En avslöjning...

Nu ska jag berätta vad det var jag kunde ha berättat häromdagen med sparade lite på..

Jag fick jobbet som jag var på anställningsintervju för förra torsdagen. Det har gått fort och jag har redan hunnit träffa pojken, samt hans familj, jag ska vara assistent åt två gånger. Det känns jätte bra och han verkar verkligen gilla mig. Jag börjar redan på måndag och visst känns det nervöst. Jag är ensam assistent och den som ska ha huvudansvaret för pojken. Det finns ingen jag kan kolla på och lära av som det alltid har funnits på mina tidigare jobb. Fast det där sista var ju inte riktigt sant. När jag började jobba på båten så var den andra kocken där i några timmar och visade mig runt lite och berättade lite om rutinerna men sen stod jag där själv, ensam kock på en båt som skulle ge sig ut på havet och sen var jag fast. Men det gick ju bra så det ska väl det här med göra. Skillnaden här är ju dock att det är någon annans liv jag har ansvar för. Okej jag hade ansvar för att gubbarna på båten skulle få i sig mat varje dag, men det var iaf vuxna människor och de vet ju hur man brer en smörgås om de inte skulle bli mätta :P

Så nu återstår det för mig att komma på aktiviteter för pojken. Snälla, snälla, kom med förslag om ni har några! Vet ni något trevligt ställe att åka till, någon sport att tessta på, någon bra lekplats etc. Dessutom måste jag hitta någonstans pojken kan rida, men det kan inte vara lektion för det skulle inte passa riktigt och det måste vara en snäll häst. Vet ni något ridställe? Antingen om man kan vara medryttare eller rida någonslags privata lektioner på varierande tider från vecka till vecka? Det behöver itne vara lektioner heller, bara att man får rida själv. Jag vet att det fanns ett sånt ställe utanför Helsingborg där man fick betala för att rida en timme när man ville.

 

Nog om dettta, idag återstår följande: Skola 13-17 sen laga mat sen kommer Joahn och Malin hit och spelar canasta!  WEEI :) Det var ett tag sen nu.

Igår var vi på musikquizen på o´learys, skit kul var det!

 

/Jeanette


Herregud vad svårt det ska va då...

Jag är inte teknisk, det har jag aldrig påstått! Har suttit här ett bra tag nu (och det än nog tusende gången jag gör det) och försökt lista ut hur man ändrar headern (eller vad det heter) så jag får bort bilderna som varit på min blogg innan. Detta eftersom det varit väldigt gamla bilder. Jag lyckades inge bra så tillslut förökte jag byta mall i hopp om att bilderna skulle försvinna. Det gick inte heller till en början. Men nu verkar det har gått. Vad det är för mall jag lyckats få fattar jag inte, mend det får väl se ut såhär nu då tills någon vänlig själ vill hjälpa mig och få en fin sida igen.

 


Surfa in på denna sidan...

Jag har hittat en internetsida som är livsfarlig för mig. Den heter bangershead.se och där kan man köpa hårvårdsprodukter av kvalitet till mer än väl överkomliga priser. Förra veckan köpte jag t.ex. en plattång (GAMA, som frisörerna använder) och ett schampo och balsam från Redken för 800 spänn sammanlagt, normalt brukar man inte ens få plattången för det priset. Idag köpte jag tre produkter för 99 spänn/styck, samtliga skulle kosta från 250-350 kr styck! Helt underbart. De har hudvårdsprodukter också men det har jag hittils inte köpt någon..

 

Känns om om jag inte träffat Alex på evigheter. Han är två nätter i Jönköping denna veckan, i söndags var jag ju som sagt mega bakis, i lördags var jag i Växjö, torsdag jobbade jag natt och måndag förra veckan var Alex i Jönköping. Mycket tid ifrån varandra alltså. Men imorgon kommer han hem igen, weei :) Då ska vi bugga loss! Fattar ni hur kul det är eller? Alla borde börja bugga :)

 

Tentan idag gick jätte bra, känns så himla skönt att det är över! Imorgon börjar matten, det är väl den kurs under min utbildning som jag ser minst fram emot. Matte är ju inte min starka sida..

