Brännskada

Såhär går det om man sätter sig på en varm plattång.

(Det är ett likadant streck där uppe under troskanten med som inte syns..)

Ikväll har ALex och jag planerat massa skojigheter och överaskningar inför lördagens inflyttningsfest, WEEEEI!! :)

Och så har jag konstaterat att vi har världens mest värdelösa tvättstuga här, tur att vi har tvättmskin i lägenheten så vi inte kommer behöva nyttja den så ofta....

En frisör -tack!

Shit, det här med frisörer är inte lätt alltså! Jag har egentligen en frisör som jag är super nöjd med, men hon har gått och blivit mamma-ledig. Har ni hört? Går och blir mamma-ledig när jag behöver klippa mig. Nu har jag alltså fått sita här och ringa runt till Kalmars alla frisörer i en timme innan jag hittade någon som fick duga. Antingen var de helt galet dyra eller så hade de inte öppet på lördag när jag vill klippa mig. Det är nervöst det där med frisörer, det är ju ändå sitt hår det handlar om och håret är en viktig del av utseendet, så är det bara. Jag hoppas de kommer göra mig nöjd på lördag iaf. Annars är risken att hela kvällen blir förstörd och det vore typiskt obra, som Alex hade sagt, för då ska vi ju ha INFLYTTNINGS FEST! :)

I morse gjorde jag något hemskt. Jag SATTE mig på plattången! AJ AJ AJ säger jag. Helt sjukt vilken smärta. Fick bita mig i läppen för att inte börja gråta. Kunde riktigt höra hur den smalt in i skinkan. Ni har jag två inbrända streck i rumpan. :(
Sen kom Malin hit och vi gjorde klart det sista grupparbetet som vi missade när vi var i Åre. Sen åt vi thai-bufé, mumsfilibaba! Mätta och belåtna satt vi och halvslumrade på en lite halvtråkig föreläsning. Mat gör en trött.

Ikväll är tvättstugan bokat, så kul ska vi ha :) Alex vart lite bekymrad hur han skulle hinna till träningen om vi skulle sortera tvätten också. Han förstår inte riktigt det "typiskt obra" men att inte separera vitt från svart. Sen har han inga vita kläder heller...de som en gång säkert varit vita är nu grå. Konstigt? Tvätta är visst en hel vetenskap... :P

Tradera och big brother.

Nu har jag äntligen fått iväg tradera grejerna. Förlorade totalt 40 jävla spänn. Så som sagt, påminn mig att ALDRIG försöka sälja något på tradera igen, man förlorar bara massa pengar och så krävs det massa jobbigt arbete att skicka iväg grejerna..

SÅ jäkla kul att big brother har börjat igen. Jag kommer bli en sån jäkla nörd. Tv'n är med andra ord bokad varje vardag-kväll mellan 22-23. Tiden tycker jag dock är lite jobbig..förstår inte hur jag ska orka vara uppe till 23 varje kväll.


Se så fint det blev!

Hela helgen har Alex och jag kämpat med vår lägenhet. Vi har flyttat grejer, hängt upp hyllor, tavlor och gardiner, dammsugat och torkat golv, varit på IKEA och Bauhaus och handlat nödvändigheter samt kollat ut andra grejer (t.ex. hallbyrå) som vi ska köpa när vi fått lön dessutom har vi hunnit med att vara på en födelsedagsfika på fredagkvällen och haft vänner hemma hos oss på filmkväll och vin på lördagkvällen. Nu jobbar jag söndagnatten. FULLPROPPAD helg med andra ord :) Här kommer lite bilder på det vi åstadkommit..





























Hallen tar jag ingen bild på förrän vi har köpt den vita fina byrån.
Nu ska jag plugga lite resten av natten tror jag... Slutar inte förrän 08.15, puh vad segt. Men det blir pengar iaf och pengar behöver man :)

Jag är en virrig själ..

