Tid

Mina dagar är fullspäckade och jag börjar faktiskt bli lite oroad över NÄR jag ska skriva min hemtenta. Visst, det är en prioteringsfråga men jag prioterar faktiskt inte ENBART efter hjärtat. Det som kommer uppta min tid är mestadels jobb, har tackat jag till jobb varje dag nu innan praktiken men jag behöver verkligen pengarna. Jag är ju själv med en rätt saftig hyra (för studiebidraget) och kommer inte kunna jobba under de fem veckorna jag gör praktik.
Igår jobbade jag på två ställen, 7.30-12.30 i Trekkanten sen 13.30-18.00 i Rinkabyholm. Där hade jag ensam stängningen och skulle släcka och låsa och se till att alla barn blev hämtade. När jag kom hem hade jag 20 min på mig att duscha, ät och lite annat innan jag fick besök. Alex, Johan, Malin, Ellen och Damm var här. Vi skulle planera halloween och se skräckfilm. Jag tror dock inte att vi kom fram till något vettigt om lördag. Vi ska vara hos Johan eller Alex och vid senare tillfälle ska vi få ett sms om vad var och en ska handla. Bra planering va? hehe.
Kommer bli en skit rolig helg. Förrutom halloween kommer mamma imorgon och hälsar på och på lördag kommer Maria, hon ska vara med på festen med :) I looove festligheter och besök :)
 

Ozzy!!!

Idag hände något stort förresten! Eftersom man lovat band- och biljett-släpp till Sweden Rock festival idag surfade jag in på hemsidan och vet ni? OZZY OSBOURNE KOMMER TILL 2011 ÅRS FESTIVAL!!!!!! Fattar ni hur grymt det är?? Riktigt stort. Jag är lycklig och jag kommer längtar värre än ett litet barn kvällen innan julafton.








En höstig pluggdag!

Det har hänt mycket de senaste dagarna. Roger har hittat ett tillfälligt boende så han flyttade ut igår. Självklart var det sorgligt men eftersom vi nu gjort slut är det bra att vi har varsit boende.

På kvällen var det canasta-time igen och den här gången var det jag som var värdinna. Jag bjöd på svampfylld pasta och kyckling på grönsaksbedd (kommer inte riktigt på vad jag ska kalla det så ursäkta om det låter töntigt). Den här gången var det killarnas tur att vinna. Synd för mig och Malin men kul för dem :) Sen kollade vi på Ice age 2, så jäkla rolig film det där!
Sen sov Malin över här :) Mysigt.
När vi vakna i morse gick vi med steffen, åt frukost och satte oss för att plugga på vår hemtenta. Blev dock lite mer snack om annat och sms'ande än pluggande, men vi försökte iaf. Sen började vi vår vanliga diskussion om lunch. Hade egentligen mat kvar sen igår som vi skulle äta men argumentationen slutade lika busenkelt som vanlig med att vi gick till McDonalds. Sen har vi lekt på lekplatsen. Gungade på en jätte rolig snurrgunga och klättrade så högt vi kunde och vågade i en klätterställning. Vi beundrade de fina höstlövs beklädda träden och tog en massa bilder.



















Nu ska jag nog återgå till hemtentan..en liten stund till iaf.
Etersom Roger flyttat har han såklart tagit med sin nya fina daor så jag sitter här med min gamla sunkiga igen, den där jag typ tappar hälften av alla boksäverna..så ursäkta om det bli lite svårt att läsa ibland.

pusshej

Robert as Pink Lady

Idag skulle min lillebror på maskerad med musikal-tema- Han ringde syster-yster för hjälp och jag förvandlade honom till en av the pink ladies i Grease. Såhär gick det till....















Visst är han snygg!!? hehe

Collage-festival

I morse var jag snurrig! Jag vet itne om det berodde på teater nerver eller för lite sömn.. I alla fall klev jag upp klockan 7, duscha, satte mig två minuter vid datorn sen fick jag tydligen för mig att det var dags att gå (trots att klockan var 7.30 och jag hade verken plattat håretm ätit eller klätt på mig dessutom började vi 8.30) så jag gick och borsta tänderna. Jag kom på mig själv och undrade vad jag höll på med.. det var inte gått ata äta frukost sen, ni vet med tandkrämssmak i munnen.
Teater uppspelandet gick kanon! Vår var en otroligt tragisk berättelse om en tjej som blir våldtagen men ingen tror henne, hon blir skolans slampa. Hon bli gravid till på köpet. När barnet är 5 år och hennes livs kärlek fria till henne så drunkna barnet. Hon stöter sin man i från sig i sin förtvivlan och begår sen självmord.
En till av grupperna var en sorglig berättelse men betydligt mer hoppfull än vår. Den var jätte fin!
Som tur var var den tredje pjäsen en komedi. Jag skrattade så jag grät när min kära klasskamkrat Maria, utklädd till näcken, reser sig upp och världens längsta dolme hänger ner mellan hennes ben och dingla fram och tillbaka när hon springer runt på scenen. Åh fy farao vad rolig teatern var!

