Året som gått..

År 2010 börjar lida mot sitt slut. Vad hände egentligen?
Jag började året med en fruktansvär operation då jag tog bort mina halsmandlar. Först då fick jag lära mig vad smärta var.
Men halsen läkte och den långa, kalla men ändå ljusa vintern övergick till vår och jag köpte min lilla sommarstuga, eller kolonilott som det ju kallas. Där tillbringades många långa dagar med att luka och göra fint. Och många kvällar med TP, grillning och vin.
Under sommaren fick lilla Steffen lära sig gå på dagis när matte hade sitt egentligen första riktiga sommarjobb. Han försökte även lära sig agility men det gick ju som det gick...ingen vidare. Lillkillen hade blivit könsmogen och sprang hellre efter de andra tikarna.
Sommaren försvann i ett kick och avslutades men en av de roligaste resorna jag varit på, Turkiet.
När hösten kom började jag mer och mer fundera över mitt liv, var jag nöjd? vad ville jag egentligen? En grubbleriernas tid som resulterade att jag gjorde slut med min bäste vän och det fälldes många tårar.
Det senare halvåret har innehållit en hel massa roligheter, fester, spelkvällar, biljardkvällar och mycket mer. Jag blev nykär och det gick helt otroligt bra.
Det bästa av allt är att jag kommer avsluta 2010 med att vara galet förälskad i min fina fina Alex, tillsammans med honom och tillsammans med ett gäng helt underbara människor!
Gott nytt år!!!!!!!!!!!!!!

Tisdag

Äntligen är planerna inför nyår fixade. Jag har haft lite ont i magen över det faktiskt och legat sömnlös och funderat. Man borde nog inte oroa sig så mycket för allt brukar lösa sig. Jg är nog en person som tänker och oroa mig alldeles för mycket.
Hemma i Kalmar igen. Har en mängd saker jag borde göra men har verkligen ingen lust eller ork till måsten. Tror jag börjar bli lite småsjuk faktiskt. Inte konstigt för i princip varenda människa är mer eller mindre sjuk nu.
Snart ska jag och Alex gå en runda på stan, ska bli himla trevligt tycker jag. Skönt att vara hemma hos honom igen, har saknat honom jätte mycket i jul!
Ska bre mig en knäckemacka och kolla på lite one tree hill tills han slutat jobbet.
Hejsvejs :)

Min jul i bilder.

En jätte mysig julhelg lider mot sitt slut. Eftersom jag är rätt sleten idag orkar jag itne skriva för mycket (juldan och utgång igår kväll) men jag lägger ut några bilder som får tala för sig själva.

Julafton började med att Povel, Nadja, Neo och Hugo kom på julfrukost.







Lite julklappsutdelning.



Sen spelade vi spel. Det obligatoriska Drakborgen samt ett nytt spel mamma köpt. Så dt kan låta. Det var asroligt!





På kvällen var det bara mamma, jag och Robert. Vi fixade vårt lilla julbord, bytte julklappar och spelade ännu mer spel.









Bland massa annat fick jag det här understället :)







Igår var vi hos min faster och kusinerna och firade lite mer jul.





På kvällen var det fest! Jag, Maria, Siri och Robert förfestade hemma hos mamma sen dansade vi all-night-long på Mingel! :)









God fortsättning allesammans!

Dan före dopparedan.

Lillejulafton och efter över tre timmars bilfärd kom jag tillslut fram till Karlshamn. Det var ingen rolig resa. Körde tre kilmeter på över en halvtimme, suck, vilket väder. Tur att jag hade humorhimlen på p3 att lyssna på :)
När jag väl kom fram fick jag (efter en halvtimmes tjatande) mamma och Robert att spela memory med mig. Det är lugnt ett av tidernas roligaste spel. Passa alla mellan 4-99 år. Det vet jag, för det står på spelkartongen.
Nu ska jag sova, imorgon när jag vaknar är det JULAFTON! Jag hade önskat att Alex var med men man kan inte få allt man önskar sig. Jag tror jag kommer få fina julklappar iallafall för jag har varit såå snäll i år :P
På våra julaftonar är det dator och spel-förbud. Vi spelar sälskapspel, umgås och äter mat. Vårt lilla julbord med bara sånt som vi tycker om. Alltså ingen sill!!
Nu önskar jag er alla en RIKTIGT GOD JUL!
PUSS OCH KRAM!