 

Snart börjar veckans avsnitt av 90210, som jag har längtat!!!! Imorgon blire frukost buffé. mumsfilibaba!


Och så möhippan då...

Klockan 10.12 anlände jag till Växjö station där Maria och Mimmi väntade på mig med ölen i högsta hugg. Det resulterade i att första ölen slunkit ner innan klcokan 11.00 på morgonen. Vi snackade och rökte några cigg innan vi begav hos hem till Mimmi. Där slängde vi in Maria i duschen medan vi plockade fram klänningen jag och Mimmi sytt som hon skulle ha på sig :)

 

När Maria duschat klart och bytt om fick hon i uppdrag att rita en tavla på henne och Jan.

 

 

När tavlan var klar var det dags att bege sig ut på stan. Med ett gäng tomma ölburkar som släptåg var det nog ingen som missade oss när vi gick förbi ;P

 

 

Första stoppen blev på en restaurang där vi åt jätte god lunch och Maria sedan fick en påse med uppdrag...

 

 

 

Sen var det bara att bege sig ut på stan och fullfölja uppdragen...

 

 

För att förenkla godisförsäljningen sa hon att tjejerna (=jag och Mimmi) skulle dansa om de köpte..

 

 

Efter ett par timmar på stan, som bjöd på träningsverk i kinderna av allt skratt, var det dags att bege sig hemmåt igen och göra sig iordning inför kvällen då två nya tjejer kom och vi dukade fram tacos och skålade med rosa skumpa :)

 

 

Vid bordet låg ett litet häfte där Jan ställt några frågor om sig själv till Maria samt berättade lite om sig själv för oss som inte känner han så väl. Och så ahde Mimmi skrivit ett jätte fint meddelande till Maria, istället för att hålla tal.

 

Plötsligt ringer det på dörren och en hemlig gäst kommer in... Maria får en gåva, men vem är gästen...

 

Vi får de kommande två timmarna känna och klämma på en mängd olika saker.. Den hemliga gästen är en person som ska hålla i ett sexparty för oss :) (Det visste ju såklart alla utom Maria)

 

 

Det blev mycket fniss och skratt, men den absolut roligaste saken som väckte mest uppmärksamhet var den här lille killen...

 

 

 

Sen kollade vi på foton och såg bröllopsfilmen på den riktiga händelsen. Då Maria och Jan faktiskt gifte sig. Den 25 juni 2011 i Las Vegas!

 

Strax innan det var dags att dra ut avslöjade vi att tavlan Maria målade innan idag inte alls var någon tavla...

 

 

Sen tog vi limosine-taxi ner till ett ute ställe som hette greyes där ett drinkbord med lite smått och gott väntade.

 

 

 

Ni förstår vilken sjukt kul dag och kväll vi hade va?? :)

Nu ska jag ut och gå en rundis med Steffis, sen får jag väl återgå till pluggandet ett tag...

Egentligen skulle jag kunna berätta en rolig sak jag fick veta idag...men jag tror jag spar på den :)

 


Helgen exklusive möhippa..

I helgen hade vi som sagt möhippa (eller egentligen fruhippa) för Maris. Det blev en kanon bra dag och kväll och vi hade hur kul som hellst! Dagen efter mådde jag dock sämre än jag förtjänade t.o.m. Tågresan från växjö till kalmar var rent ut sagt en pina och jag hann inte mer än innanför dörrän innan jag spydde upp allt jag ätit dagen innan (och det har aldrig hänt förr!!). Det värsta var att jag inte fick krypa ner i soffa och tycka synd om mig själv, nej jag var tvungen att åka till Öland (Alex körde som tur var) med spypåse redo i handen, hämta Steffen och gå på rally-lydnad. Det gick inte det minsta bra, fick noll kontakt med Steffen. Han märkte säkert att matte inte var i sina sinnens fulla bruk. Dessutom var det en löptik där och hon luktade nog ofantligt gott enligt Steffen. Han var helt okonttaktbar. Efter rally-lydnaden åt vi middag hos Alex pappa (jag lyckades sitta upp under hela måltiden) sen hem och såg ett avsnitt av "Sons of anarchy" och innan 20.30 hade jag gott och lagt mig och somnat. Och ni ska inte tro att jag vakande pigg idag heller, nejdå, bakfyllan sitter kvar än idag...