Nu ska jag nog vila en liten stund tror jag.

Saker att vara arg över och saker att bekänna...

För det första! Vad i h**vete är det jag ser?? SNÖ?! Är det här ett skämt eller? Det är den 21 oktober ffs. Ska jag behöva stå ut med denna äckliga, vidrgia, kalla, hemska, skit snö i typ ett halvår så tänker jag gräva en tunnel ner till Kina eller iaf ta flyget till betydligt varmare breddgrader och stanna där! (Hade varit en önskan iaf...)

För det andra så har något hänt med mina msn kontakter. Jag, någon (eftersom jag inte ens vet hur man gör) blockerat ALLA kontakter på min msn. Varför dettta? Hur tar man bort blockeringen? Har lyckats få bort den på några men då måste jag gå in på varje enskild och göra det och det orkar jag ju inte heller..

Sen vill jag skryta lite om min otroligt smarta hund. Han har ju som ni vet haft öroninflamation i två veckor och därför fått tio örondroppar i sitt onda öra morgon och kväll i två veckor. De första dagarna var det en rejäl brottningsmatch och man fattade inte hur denna lilla varelse kunde vara så stark. Vi fick verkligen kämpa för att få i han dem. Nu på slutet hade han blivit så fäst vid dem att han varje morgon och kväll ställde sig och gnällde nedanför platsen där dropparna stod och vi kunde få han att göra alla möjliga sortes konster BARA för att han ville vara duktig så att han skulle få sina droppar. På återbesöket hos veterinären berättade Roger dettan när hon frågade hur det gått med dropparna. Då sa hon att Steffen var en riktigt smart liten rackare. En del hundar förstår att det blir bättre på ett ställe om de får något obehagligt där och vill då ha det. Men det är långt ifrån alla som förstår detta samband.



Sen borde jag kanske förklara lite av vad som hänt i mitt liv. Det är slut mellan mig och Roger. Det var jag som kom med initiativet eftersom jag kände att vi utvecklats till att vara mer kompisar än något annat. Självklart är det sorgligt eftersom man ändå trott att vi skulle leva vårt liv tillsammans men man kan inte styra över sina känslor. Men jag tycker om han jätte mycket och han är en otroligt bra kille! Det ska ni veta tjejer ;)

Ha en bra torsdag gott folk!

Tillstånd: Hungrig

Gaaahhhh jag är så hungrig! Jag vill slita mitt hår. Ni vet sådär hungrig att man inte vet vart man ska ta vägen. Man försöker febrilt komma på något att sysselsätta sig med så man ska stå ut till maten varit sin tid i ugnen och man äntligen kan slå sig ner och börja äta av maten. Maten är såklart då alldeles för varm så man bränner sig på tungan. Dessutom äter man på tok för snabbt så man får ont i magen. Detta ska inte hända idag, nu när jag skrivit om det är jag ju förberedd och införstådd med vad som kan hända. Ha, tror jag ja, jag kommer förmodligen sitta och SLEVA i mig tacogratäng inom en snar framtid. Och titta! Nu är det bara 10-15 min kvar :)

Denna veckan har vi drama i skolan. Vi ska sätta ihop ett collage av texterna vi produserade för ett par veckor sedan. I min grupp slog vi ihop texterna till något slags olika-delar-av-en-tjejs-liv typ. Det blir en himla sorglig historia. Mer kan jag inte berätta, på fredag ska den spelas upp.

Nu har det gått några minuter till.... Räddningen är nära.. Det värsta är att jag råkat äta upp nästan alla nachoschips som Roger köpt för att bjuda sina vänner på ikväll som ska komma hit och dricka öl så nu måste jag köpa en ny påse. Jag slängde ihop en guccamole med lite snabbt, så jäkla gott och dippa! Förstår ni hur hungrig jag är?


Tisdag morgon.