Tomten har varit här...

...och lämnat av lite julklappar så han inte ska få det så stressigt på julafton :)





Det verkar som om dem i min släkt vrit snälla i år. Eller hur? :)


Dripp dropp, snälla vatten kom.

Ikväll vankas det feeees, utgång och DANSA!! Sitter här och väntar på att vattnet ska börja rinna i mina kranar. Funderar på om det skulle hjälpa om jag gick in och satte mig vid kranen och sa massa snälla ord och bad riktigt snällt. Har kranar ett specielt öra för snälla ord tro?
Det är sjukt hur beroende man är av rinnande vatten. Hur klarade dem sig förr i tiden egentligen?
Har varit på stan med Robert idag och inhandlat de sista julklapparna vi ska köpa tillsammans. Skönt att få det gjort. Är inte riktigt klar än, men snart så :)
Kom precis på att jag glömt hämta ett par extremt viktiga böcker på biblan. Glömmer jag det imorgon är jag körd! Snälla påminn mig!

Kanske ska gå in i badrummet och dansa någon form av vatten-dans? See you later......

Hej hej

Snart ska jag börja jobba. Har kommit ganska långt på min observationsuppgift, har skrivit igår morse och idag. Jag vill absolut inte påstå att jag är nöjd. Den är ganska rörig faktiskt. Men frågan är om jag verkligen orkar lägga ner så värst mycket mer tid på den. Är det någon som vet vilken bok det står om att vi lägger ner massa tid på svaga elever i skolan men glömmer de starka så säg till!! Jag är i stort behov av att hitta den boken!
Jag bjuder på en liten gåta idag med bara för att:
"Vad lever på vintern men dör på sommaren och växer med rötterna uppåt?"

Jag kommer inte på något kul att skriva om. Så jag slutar här.. Ha en bra dag! Snart är det jul :)

11 December.

Hej kära blogg och läsare.
Denna helgen blir relativt lugn med massa julmys. T.ex. står julskinkan för tillfället i ugnen och pepparkaksdeg ligger på diskbänken och väntar på att få bakas ut. Nötter, clementiner, julskum och julmust-back är inhandlat. Julmust på back är ett måste vid juletid, så är det bara. Nu tror jag nog allt att julkänslan kommer infinna sig. I morgon ska antagligen jag och lillebror ta en runda på stan och se om vi kan hitta några julklappar. Måtte han inte vara bakfull imorgon för då vet i tusan när vi ska finna tid för vår julklapps-shopping...
Nu är frågan vad jag ska hitta på. Jag har som vanligt några saker jag borde göra. Men jag vill nog hellre göra någonting annat. Alex är iväg och kollar på innebandy så mitt sällskap närmsta timmarna/timmen blir antingen One tree hill eller boken jag började läsa i Karlshamn. Det känns som jag redan vet hur det hela ligger till men jag är ändå spänd på att veta om mina farhågor stämmer. Verkar vara en väldigt otrevlig bok iallafall. Precis som alla andra böcker där barn far illa. Bedragen heter den förresten om ni vill veta.
Jag bjuder på en liten gåta:
"Var har vägen inget grus, havet inget vatten och skogen inga träd?"

Hejsvejs

Att göra eller inte göra..

Jag har varit väldigt dålig på att blogga på sistonde.. Jag har varit väldigt dålig på att göra det jag måste över huvudtaget. Jag skriver mina what-to-do-listor men sen gör jag en av sakerna och återgår till sånt jag vill göra bara för att jag vill. Saker jag då ägnar mig åt är tillexempel:
*Kolla på one tree hill
*Kolla på Paradise Hotel
*Kolla på Bonde söker fru
*Kolla på halv åtta hos mig
*Kolla på Robinson
*Sitta vid datorn
*Fika med kusin Mikaela och köpa kläder
*Äta middag hos storebror
*Snacka strunt med mamma
*Prata i tele med Alex
Så ja, det är vad jag har för mig.

