Helvete!

Skit också! Min skrivare har gått sönder. Har testat byta patron men kommer ändå ingen färg :( Körde en rening av den med men inte heller det hjälpte.. Den är fan inte ens två år gammal. Jag fullkomligt HATAR när saker går sönder. Särskilt så här på kvällen när jag är trött också, jag blir helt förtvivlad! Nu har jag helt glömt bort vilken bra dag det varit. För det har faktiskt varit en himla bra dag! Var på stan med Malin, Linda och Sofie. Vi fikade och gick i affärer. Hittade några fina saker och när jag kom hem och provade dem satt dem PERFEKT! Bra för mig och min garderob, sämre för mig och min plånbok. Men va fan, har inte köpte nåt sen innan jul typ, då måste man ju få unna sig något!
Sen var jag och red, det gick varken bra eller dåligt. Bara helt ok.
Alex är som sagt inte hemma, så blir till att sova själv igen, men det gick ju bra inatt så ska nog gå bra inatt med :)

En av alla fördelar.

En av alla fördelar med att bo i stan är att det är så himla mysigt såhär på vårkanten och se hur staden förändras. I morse när jag gick med Steffen såg jag hur de började sätta ut parker lite här och var runt om i stan, dessutom har krogarna börjat bygga ut sina uteserveringar. Jag bara längtar till att få sätta mig där i glada vänners sällskap med en kall öl eller ett glas vin, kanske t.o.m lite mat och med solen i ansiktet..mmm..
Igår kväll var Maria här och kollade på bigbrother, vi festade till det med en hel påse naturgodis också :) Det är kul att ha någon att diskutera alla i huset med och störa sig ihop med haha. För det är typ mest det man gör, stör sig på alla knäppa saker de gör. Men det är ju typ därför det är kul att se.
Jag är ensam hemma ett par dagar. Alex är iväg på jobb i Karlskrona, tråkigt tycker jag. Men ikväll kommer ett gäng härliga tjejer hit för lite kvälls-häng och det ska bli jätte trevligt :)
Nu piper min lilla hund, han vill väldigt gärna att matte tar med honom på en lite promenad i den kalla vårsolen. Vårt mål blir studentbiblan där jag ska lämna tillbaka en bok.

Plugg

Shit vad jag känner mig duktig idag! Sitter och skriver en sammanfattning av en studie i en vetenskaplig artikel - PÅ ENGELSKA! Trodde aldrig att jag skulle reda ut det, men nu är jag snart klar. Sitter dock å översätter varvarannat ord, men det måste man ju få :) Jag är ju en sån där jobbig människa som inte nöjer mig med att fatta sammanhanget utan måste fatta ALLT! Så det tar ju lite tid när jag ska göra såna här grejer. Men känner mig duktig iaf :)
Nu ska jag cykla till skolan för några föreläsningar. har gäst föreläsningar och jag har på känn att de kommer berätta nåt intressant från sina liv angående rasism, modersmål eller liknande.
Hej svejs så länge!

En helg i Karlshamn

Helgen är över men vi har haft det jätte bra. Underbart god mat hos Gunilla och kusinerna i fredags kväll. I lördags var vi en stund hos Pvel, Neo och Hugo (vi kollade dock mest runt på resor hehe) sen var vi en vända i stan. Det har öppnats en massa nya affärer i Karlshamn som Bik bok och Cubus och det var jag självklart tvungen att ta en titt på! Fick även med mig några plagg hem eftersom det var "tag 3, betala för 2"- erbjudande. Men till min stora besvikelse passade bara ett av plaggen så de andra måste jag tyvärr lämna tillbaka..:(
På eftermiddagen kom hela tjocka släkten till mamma för att fira både henne och Neo som fyller år idag!! HIPP HIPP HURRA till er! Det blev en himla trevlig kväll. Det var kul att Alex äntligen fick träffa Alex och att alla fick träffa honom med.
Igår gick vi en lång runda i skogen och sen grillade innan vi körde tillbaka till Kalmar igen. Nu ska jag snart rusa till skolan och ha seminarie på etnisk maktordning och Lasermannen.