Här har varit en kreativ morgon vill jag lova. Efter att ha slocknat fem minuter in i en film igår kväll klockan 20.30 kunde jag pigg vakna klockan 8 i morse och stiga upp. Började med att klippa Steffen som vi duschade igår kväll. Han är så gosig och fin nu :) Sen har jag dammsugat, torkat golv, dammat och nu även duschat. Snart dags för frulle, jag är hungrig nu. Får se om man får lite gjort på hemtentan med innan jag ska vara i skolan klockan 13.00 och spela teater. Var hemma hos Malin igår ett par timmar för att plugga på tentan, det gick väl sådär. Vi pratade bra mycket mer än vi pluggade om man säger så.. Men vi har så mycket att prata om nu för tiden :)
Ikväll bryter vi vår onsdags tradition lite och ska vara hemma hos Johan och spela spel istället. :)

Nej magen kurrar! Höres!

En natt på jobbet..

Har jobbat inatt och om en timme slutar jag, JIPPIE! Jag är jätte trött så ska bli så himla skönt att komma hem och sova. Hoppas verkligen att jag kan sova idag, sist jag jobbade natt gick det ju inte så bra. I eftermiddag kommer dels KG och Gunilla och ska sova över för de ska på 50 års kalas i Kalmar och sen ska jag på fest. Så då vill man ju vara pigg och på G. Steffen och Roger är på Gotland i helgen, hoppas de mår bra.

Jag tänkte egentligen gå in och se om jag kunde hitta något i kursplanen i svenska som jag kunde knyta till mitt integrerings arbete (som även är terminens hemtenta) som jag börjat spåna lite på inatt. Men den verkar vara nerlagd för tillfället (eller för alltid men det hoppas jag inte) så jag gick in på felsms.com istället. Fy farao vilken rolig sida. Jag sitter här och skrattar högt för mig själv. Hoppas jag inte väcker tjejen jag är assisten åt. Många inlägg är rätt orumsrena och det är oftast dem som är roligast med. Men många rumsrena är roliga också. T.ex.
Till: Pappa
Sms: Vad har du för bil?
Svar: Det är en volvo men det måste du väl veta?

Förklaring: En kompis skulle hämta upp mig och jag ville veta vilken bil jag skulle hålla utkik efter. Klart som korvspad att jag vet vad vi har för bil. /Nina


Till: Pappa
Sms: Se till att du betalar tillbaka det du är skyldig.
Svar: Och det skall du säga?

Förklaring: En vän till mig har varit skyldig mig pengar en längre tid och nu ringde hon oc frågade om hon fick låna mer. Så smset var till henne och inte min pappa som nu hade rätt.

Till:
Pappa
Sms: Hur vet man om man är bög eller inte?
Svar: Du vet väl om du gillar korvar eller korvbröd? Undrar du för din egen räkning?

Förklaring: Jag skulle fråga min vän av ren nyfikenhet. Han är homosexuell och inte jag. Pappa tog det bra men vet inte om jag tycker hans förklaring var så bra?


Till: Mamma
Sms: Fan vilken träningsverk jag har i kroppen efter allt pökande igår!
Svar: I muskler du inte har använt på länge eller?

Förklaring: Hade träffat en tjej på en fest och skulle skicka detta till polaren dagen efter. Ringde snabbt upp mamma, hon förstod att jag hade skickat fel :)

Till: Mormor
Sms: Jag blev så rädd så att jag tror att tampongen flög ur.
Svar: Vad var det då som hände?

Förklaring: Skulle skicka lite onödig info till min vän men skickade till mormor som märkligt nog svarade på mitt sms. Nu skäms jag när jag träffar henne. /Kim

Till: Pappa
Sms: Du måste förklara sen hur en snopp ser ut omskuren. Jag fattar inte riktigt.
Svar: Bättre att du frågar mamma. Hon kan förklara bättre. Men det är som andra fast huden inte finns. Ser ut som vanligt fast med huden tillbaka dragen.

Förklaring: Fan vad utförligt svara jag fick. Smset skulle till en killkompis som sagt att han är omskuren. Nu vet jag i alla fall hur det ser ut.

Jaa..tur att det finns internetsidor man kan roa sig med en vaken natt. Nu har det nästan gått en timme sen jag började skriva inlägget så nu slutar jag snart. säng, säng, sova, sova säng, säng :)


Sadness

Jag går igenom något jobbigt nu och kommer vara ledsen och deppig ett tag. Risken är att bloggen blir lidande för detta eftersom det är alldeles för privata saker att skriva om i en offentlig blogg. Så nu vet ni var jag är om jag är borta. Ta hand om varandra och ta inget för givet.
Kram


Upp och hoppa!