Ibland blir jag bara så trött på mig själv.. Idag åkte jag ut till Roger på Öland för att duscha och klippa Steffen. När jag kom dit sa Roger "du har väl inte glömt hårfönen va?" "Hårfön?" Klart som fan att jag hade glömt fönen, hade ine en tanke på den. När man dushat Steffen ska han fönas och kardas torr. Steffen slapp med andra ord undan tvättningen idag.. Han var lycklig, jag frustrerad. Nu får vi göra det i nästa vecka istället om vi finner dit vilket iofs inte gör så mycket, men ju längre hans päls blir desto jobbigare att torka och klippa bli den. Men så går det om man är tankspridd.
Nu har jag haft seminarie, det var mer läskigt än jag hade trott. Vi hade en annan seminarieledare än vi brukar och hon var väldigt hård med att instruktionerna skulle följas till punkt och prickar, om vi inte knyter an till litteraturen får vi kompletera. Jag tycker att jag knöt an till litteraturen så gott det gick med boken jag läst, hoppas hon tycker det med. Väntar på mail med domen...
Boken jag läst heter "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg. En jätte bra berättelse om en ensamstående far med diverse sociala problem. En fin och lite sorglig berättelse om deras vardag som både var komplicerad och okomplicerad på samma gång.

Rätt beslut :)

Jag är jätte glad att jag åkte och red idag, jag tvekade fram och tillbaka hela dagen (eller den tid av dagen jag var vaken efter en natts jobb) om jag skulle rida eller inte. Allt hängde på mina onda knän. Jag ska ju inte belasta dem när jag har ont, det har doktorn sagt. Men tillslut bestämde jag mig för att rida ändå, kan ju alltid rida utan stigbyglar om det gör för ont, tänkte jag. Och det var tur för det var himla roligt idag. Det var svårt och jag fick kämpa som bara den med en häst som sparkade bakut titt som tett, men ändå så gick det bra! Jag fick massa beröm när jag lyckades och det brukar min ridlärare inte vara jätte generös med, beröm alltså. Dessutom är hästen världens sötaste! Hon heter Jenneke och är liten och brun med jätte blond man och svans. Kommer inte ihåg vad rasen heter nu men det kan Malin svara på ;) Ska ta en bild på henne nästa vecka. Sen är hon jätte rolig med, biter och gnager på saker hela tiden, grimskaftet, trenset, spöt, min jacka. Förra gånger bet hon t.o.m tag i lådan med ryktborstar och lyfte upp.
Men jag kommer nog få lida för det här, mina knän lär göra satans mycket ondare i morgon...
Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska vi tydligen se "I am legend" tror jag. Är skeptisk till att jag kommer tycka den filmen är bra..Om Alex kommer hel och fin hem från karaten. Han har varit där i flera timmar idag.
Natti natti

Jag är ingen försäljare!

Påminn mig att jag ALDRIG ska försöka sälja något på tradera igen! Min fina hårfön såldes för 13 kr. TRETTON ynka kronor!. Mitt vissibly clear för 4kr, FYRA ynka kronor och mina vita fina jeans för... EN JÄVLA KRONA! Nu ska jag dessutom skicka grejerna och jag har kommit till den insikten att det nog kommer bli mycket dyrare än jag trott. Jag kommer alltså FÖRLORA på mina affärer. *Snyft* Jag som bara ville tjäna lite extra pengar så här i början av året när plånboken gapar tom och så blir det såhär.. :( Dessutom är det INGEN som ringt på all den kurslitteratur jag lagt ut till försäljning. Jag är ingen bra försäljare..det är bara att inse..

Natt

Medan Alex ligger hemma i sängen och sover sött sitter jag på jobb och gäspar och kliar mig i ögonen. Önskar jag kunde krypa ner jämte Honom och känna tyngden från hans arm runt min kropp och värmen från hans andetag kittla mig i örat. Livet är orättvist ibland..
Mycket plugg har jag fått gjord iallafall och det är positivt!

Kvällsmat.

Kvällsmaten vi åt idag är något jag varmt vill rekomendera! Varmrökt lax med squachplättar. Inte alls så invecklat som det låter. Varmrökt lax köper man färdig i affären och squachplättarna gör du genom att blanda mjöl, ägg, riven squach, hackad chilifrukt, hackad vitlök, riven ost, salt och peppar och sen gör du små plättar av dem och steker dem i stekpannan. Serveras med creme fraich eller gräddfil och t.ex. hackad gräslök (eller löjrom för dem som gillar det).