4-ever

Inatt jobbar jag igen. Vet inte riktigt vad jag gav mig in i när jag gick med på det, har ju så himla mycket att läsa. Tänkte att jag kunde läsa inatt menn än så länge har jag bara läst två sidor. Fast det är ju många timmar kvar....Mitt mål är att nå 200 sidor åtminstonde, hellst mycket mer.
Ikväll har jag å Linda haft myskväll. Vi gjorde tacosröra i ugnen och snackade en massa om allt mellan himmel och gjord, mest killar faktiskt.

Jag blir lite sentimental så här på kvällskvisten och tänker på min pojk där hemma. Saknar honom så fort jag inte är med honom. Ser hans vackra ansikte framför mig och vill bara vara nära..Umgås, prata, skratta, kyssas.. Jag vill alltid känna så, men vad jag har förstått är det inte lätt att bevara den känslan i alla år. Hur ska man lyckas? Än är det ju inga problem, har jag bara varit tillsammans i 5 månader, men sen, när det blir 5, 10, 30 år. Hur bevarar man känslan kär?

I helgen ska vi till Karlshamn, lite kvalitets tid med familj och släkt. Har inte varit hemma sen början av januari, det är ett tag sen. På fredag ska vi på middag till min faster och på lördag ska mamma och Neo firas, de fyller både år på måndag.



Nej nog med dravel, dax att läsa bok..

Gaaaah!!!

Jäkla med! Nu har hund-odjuret bitit sönder ett par till av mina favorit trosor! Jag vet, jag ska inte lämna dem obevakade, men va fan, jag gick jag bara och satte på migg ett par nya. Det gick på två sekunder.

Jätte fint väder idag med, så glad man blir. Men jag lovade jobba inatt så har legat å försökt sova ett par timmar. Imorgon kommer man också ligga och försöka sova bort halva dagen och på fredag regnar det väl bergis.
Jag kämpar med en bok på 400 sidor som ska vara utläst och redosvisning skriven till på måndag. I helgen ska jag dock vara i Karlshamn och fira massa födelsedagsbarn så då ges ingen tid att läsa..
Nu blir det snart glass med Malin tror jag :)

Titta!

Idag när jag kom hem efter att ha duschat och klippt Steffen fick jag en ÖVERASKNING!



Dessa jätte söta påskliljorna hade Alex köpt till mig, bara mig :)
Tack älskling! Du är bäst å jag älskar dig :)

Detta är ju dessutom ännu ett vårtecken....snart är påsken här.
Nu ska vi se Cornelis Wresvijk filmen, jag har höga förväntningar! (Tänkte göra en smilis till men det kanske inte riktigt är ok..)

Pusshej

Jag är en lättrörd person..

Var det någon som såg (eller missade är väl en bättre fråga) kvällens avsnitt av solsidan? När Alex i kyrkan i slutet av programmet med lite halvfalsk stämmade började sjunga "the final countdown" för Anna eftersom det varit hennes dröm när hon var barn, tyckte jag det var så pinsamt att jag vände och vred på mig i soffan. Jag tänkte att det ända som kan upprätthålla det här är om låten snart börja spelas på riktigt i högtalarna eller nåt. Då kommer sångaren från europe in och sjunger den PÅ RIKTIGT! Jag blev så rörd så där satt jag i soffan, tittandes på Sveriges största humoprogramm och pylade! Hahaha så är det att vara lättrörd.
Jag är en kräfta och är därmed på sätt och vis romantisk, inte på det sättet att jag älskar smörig poesi men jag tycker det är otroligt rörande när man offrar sig och gör saker för någon annans skull. Fina gester är något som kan få mina ögon att tåras.

I natt jobbar jag. Jag har en bok jag måste läsa klart och skriva anteckningar på så det är vad jag sysslesätter mig med inatt. Hoppas, hoppas den blir klar för sen måste jag nämligen läsa en skönlitterär bok på 400 sidor som jag ska knyta till den här kurslitterära boken och jag har bara denna veckan på mig.

Helgen har sett ut som följande: Canasta spelande i fredags kväll. Mysdag med långpromenad och god mat med Alex i lördags. Lördagen slutade med spelkväll hos Johan. Idag ahr vi varit hos Alex farmor och ätit kroppkakor, mumsfilibaba!

Bra och rätt hälsosam helg. Allt i detoxens tecken :)

Blää!