Malin har varit här och pluggat och vi har faktiskt varit jätte duktig! Tar pluggpaus några timmar nu, sen gå igenom det en sista gång sen hoppas jag tentan går finfint imorgon :)

Jag ska berätta mer om möhippa i nästa blogginlägg! Har en hel del bilder så det kommer ta ett tag att blogga om så börjar med ett inlägg om resten av helgen först :)

I fredags kom ju Alex hem med massa god mat som vi åt med en flaska vitt i vardagsrummet på vårt nya slagbord :) Det var fisksoppa, laxcanapé och laxpaté. Vinet hette "Pinot gris" och var supergott till laxen! Nu fattar jag verkligen vad de menar när de säger att det blir en helt annan vin och matupplevelse om dessa båda passar ihop! Vi såg även en jätte bra film på bio som hette "Niceville", hade inte hört någonting om den, men den var jätte bra! Rekomenderar den verkligen! Grät flera gånger, men den var liksom inte tung att se. Handlade om hur de svarta hembiträdena behandlades av de fisförnärma hemmafruarna på 60-talet.

 

 

Hörs snart igen :)


Funderingar i stora lass!

Från igår morse klockan 09.00 till idag morogn klockan 09.00 jobbade jag. Tog dock ledigt två timmar för att gå på en anställningsintervju. Intervjun kändes jätte bra efteråt. Förrutom att man kom på 1000 bra sätt att uttrycka sig på och saker att säga, men så är det ju alltid. Nu snurrar mitt huvud med alla för och nackdelar med jobbet om det nu blir aktuellt att jag får det. Arbetstiderna är jätte bra och pluggvänlig. Förrutom att vi kommer ha en hel föreläsningar schemalagda på eftermiddagarna framöver så det är möjligt att det krockar med jobbet. Sen är det ju så att tar jag detta jobbet så kommer jag inte kunna vikariera så mycket på skolor, kasnke inte alls och det är ju dumt eftersom det är ju ett himla bra sätt att få in en fot inför framtiden. För det är ju lärare jag vill vara i framtiden. Dock är det ju oftast förskolor man får jobba på och det vill jag ju absolut inte jobba med i framtiden så då kasnke det är strunt samma.

Sen fick jag reda på här om dagen att mammapenningen bygger på sin senaste anställning, där man jobbat visst antal timmar i månaden i sex månader i streck. Och i så fall innebär ju det båten jag jobbade på och där tjänade jag ju rätt bra så vill ju gärna att min mammapenning bygger på den lönen. Men det kanske förstörs om jag tar detta jobbet, vet ju inte hur pass stor tjänsten är.

Men själva jobbet i sig lät jätte intressant och verkar vara något som både kommer passa mig och som jag kommer trivas med. Mycket att fundera på! Ge mig gärna synpunkter!

 

Nu ska jag ut på stan och leta rosa......

Ikväll blir det fredagsmys, Alex ska överaska mig med godsaker :) Weei :) Han är för bra min pojk! Snart har vi varit tillsammans ett år. Kan inte fatta vart tiden tagit vägen. Men tiden går väl fort när man är kär och har roligt :)

 

Trevlig helg!


Bebisar :)

Nyss hemkommern från söta Elina och söta lilla Alma. Vi har fikat och pratat en massa om alltmöjligt, jag, Malin och Elina. Men mest om barn och bebisa såklart :) Det är livsfarligt att träffa lyckliga småbarnsmammor! Man blir ju så himla sugen på en liten knodd själv! Jag har en hel massa att ta upp med Alex snart när han kommer hem från jobb hihi :)

Förra hösten..

