarig. Av någon anledning gick vi därifrån nästan så fort vi kommit dit. Vi hade nog fått i oss lite mycket dricka...hehe. Vi gick och åt kebab sen råka vi sno någon annans taxi och åkte hem. Hade visst ringt mamma också och med ynklig röst frågat henne om hon kunde hämta oss, men det kunde hon inte för hon hade med druckit öl.
I förmiddags var jag äckligt jävla bakis! Det var LÄNGESEN jag var så bakis. Senaste tiden har jag mest bara varit trött och slö dagen efter. Har tittat på en massa tv idag. Och i eftermiddags när man började känna sig bättre dammsög vi och torkade av bilen invändigt. Det behövdes verkligen!! Skönt att ha det gjort.
Nu ska jag sooooova! Gud så skönt.
Natti natti

GLAD PÅSK

Idag när jag kom hem fick jag en ÖVERASKNING!!! Jag älskar överaskningar!! :)
Roger gav mig en lapp där det stod:

"Glad påsk! Min älskade Jeanette! Känner du dig redo för vår årliga påsktradition? OK! Låt skattjakten börja!"
Sedan hade han markerat ett kryss på spisen, där kunde jag finna nästa lapp. På den stod det:

APRIL APRIL DIN DUMMA SILL!!! HAHAHA Trodde du verkligen att du skulle få ett påskägg av mig i år? Du är rolig du....
Glädjen och uppspeltheten jag nyss känt försvann en gnutta. Men då såg jag något stå skrivet längst ner på sidan med små, små bokstäver:
"PS Skojar bara med dig! Nästa karta ligger i en svart vas i köket. DS"
"PS2. Jag älskar dig så himla mycket!DS"

Jag sprang till de svarta vasarna i köket, har fem stycken, och fann nästa karta. Den föreställde ett kylskåp, sprang dit, hittade nästa karta, den föreställde en bongotrumma, sprang dit, hitta nästa karta, den föreställde..... Så höll jag på och hittade inte mindre än 10 st kartor! Den sista föreställde en galler-dörr med hänglås. Det ända stället jag kunde komma på som vi hade en sån var på vinden. Jag sprang upp på vinden och där låg det! Ett bauta mega stort påskägg!! Sånt som varenda litet barn skulle göra vad som hellst i hela världen för att få. Och det hade minsan jag fått av min underbara underbara kille :) (Ja, man får lov och skriva sådär smörigt när man fått ett bauta mega stort påskägg, så det så!)





Nu ska vi duscha Steffen så han är ren och fin när vi ska åka till Karlshamn. Sen är det ridning och direkt därefter åker vi.

Glad påsk alla!

P.S Roger har också fått ett påskägg, i det låg den en påsk-skjorta och en påsk-hare av choklad. Kände att mitt påskgodis nog skulle räcka åt oss båda :) D.S

RSS 2.0