Jag börjar bli så himla uttråkad på vardagen.. Det känns som det ända jag gör att gå här fram och tillbaka mellan datorn och soffan. Antingen pluggar jag eller kolla runt på ingenting. Å det finner jag inte det minsta nöje i. Jag kan liksom inte det där med att surfa på nätet, jag har inga sidor jag vill kolla på. Det finns inget på tv någon enda dag. Inte förrän 22.00 iaf när bigbrother börjar och plugga är jag verkligen trött på! Känner mig ensam.. "Men du har ju en pojkvän iaf", tänker ni nu. Jo det har jag ju, men tror ni han vill umgås med mig? Nej han sitter bara vid datorn och spelar spel, eller är han på gymmet, eller tränar karate, eller spelar fotboll. Och visst, det är jätte kul att han har intressen och saker och göra, det är det. Det är bara det att jag själv känner mig så uttråkad och nästan misslyckad som inte kommer på något att göra. Och jag vet inte vad jag vill göra, bara att jag vill göra NÅNTING. Hoppas våren kommer snart...det brukar bli lättare att komma på saker att göra då.. Och snart kommer nog Steffen hem igen så jag kan gå lite promenader med honom iaf.




15 mars...

Ett vårtecken till! Igår satte jag igång med en Detox kur. Jag gör det varje vår, alltså är et ett vårtecken. Ingen alkohol, tobak och hellst inget kaffe eller socker heller, på 20 dagar. Fatta ni vilken enormt fräsch människa jag kom vara sen? :) Har fått med mig Alex också, han har lite svårt att hålla sig borta från kaffet, annars kommer det nog bra :)

Idag ägnar jag många varma tankar åt min älskade, underbara farmor. Idag hade det varit hennes födelsedag, men hon gick bort för fyra år sen. Jag och min farmor hade ett väldigt specielt band till varandra, hon var min bästa vän och vi pratade om allt. Det går inte en dag utan att jag tänker på henne. Jag saknar henne otroligt mycket och jag hade kunnat göra vad som hellst för att få lyfta luren, slå hennes nummer och höra hennes röst.


En plugghäst, tack!

Sådär, den individuella uppgiften "En skola för alla" än nu färdig och inskickad. Hoppas jag får godkänt, kan väl i ärlighetens anmn erkänna att jag skrivit inlämningsuppgifter som jag varit betydligt mer nöjd med än den här. Men jag kan också medge såhär i efterhand att den nog inte blev så tokig ändå. Hade dock tagit miste på hur många källor vi skulle använda och insåg IDAG att det skulle vara 6 och inte 5. Så nu har jag fått sitta och lägga in referat från fler källlor.
Men nu är jag iallafall klar.
Det värst är att idag startade delkurs 3 och på ren svenska vill jag bara säga att den känns förjävlig!! Får magsår när jag tänker på allt som ska göras kommande veckor. Jag vill ha SOMMARLOV!!
Aja, kan ju inte både klaga på mycket att göra och sen sitta här. Dags att ta tag i nästa skrivprojekt som ska vara inskickad imorgon. Skulle vilja ha min egna privata plugg-häst som kan hjälpa mig litegrann..
Tjao

Stockholm och Björn Rosenström

Det har varit en späckad helg, full med hur mycket roligheter som hellst! NU sitter jag dock här i soffan lite smått bakfull och lite ångest över att vi sov till HALV 12 så halva dagen gick förlorad och väntar på Alex som ska bränna ut någon psyko-film han har tjatat på mig i veckor om att jag måste se. Machete heter den och nu när jag IMBade den såg det inte alls ut som om det skulle vara en trevlig film.. Men men jag får väl ge den en chans när han tjatar så :)

Helgen har ialla fall sett ut såhär.
Klockan 10.00 i fredags morse hämtade Alex jobbarkompis och fru upp oss sen begav vi oss till Stockholm. Vi checkade in på Scandic Park hotell och gick sedan och letade upp ett McDonalds och sen en engelsk pub.
Klockan 18.00 träffades hela firman Alex jobbar på med respektive i hotellets bar för en fördrink, sen gick vi i samlad trupp till Berns. Där åt vi en trerätters meny och såg sedan showen "Ljust och fräscht" med Henrik Schyffert och Fredrik Lindström. En jätte rolig show om svenskarnas inredningsmani och att allt ska vara vitt hela tiden. Verkligen slående! Efter showen förvanlades stället till dansgolv och det dracks en hel del vin och öl under kvällen.
Morgonen efter väntade en underbar hotell frukost! Finns det något bättre än frukost buffé??
Det var dock inte lika kul att sätta sen sätta sig i bilen, bakfull och illamående, och åka hela vägen tillbaka till Kalmar.
Men vi kom fram välbehållna och efter lite bad och powernap var vi på G igen och cyklade bort till Johan för förfest. Vi spelade jenga, men skrev massa roliga saker man skulle göra på klossarna. Skitbra fyllespel! :) Några timmar senare cyklade vi fulla och glada bort till Sandras för att se Björn Rosenström. Fy farao vad roligt och bra det var! Spelade massa gamla godingar och vi sjöng och dansade. Nostalgi på hög nivå:)