I morse klockan 07.30 fick jag tre sms om att jobba i förskoleklassen på Rinkabyholmsskolan (så många var alltså sjuka idag). Jag tackade ja till ett av dem, 07.35 fick jag svar att jag blivit tilldelad jobbet. Tiden var 08.00-15.30. Jag hade alltså 25 minuter på mig att äta frukost, klä på mig, borsta tänderna, googla var det låg nånstans och köra dit. Jag tycker jag var rätt effektiv som bara kom 10 min sent.
Man blir trött av att ta hand om barn en hel dag (fick ha dem själv en rätt stor del dessutom) så då passade det utmärkt med ett yoga-pass på friskis. Det var första gången jag testade yoga och jag måste säg att jag gillade det. Inget jag vill gå på varje vecka kanske, men någon gång ibland för att att varva ner, slappna av och strecka ut sig.
Nu har jag försökt plugga lite, har grupptenta på Grammatiken i morgon. Tv'n lockar dock mer än grammatiken denna kväll (konstigt va?) men jag tror det ska gå bra imorgon iaf. I vilket fall som hellst är det ju grupptenta så glädjen eller sorgen delar man ju med varandra om man lyckas eller misslyckas. We go together.
Natti Natt.

Svenska akademiens grammatik

Predikat, subjekt, objekt, reflexiva pronomen, verbpartiklar, TRSO-adverbial, bisatser, huvudsatser... Ja herregud, det bara snurra i skallen. Dessa plus typ 100 benämningar till är det meningen att vis ka kunna till grupptentan nästa vecka. Grammatik är inte det mest logiska alltså.. Dessutom är inga regler 100 procentiga och det gör det hela ännu jobbigare. Jag hatar när det finns en massa undantag hela tiden, hur ska man då kunna lära sig liksom? Och vad är meningen med att ha en massa regler om de inte är absoluta?

Nu ska jag snart iväg och köra ett afro-pass på friskis. Det är roligt iaf. Och ikväll är vi hembjudna på middag hos Linda och A-P, ännu trevligare! Hur vuxet lät inte det där då ;P

I köket sitter tre sjömän och pluggar, hör bara en massa siffror och sjötermer hit och dit. Ännu mer obegripligt än grammatik....
Sitter här och försöker fundera ut något intressant jag kan skriva om men inget ploppar upp i skallen på mig. Så innan det här går över styr är det nog bäst att jag slutar... Hoppas ni får en trevlig fredag gott folk!

/Jeanette


Blodgivare.

Idag har jag varit och lämnat ifrån mig 4,5 dl blod. Vilken hjälte jag är :) Jag tycker det är mysigt med sjukhus, jag vet jag är konstig. Men de är så snälla där och tar hand om en och ser till att man mår bra.
Efter det gav jag Steffen ny frisyr, klippte han inte sist vi duschade honom så han blev säkert ett antal kilo lättare.
Nu är det snart dags för skola för första gången på nästan en vecka. Det är dags för grammatik och jag verkar ha köpt fel bok, hur ska det här gå...
Aja, hade inte så mycket att säga just nu. Ska kolla på jätte söta schäfer valpar ikväll :)

puss hej

We are the champions my friend.....:)

Gårkvällens canasta-spel blev minst sagt dramatisk! Efter andra om gången låg jag och Johan under med 2000 poäng (man ska komma först till 5000 för er som inte vet) och vi var nära att ge upp. Vi tyog dock vårt förnuft till fånga, ska man förlora ska man göra det på riktgit och inte för att man gett upp anser jag. Efter tredje omgången låg vi 1000 poäng under och Malin och Alex låg bara 180 poäng från vinst, nu började deras humör svika.. Fjärde och sista omgången var en helt sjuk omgång för mig och Johan, Johan lägger ut tre högar med 6 kort i varje (7 blir en canasta och massa poäng). Just dem korten han la ut hade jag en av varje av på handen. Vad är odsen liksom? Det hela slutar med att Johan och jag vinner med 500 eller 600 poäng, minns inte riktigt, jag minns bara att vi VANN!!!!!! :) Det här gamet slutade alltså 3-2 till Johan och mig och nu är det dags att byta lag.
Vi var hos Johan igår och han hade lagat mega god mat! Lax och några squash-plättar, MUMS.

Nu ska jag fortsätta städa lite, sen ska jag och Malin fika lite :)

En helg i Stockholm.