Om en vecka är tentan, HUR ska jag förmå mig själv till att börja plugga? Känner ingen motivation alls idag.. Frågan är om jag ska ge mig ut och springa en runda, kommer energin tillbaka då? Fast det är ingen bra ide för känner mig lite smått hungrig och vill ju inte springa och vara smått hungrig, men äter jag först får jag ju håll. Svåra beslut att ta.

 

Istället för att plugga har jag suttit och läst och raderat sms eftersom mitt mobil-minne är fullt. Smsén var från förra hösten, gud vad ofta vi spelade canasta och var på studentpuben och såna grejer då. Hoppas vi kommer igång med allt sånt denna hösten med för vi hade det verkligen jätte trevligt! :) Och det har hänt såå mycket sen dess....

 

Planeringen med Mimmi gick jätte bra igår btw, nu känns det som om alla bitar fallit på plats, kommer nog bli kanon kul i helgen på MARIAS MÖHIPPA! :)


Nu kan jag ALLA växt och djurarter!!

Eller det var att ta i kanske...en aning! :) Men äntligen är artduggan avklarad och KLARAD! :) Med bara 1,5 fel känner jag mig mer än nöjd. Jag och Malin firade med att gå till gymmet :) Det tråkiga är att det inte finns tid att pusta ut, för om bara en vecka kommer tenta nummer två och den tror jag tyvärr kommer vara svårare.. Så jag ska plugga, bara inte idag. Nej idag kommer Mimmi hit och vi ska planera lite inför helgens möhippa och ikväll ska jag jobba.

 

I veckan ska jag jobba på det jobbet jag var på lite i våras, med personer med autism. Ska bli jätte kul att komma tillbaka men är lite nervöst också. Var ju ett tag sen jag var där så det behövs verkligen ett uppfräschning av alla rutiner som gällde där. men jag är inte ensam som tur är.

 

Nu ska jag gå till stationen å möta Mimmi!


Exkursion på Öland

Dagens exkursion gick jätte bra. Vi hade tur med vädret (dock lite blåsigt och kallt, men det var ju bara för man inte tagit på sig tillräckligt med kläder) och vi fick se massor av växter. Känner mig bra mycket säkrare på alla måror, mossor, korgväxter, träd och allt vad det heter än jag var igår kväll. Nästan alla växter som jag trodde var stora var i själva verket pyttesmå. Tur jag fick se det! Så, artdugga, I'm ready :P

Nu väntar jag bara på att Alex ska komma tillbaka från Jönköping så vi akn sätta kurs mot Karlshamn. Där blir det tacos så fort vi kommit fram! Magen kurrar och jag längtare :)

 

Trevlig helg gott folk!


Skolutflykt.

Imorgon ska vi åka på exkursion med skolan. Vi ska till Öland och kolla på massa växtarter,  jag hoppas att det kommer innebära att artduggan på måndag kommer gå lätt som en plätt. Dock är nog de förhoppningarna lite väl stora men, men. Lite komemr man väl lära sig iaf :) Vi ska iaf ha med oss matsäck och sånt och det tycker jag är himla trevligt. En riktig skolutflykt liksom :)

På kvällen åker jag och Alex till Karlshamn. Där blir det familje-häng och familje-mys. T.ex. grattulera min storebror som fyller år idag, GRATTIS, och hem till kusinerna och äta dundergod mat.

 

Alex är i Jönköping inatt så det blir att sova ensam. Hoppas jag inte drömmer några mardrömmar bara, det gjorde jag inatt. Skitläskigt och jag var jätte rädd! Men ikväll har jag inte varit själv iaf, Robert har varit här och vi har ätit ost och kex och sett Robinson (och så har jag pluggat lite, med betoning på lite, och han pillat med sin mobil.

 

Snart säng-dax, Natti, natti!


Let´s bugg again, like we did last winter...

Idag började vi på buff förtsättningskursen. Det var precis så kul som vi mindes det och precis lika svettigt :)

 

Imorgon ska jag jobba +7-16, det är många timmar i en skola ochj jag vet inte alls hur jag ska orka. På fredag är det exkursion med högskolan, då förhoppningsvis, ska jag lära mig alla växterna kanon bra till duggan.