Nu borde jag sätta mig och skriva klart mitt arbete som ska vara inlämnat imorgon. Förstår bara inte hur jag ska hitta kraft.. Vid fem ska vi till Alex pappa och äta god mat som alltid :) Onom nom nom
Hej så länge.

Nattflum

Inatt jobbar jag igen. Jag sysslesätter mig genom att skriva så tangenterna glöder på den slutliga uppgiften för delkurs två som handlar om "en skola för alla". Som vanligt är det en väldigt luddig och flummig uppgift och jag har inte en aning om jag gör det som förväntas. Denna uppgiften tycker jag är extra svår för jag känner inte riktigt att jag hittar en den röda tråd som normalt ska löpa genom arbetet. Jag skriver och hoppas på det bästa helt enkelt. Att jag på något sett ska lyckas knyta ihop det med en sammanfattning eller något i den stilen.. Jag har c:a 5 timmar till på mig..*gäsp* längtar efter en säng att lägga mig i nu.
Jag har funderat en del kring personliga egenskaper och OMTÄNKSAM är en egenskap jag värderar högt. Vet inte varför jag skriver det.. Nu börjar jag flumma märker jag, hoppas inte mitt arbete också innehåller en massa flum hehe.
Hoppas ni sover gott, gott folk. Natti.

Är det vår snart eller?

Jag kan inte hålla tillbaka dem längre, så jag är så illa tvungen att släppa fram dem. Vårkänslorna, jag pratar om vårkänslorna. Ännu är det alldeles för kallt ut för att börja tänka på riktig vår och sommar. Men det går ändå inte att undika en viss uns av vårkänslor efter en helg när solen har varit framme i stort sett hela tiden. Igår, trots baksmälla följde jag med och kollade när killarna spelade fotboll och solen värmde t.o.m. lite i ansiktet.







Senare åkte vi hem till ALex pappa och åt middag. Alex, som har en hel del mc-abstinens provkörde sin nya hoj som han köpte i januari för första gången. Jag tror dock inte det stillade hans abstinens för nu längtar han nog bara ännu mer till att få börja köra på riktigt.

Idag har jag även beslutat dag och plats för min 25 års fest. Jag fyller nämligen 25 år på midsommarafton! :) Det ska verkligen firas med pompa och ståt! Men eftersom många planerar annat på midsommarafton har jag beslutat att ha den helgen innan, den 18 Juni. Så glöm inte det nu vänner, släkt och familj. Den 18 JUNI SKA NI FIRA MIG I KALMAR!!!! :) En mer specifik inbjudan kommer såklart skickas, antagligen med facebook eller telefon.

Det här huset bor jag i, om ni undrar..




Tankar en torsdags-eftermiddag...

Idag har jag suttit i skolan hela dagen och gjort grupparbete. Det gick bra. Men det är ju som det är när man jobbar i grupp, typ helt omöjligt att hålla fokus heela tiden, lite snack om annat måste det ju få bli. Grupparbetet handlade om att vi låtsades att vi var ett arbetslag på en skola där det rådde totalt kaos där vi nu arbetat fram pedagogiska strategier för att vår skola ska bli "en skola för alla". Som vanligt var uppgiften flummig och fri för tolkningar så det är bara att hoppas att vi uppfattat och gjort rätt.
När jag kom hem gick jag en lång runda med Steffenefter det städade jag lägenheten. Golven och sånt tog vi aldrig efter helgens fest och som ni förstår var de jäkligt skitiga..
Min ekonomi är ett evigt bekymmer (jag vet, jag är student och att det är liksom kommer på köpet) och jag har kommit på att jag måste vidta drastiska åtgärder för att det ska bli bättre. Jag orkar nämligen inte känna mig ständigt pank. Jag vill kunna njuta av livet och köpa den där underbart vackra klänningen som jag sett i skyltfönstret på Aima. Den verkligen skriker mitt namn varje gång jag går förbi, jag skojar inte! Det enda jag kan komma på att göra (eftersom min karriär som försäljare inte gick särskilt bra) är att sluta rida. Det är verkligen skittråkigt att behöva göra det men jag har inget val. Dock kommer det inte hjälpa mig denna terminen eftersom det är uppsägningstid och sånt, men det kasnke kan bli bättre nästa år.. Är det någon som har något annat bra tips så just give it to me!