Det jag mest av allt borde göra är att skriva min observationsuppgift. Men va fan, det är en dag i morgon med, och efter det, och efter det... Det ordnar sig nog.
Imorgon är sista VFU dagen. Tänk att det redan gått fem veckor, vart tar tiden vägen? Det är med blandade känslor jag lämnar mina fjärdeklassare. Har haft det otroligt bra så det känns sorgligt att sluta. Samtidigt ska det bli skönt att komma tillbaka till Kalmar igen och kunna umgås med mina vänner när jag vill och vara bland mina egna saker.
Igår hade jag och Torsten ett snack om min tid hos dem. Jag är tydligen VÄLDIGT duktig. Det ni! :) Det är alltid kul med komplimanger och fina ord som är riktade till en själv.
Fortsatt trevlig torsdagkväll.
Puss och kram

En vintermysig helg :)

Det har varit en sån där riktigt vinter-mysig helg. I fredags träffades vi några vänner och drack glögg, snackade strunt och spelade spel. I lördags efter jag ridit och duschat och klippt lilla Steffen åkte jag, Alex och Johan till någon jättelik pulkabacke utanför Nybro. Minns inte vad det hette, nånting med Svart.....tror jag. Backen var enorm och redan efter första gången jag tagit mig upp sa jag -Aldrig mer! Men jag tog mig uppför backen hela fyra gånger. Det gick i en jädra fart nerför iaf.... Kul var det!!
På kvällen, efter granen blivit klädd i glitter och jag blivit festklädd hade vi fest hemma hos mig. Det blev som vanligt lyckat! Vi flummade, dansa lite (som dessvärre hamnat på film!) och lekte snurra flaskan. När vi väl kom in till stan besökte vi rock baren, där är man inte alltför ofta.
Jag och Alex köpte pizza och gick heeeela vägen hem till mig. Ingen tysk som kört fast som man kunde tigga skjuts av. Man kan inte ha tur jämt..
I söndags var vi inte lika bakis som förra veckan så vi (jag Johan och Alex) tog oss upp ur sängen och möttes vid Kalmars ishall och åkte några varv på rinken. Det var kul, men jag var sämre på att åka än jag bafarat. Jag såg nog ut som bambi på halis och var ganska så livrädd. Men jag ramlade inte :)
Efteråt behövdes magen fyllas på så Malin mötte oss på McDonalds för lunch, inte helt fel.
Resten av dagen låg vi utslagna i soffan och på kvällen såg vi på Shrek 4.
Kan en helg bli bättre?












I simhallen

Slutade rätt tidigt idag, var mega trött när jag kom hem. Låg i soffan och kollade på One tree hill, som dessvärre är lite av en besvikelser eftersom Lucas och Peyton (seriens viktigaste och mina absoluta favoriter) inte längre är med i serien. Jag kan inte förklara hur ledsen jag är över det. Serien har liksom mist lite av sin djupare mening.
I vilket fall som hellst tog jag mig i kragen och åkte till simhallen. Jag simmade och bastade och när jag var klar solade jag med. Jag har alltså varit nyttig och råt om mig själv idag. I bastun hölls en ganska rolig konversation mellan en 5-åring och en 6-åring.
6-åringen: Men du, vad gör du på dagis om dagarna egentligen?
5-åring: Jag typ leker.
6-åring: Nej men alltså jag menar, vad GÖR du egentligen hela dagarna?
5-åringen började rabbla upp vad de gjorde på dagis från morgon till eftermiddag, bl.a hade de psalmling. Man förstår ju att 6-åringen var bekymrad över detta eftersom det är en hel termin sen han gick på dagis så minnet började väl svika. De fortsatte konversera.
6-åring: Gissa vem som är yngst av Sara och Ellen?
5-åring: Sara.
6-åring: Ja det är rätt, hon är bara 5 år!
5-åring: Det är ju inte klokt alltså, att man får börja skolan när man bara är 5 år.
6-åring: Jag vet, det är jätte orättvist! Tänk alla andra 5-åringar som inte får börja skolan.
5-åring: Ja jag tillexempel. Jag är ju 5 år, då hade ju jag med kunnat gå i skolan.
6-åring: Mmm, tycker du det är tråkigt att jag går i skolan när du bara går på dagis?

Ja de är för söta de små barnen! Där satt de och hade en helt vanlig vuxen konversation. :)

Nu har jag planerat morgondagens lektion och kollat på Paradise Hotell och Bonde söker fru. Dessutom har jag lagat pastagratäng.
Imorgon kommer Alex till mig i Karlshamn! Jag längtar jätte mycket :) Min fin fina Alex :)

Klassfest!

Här kommer lite bilder från helgens festligheter...



Malin poppar popcorn :)





Botten upp!

Varför inte dansa lite bugg i hallen? :)


RSS 2.0