(Johan, jag är medveten om att det antagligen var de här eller iallafall något liknande som du bjöd på under en canasta-kväll i höstas. Och de var mega goda redan då).

Inatt ska jag jobba. 21.30-08.15. Vet inte riktigt hur jag ska klara det med tanke på hur trött jag redan är.. Men först ska vi BUGGA Weei!!! :) Får se om de andra lärde sig någeot revolutionerande förra veckan när vi var i Åre.

/Jeanette


Bildbevis

Här kommer lite härliga bilder som bevis på att jag faktiskt vrit och åkt skidor..
Mot Åre Malin, mot Åre!
Fotmassage kan man inte få förmycket av...
Vi var med och slog världrekord i världens längsta följa-John efter Börje och Orvar.
När vi skulle hem var vi trötta...en del tröttare än andra...
Shit, det är svårt att sluta när man väl har börjat. Finns så mycket bilder man vill få med. Men nu orkar jag inte mer.. Ska försöka ta en liten runda med Steffen nu med mina onda knän.. Inte ett bra tillfälle att ha under när man knappt kan förflytta sig.
Natti natti

Åre i ord..

Sitter på jobb nu så kan inte lägga upp några bilder men tänkte jag kunde passa på att beskriva lite i ord hur en fantastisk vecka i Åre på vårt vis kan se ut. Så lägger jag upp bilder sen, bra va :)

För det första var det helt klart långt över mina förväntningar. Det är nog ingen hemlighet att jag var en aning småskeptisk innan resan om jag verkligen skulle gilla det här med att åka skidor. Men när jag väl ställt mig på skidorna och insåg att jag faktiskt kunde bättre än jag trott insåg jag att det var skitkul! Dock var åtta dagar lite för mycket för en otränad kropp som min.. De första dagarna gick det bara bättre och bättre och jag åkte så fort i backarna utan minsta rädsla så det drog genom termobyxorna. Jag minns att jag tredje dagen reflekterade över att jag första dagens sagt att "sådär snabbt kommer jag aldrig våga åka" om en som for förbi och att jag nu faktiskt åkte SÅ snabbt. Men sen blev mina ben tröttare och tröttare och de sista dagarna åkte jag sämre och saktare än vad jag t.o.m. gjort första dagarna. Nu har jag så ont i knäna att jag inte ens kan gå på plan mark, innan var det bara trappor som gjorde ont. Hoppas jag kommer kunna bugga imorgon kväll...

Föörutom skidåkningen får vi inte glömma kvällarna!! Vi åt god mat tillsammans allihopa i stugan och drack öl och vin för att sedan dra ut på en pub eller nattklubb. Det blev en massa underbar dans! :) Första kvällen var det dessutom Petter som var dj, jag var självklart där och frågade om en autograf ;)

Den absoluta höjdpunkten varje dag var att komma hem till stugan och ta av sig de hemska pjäxorna och ställa ifrån sig de tunga otympliga skidorna och sätta sig i bastun med en, eller flera öl. Hela tiden fick vi ösa kallvatten på oss för att inte försmäkta (som Malin sa). Ett par gånger sprang vi t.o.m. ut. Jag vågade dock inte rulla mig i snön som de andra gjorde..

Nej hörrni, trots träningsverk och trötthet och mina extremt ömma knän så har det varit en fantastisk vecka i Åre och jag tackar er alla som var där och förgyllde min resa!!! :)

/Jeanette


Ännu gladare alla hjärtans dag!

Fick världens bästa överaskning idag trots allt. Alex sa att han skulle sova i Jönköping och sa att vi skulle höras strax efter 18 för då skulle han ha arbetat klart och vara på hotellrummet. Istället körde han hem till Kalmar med blommor och choklad och ett fint kort där det stod att han älskar mig och överaskade mig riktigt ordentligt. Hade jag aldrig kunnat ana! Weei :) Nu ska jag springa in till soffan och gosa ner mig jämte honom och en film. jag älskar min pojk!