/Jeanette

P.S Jag vill inte börja prostituera mig....D:S

Den vita byrån...

I fredags var ALex och jag äntligen på IKEA och köpte vår vita, fina hallbyrå. Väl hemma ägnade vi nästan två timmar med att bygga ihop den men gud så bra det blev :) Nu behöver inte allt ligga i en hög på och runtomkring hatthyllan och skostället utan fint placeras I byrån. Jag älskar förvaring! Med lite vin till är det dessutom kul att bygga ihp IKEA möbler :)











Nu ringde Alex, han är hemma om en timme så nu ska jag börja med maten. Ska göra Ädelsost och broccolipaj med bacon. Här om dagen gjorde jag kycklingfilé fylld med soltorkade tomater, riven ost och skinka och till de, pasta och ädelostsås. Blev mega gott så det är något jag kan rekomendera!

(innan den varit i ugnen)

I taket lyser stjärnorna

Nu har jag precis följt Malin en bit på vägen och därmed gått kvällsrundan med Steffen. Vi har kollat på film, I taket lyser stjärnorn, den handlar om en ung tjej vars mamma dör i canser. Det är en sann berättelse och den var såklart jätte sorglig och fin och vi fällde en del tårar. Filmen blev ju inte mindre sorglig heller när jag kunde relatera den till min egen ungdom på flera sätt och vis. Precis som tjejen i filmen var jag också 14 år när min pappa gick bort i cancer och jag känner såväl igen rädslan av att se någon kämpa framför ens ögon, se någon försvinna framför ens ögon. Oviljan att inse hur det kommer sluta. En liten bit av mitt privatliv..
Nu ska jag se Bigbrother, jag är själv inatt. Alex jobbar i Linköping och ska sova där. Jag ska alltså sova första natten helt själv i lägenheten. Snyft :( Det är kasnke inte det roligaste jag vet.. Knäppt hur man kan sakna någon så mycket bara efter en dag. Eller dag och kväll och natt och dag egentligen. Fast det är inte så konstigt iofs. jag saknar honom när han bara är borta under dagen med hehe :) Kärleken den kärleken :)
Sov gott, gott folk!

Inflyttningsfest!

Dags för lite uppdatering här va?
I lördags hade vi ju som sagt inflyttningsfest. Jag och ALex. Det blev minst sagt en lyckad kväll! Vi hade förberett lekar och tilltugg och vi lyckades klämma in 25 pers i lägenheten. Att få plats var väl iofs inga problem, däremot hade vi väl inte sittplatser i överflöd. Men finns det hjärterum finns de stjärterum och de löste sig utan vidare problem.
Lekarna vi förberett innehöll tre delmoment. Först fick varje lag en lapp med massa frågor som handlade om kvällens gäster. Varje gäst var svaret på varsin fråga. Sen hade vi en lite film/musik-quiz och tillslut något charaden liknande. De skulle gissa vilken plats laget försökte visa och den som vann fick dela ut ett "vattenfall" till ett annat lag.
Tilltuggen bestog av crostini med ädelostkräm på, crostader med ost i, vindruvor, grönsaker, chips och dipp.
Vi fick en massa gott vin, fisherman-shot, blommor, spel, en jätte fin vas och salladsbestick i inflyttningspresent. Det kombinerat med en massa härliga vänner resulterade självklart i en toppenkväll! (När jag senare på kvällen dansar på baren på Harrys inser man väl att jag nog kunde ha avstått de sista 2-3 glasen vin. Men vafan, man lever bara en gång ;)
Å så lite bilder...















Dagen efter såg de ut såhär...







RSS 2.0