Efter en helg i Stockholm är jag nu halvt utslagen. Hade det inte varit för att jag och Malin bestämt att vi skulle gå en promenad och att jag sen var tvungen att åka till veterinären med Steffen, hade jag nog legat i soffan och slöat hela dagen. Stackars lillkillen har fått någon släng av öroninflamation och det ser inte alls trevligt ut. Nu har han fått örondroppar iaf, får hoppas han kommer gå med på att ta dem bara...

Så vad har jag haft för mig i Stockholm då? Svar: Massa kul! Jag har fått lära mig att Stockholmare är ett specielt folkslag som är öppna och gärna prata. T.ex. satt en gubbe och sa "hej" till oss var tionde sekund en hel tunnelbane-färd. Det är väl trevligt tänker ni (möjligtvis lite jobbigt) men till Maria la han även till, "kuk-fitta!" och "fitta-fitta-fitta". DESSUTOM hade han pissat ner sig...
På fredags-kvällen åkte vi in till stan och festade till det lite. Vi åkte hem till några Maria kände men tiden glömdes bort lite så var där rätt sent. Det resulterade i att vi inte hann in på Kellys, en rockpub Maria pratat väldigt mycket om som jag verklgien ville besöka. Men det får bli nästa gång:)
På lördagen var vi inne i stan och kollade lite i affärer, jag spanade efter kändisar men såg inte en enda. Ska man leta kändisar ska man ha med sig Roger, han är överjävlig på att se dem.
På kvällen var det fest igen. Vi åkte hem till Marias kompis och dit kom även min gamla jobbarkompis från Listerland (lastfartyget jag jobbat på). Det var skit kul att träffa honom för det var flera år sen sist.
När vi druckit upp vårt vin (Maria sin öl) tog vi tunnelbanan in till stureplan och gick på ett ställe som hette collage. Trots att jag varit lite skeptisk till snobbiga stureplans ställen måste jag säg att jag blev positivt överaskad. Jag såg inte till några riktiga snobbar eller stekare eller vad de kallas och musiken var bra och vi dansade hela kvällen. Askul!
Efter collage tog vi tunnelbanan hem till Marias bekant, ingen mindre än Calle Christiansson! Där satt det två andra trubadurer och dem alla tre sjöng och spelade gitarr helt gudomligt bra. Jag rös och det var nästan så att jag föll en liten tår. Sen natt blev till tidig morgon och tunnelbanan var inte att tänka på. Men Calle var snäll och letade fram ett täcke och jag fick sova på hans soffa. Det ni, har ni sovit på Calles soffa va va va? :)
Det var inte kul frammåt halv tolv när vi skulle ta tunnelbanan heeeela vägen hem till Maria, jätte bakfulla och trötta. Det var än mindre kul att åka bussen (japp jag hann med den!!) heeeela vägen till Kalmar. Men eftersom jag var så trött sov jag nästan hela vägen, skönt.
Jag är lite ledsen över att jag itne tagit några bilder i helgen, bara EN ENDA när vi var på stan på dagen i lördags. Tråkigt men sant. Inga bild minnen från denna helgen :( Maria tog några, men inte heller många. Kanske kan få dem, några är ju bättre än inga iaf.
Nu ska jag till Ikea en snabbis med Linda.
Tjao

Känner ni en idiot? Här har ni en..

Oroade jag mig för hur det skulle gå att ta tunnelbanorna när jag kom upp till Stockholm? Va, gjorde jag det? Det var inga som hellst problem. Nej det ända jag, största idioten på planeten, hade problem med var att ta BUSSEN FRÅN KALMAR! Fattar ni? Jag missade bussen!!! Inte för att jag försov mig eller för att jag på något vis blev försenad. Nej helt enkelt för att jag är så jävla korkad att jag inte ens dubbelkollade på biljetten vilken TID min buss skulle går. Inte förrän klockan 09.10 imorse fick jag för mig att kolla på biljetten. Där står det klart och tydligt att min buss skulle gå 08.30. Alltså för 40 minter sedan. Jag fick panik, det förstår ni nog. Men Roger är sansad och beställer en ny till mig som jag får betala 900 jävla spänn för. Grr. Jag som var så glad över min billiga bussbiljett jag hittat.. Hoppas nu jag inte missar bussen hem också...
Jag är iaf framme nu. Jag ligger i sängen och dricker vin medan Maria fixar håret, vilket kommer ta en evighet..men den som väntar på något... Det väntas pubrunda ikväll, kommer bli skit bra tror jag!! :)

RSS 2.0