 

Time too sleep. Alex kom precis hme. Han spelade innebandy efter buggen. DET är en livsfarlig sport. Minns att jag som barn fick ett antal blåtiror efter bandy bollar..


Slagbordet.

Idag flyttade ett slagbord in hos oss :) Vad tycks? Jag är jätte glad över mitt bord iaf :)

 


Helgen

Här sitter jag och försöker plugga in växt-, djur-, och fågerarter så jag blir alldeles snurrig i skallen. Pauser är viktiga, därför passar jag på att ta en nu och blogga lite om helgen.

Det blev ännu en lugn och mysig helg. Känns som om det är behövligt efter en rolig och intensiv sommar. Man tror man ska vila upp sig när det är sommarlov men så blir det ju inte när man pluggar och därmed måste passa på att sommarjobba på sommaren.

 

I fredags jobbade jag som LÄRARE i tvåan på Sjöängskolan, det gick jätte bra och det var superroligt!! På kvällen var vi, nio stycken från kompisgänget, ute och åt på restaurang källaren kronan. Åt trerätters och maten var god, men det var lite lite mat. Efter en trerätters var jag liksom inte proppmätt och det ahr typ aldrig hänt förr att jag orkat en dessert efter två rätter. Men det var i vilket fall som hellst en jätte trevlig kväll och efter restaurangbesöket tog vi en öl på o'learys.

I lördags var vi i stugan lite, gymmet lite, lagade god mat och hyrde tre filmer. Dessutom drack vi motörhead-vinet som jag fick i födelsedags present, det var gott :) Passade kanske inte så bra med rödvin till chevré-osten men efteråt slank den ner lätt :)

 

Igår var vi först på lunch hos Alex farmor och farfar, sen på rally-lydnad (som gick jätte bra denna gången med och fick massor av  beröm) sen på middag hos Alex pappa. Såg den tredje av filmerna vi hyrt på kvällen.

Filmerna var "The black swan" - Lite för läskig för min smak, men rätt bra ändå.

"Water for elephants" - riktigt bra film som jag verkligen rekomenderar!

"En blomma i Afrikas öken" - En sann berättelse om en tjej som flyr från ett arangerat brölopp i Afrika som 13 åring och sen blir känd fotomodell och kämpar mot könsstympning. Hemsk och jätte bra film!

 

Nu ska jag återgå till pluggandet.... See you later!


Hehe

Lilla Peller kom in i köket och sa till sin pappa:

Läste precis en rolig historia som jag skrattade lite åt för mig själv.

 

-Vad kallas det när den ena ligger över den andra?

Pappan blev lite generad och sa:

-Att älska.

-Nej jag tror inte det är det!

Då blev pappan ännu mer generad och sa:

-Att gänga.

-Nej inte det heller.

Pappan blev helt röd i ansiktet och sa:

-Knulla för fan!

Då sa Peller:

-Ja, nu kom jag på det! Våningsäng!


Nysimmad.

Jag känner mig duktig och lätt som en fågel i kroppen! Inte enbart för att jag och Malin precis varit i simhallen och simmat längd efter längd i hela 50 minuter! Inte enbart för att vi efteråt satt en lång stund i bubbelbadet eller för att vi satt i bastun med hårinpackning i håret. Utan ÄVEN för att jag på hemvägen motstod två stora frestelser. Parkerade först cykeln vid Max, gick in, men sen vände jag och gick ut igen. Tänkte att jag kan ju köpa McDonalds istället, men när jag kom till larmtorget och parkerat min cykel gick jag raka vägen upp till lägenheten och nu ska jag göra mig en smoothie och en köttbullssmörgås där ALLT är hemlagat. Köttbullarna, mackorna och rödbetsalladen. Det ni!

 

Ikväll blir det fika och häng hos Ellen, trevligt, trevligt! Imorgon hoppas jag på att jag får ett jobberbjudande, men får jag inte det ska jag till frissan och fylla i min utväxt. Det är minst sagt behövligt! Om någon högre makt finns och den sett min utväxt kommer den nog verkligen se till att jag inte får några jobberbjudanden..