Glad alla hjärtans dag!

Alla hjärtans dag är egentligen ett ganska fånigt påhitt men ändå himla mysigt med massa hjärtan och små översakningar. Dock blir det inte mycket av den varan för mig i år eftersom min myspojkvän befinner sig i Jönköping på jobb och ska sova där. Tur att det finns en miljon andra kvällar vi kan rå om varandra på :)
Men ska jag vara ärlig var jag lite bitter i morse när jag insåg att jag inte skulle bli uppvaktad eller få uppvakta idag.. Jag låg i sängen och fantiserade, tänk om det ligger en liten kärleks hälsing på bordet, tänk om... Men, men, vi har ju faktiskt varit i Åre, inte ens jag hade en tanke på att det var alla hjärtans dag idag.

När jag gick på mellanstadiet skrev vi alltid en positiv sak om alla i klassen som vår lärare sedan klistrade på varsit hjärta som vi fick med hem. Det var jätte kul att ha 24 positvia saker om en själv att läsa.

Nu ska jag återgår till pluggandet. Det är tur att jag är själv egentligen, för jag har MASSA att läsa. Bävar lite över att sova själv dock.. var väldigt länge sen jag gjorde det och jag har aldrig gjort det i den här lägenheten... Dessutom är det en himla omställninge från att ha haft åtta personer runt omkring mig till att nu var heelt själv.


I love you...




Grattis Steffen 2 år!! 13 feb. 1011

Hej där! Tillbaka till verkligheten och tillbaka från Åre. Jag har massa bloggande att ta igen. Men innan jag bloggar om Åre måste jag göra ett ivktigt blogginlägg innan jag ska ägna några timmar åt plugg..

Igår fyllde min kära, söta, lilla hund 2 år!! GRATTIS STEFFEN!! Nu är du stor kille och matte saknar dig. Tänk att det snart är två år sen vi hämtade dig i Stockholm och du var så gudomligt liten och söt :)








Vi drar till fjällen, fest hela kvällen :)

Shit nu börjar man få resnerver... Bara två timmar kvar till tåget går, sen väntar en vecka med skidåkning, afterski, fest, mys, matlagning, öl i bastun och antagligen en och annan frusen tå. Vi ska ha så jäkla roligt! Fick ett gott råd av Roger innan, "undvik första och sista åket, det är då man skadar sig", jag ska försöka...

Produktiv till 1000 procent!

En sån här produktiv dag får man nog gå tillbaka till historieböckerna för att hitta. Ni anar inte vad jag lyckats åstadkomma tillsammans med Malin i vår egna lilla studiestuga hemma hos mig idag. 10.30 kom Malin hit och vi började med att göra gruppuppgift 6 (en av de gruppuppgifter vi kommer missa när vi är i Åre nästa vecka). När vi var klara med den åt vi McDonalds för att fylla på rejält med energi för att börja skriva vår VG-grundande individuella slutuppgift för den här delkursen, "Sociokulturella perspektiv". Hon gick inte här ifrån förrän 19.30 och då hade vi båda skrivit nästan två sidor var på våra arbeten. Trodde aldrig att vi skulle komma så långt när vi i förmiddags satt som två frågetecken och uppfattadde all text som skulle beskriva uppgiften som rena arabiskan. Hoppas nu bara att vi lyckats tolka den rätt så vi inte imorgon inser att vi måste göra om alltihop!
Idag har jag dessutom hunnit med 1 st Seminare 8.30-10.00 och nu efter Malin gått hem har jag skrivit en lista på all kurslitteratur jag nu är redo att göra mig av med och SÄLJA. Så säg till om du läser till lärare och behöver litteratur!
Nu jäkla ska jag inte lyfta ett finger mer idag. Jag ska bara vänta och längta tills Alex kommer hem från sin karateträning så vi kan mysa ner oss i extrasängen och se ett avsnitt av "Sons of anarchy". Det är en sjukt bra serie om ett mc-gäng för er som inte vet. Rekomenderas starkt att ses!


RSS 2.0