Nubakat bröd och rödbetsallad

Vad fördriver man tiden med som gräsänka? Jo, man går på kemiföreläsning där man lär sig allt om molekyler, man duschar och klipper sin hund, man gör en låååång lista med bilder på massa växter som man ska lära sig utantill till kommande dugga, man ser 90210 (veckans tv-höjdpunkt, stör mig aldrig tisdagar mellan 20.00-21.00) och man bakar bröd och gör en hemmagjord rödbetsallad!

 

Rödbetssalladen gjorde jag såhär: Jag kokade 1/2 kg rödbetor mjuka. Sen hackade jag dem i små tärningar och blandade med c:a 1 msk riven färsk ingefära, 2 dl matyoghurt och 2 msk honung sen salt och peppar efter behag. Och simsalabim!

 

Snart ringer nog Alex och säger godnatt till mig. Miss him a lot! Men bara ett par dagar till så kommer han hem, weei :)

Sov gott!


En underbar söndag!

Igår hade vi en riktig mysdag! Mamma och Neo kom och besökte mig och Alex. Jag och Alex var lite osäkra på hur en liten kille på 4,5 år skulle kunna ha roligt i vår lägenhet (inte en leksak så långt ögat ser) men vädret var på vår sida. En riktig sommardag blev det t.o.m. Så vi tog Steffen, Neo och mamma med oss och körde till Skälby. Där gick vi och tittade på djuren, Neo berättade stolt för oss vad det var för slags djur i de olika hagarna, och så låkte vi på den gigantiska lekplatsen. T.o.m. vi vyxna tyckte den var kul :)

Efter vi ätit lunch gick vi till slottet och kollade på kanonerna. I kursen jag läser nu har jag fått lära mig att det gula som växer på stenar och sånt heter lava. Det berättade jag för Neo sen sprang han och hittade lava överallt. Han snappar upp fort :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På kvällen körde de hem igen, Steffen åkte hem till Roger och idag åkte Alex iväg till Jönköping för att jobba hela veckan och jag blev ensam kvar. :(

Nu ska jag gå ner och käka min gratäng som jag smällde ihop av rester i kylen, hoppas den blev god :)


Rally-lydnad

Idag har jag testat på något nytt. Igår skickade jag in en ansökan om att få komma med i en rally-lydnads kurs med Steffen, det fanns plats över och den började redan idag. Snabba svängar här :) Så jag, Steffen och Alex körde till Eriksöre camping klockan 18.00 och nu är vi precis hemkomna. Humöret är på topp för det gick så HIMLA BRA! Det här var verkligen Steffens grej. Han imponerade stort, särskilt med tanke på hur länge sen det var jag tränade något med honom senast. Jag är jätte glad för att jag följde min impuls och hoppade på det här. Alex kan tycka att jag är lite väl impulsiv av mig ibland, men det finns många tillfällen då det är bra att vara impulsiv också. Faktum är att jag föredrar impulsivitet framför passivitet. Sen kan mina påhitt bli lite väl tokiga iblan iofs.... :P

Men iaf Rally-lydnad är en form av lydnads träning, men man går en slags bana där skylta är uppsatta med jämna mellanrum där det står olika kommandon man ska göra. T.ex. "sitt, gå ett varv runt hunden" eller "sväng 360 grader" eller "sitt, ligg". Det var hur kul som hellst och jag hade bra kontakt med Steffen och han var jätte duktig på kommandona. Fick en hel del beröm av tränaren. Kul när saker går bra och man hittar något som passar :) Testade ju agility förra sommaren men det var inte alls Steffens grej, han var mer intresserad av de andra hundarna än att hoppa över hinder :P Dock var han ju bara 1,5 år då och precis könsmogen så det kan ju ha varit så att han var lite omogen. Alla de andra hundarna var c:a 4år.

Nej, nu ska ajg sätta mig framför tv'n lite innan jag ska hämta Alex på Karate träningen, släppte av honom där efter rally-lydnaden.


RSS 2.0