Det går frammåt.

Det går framåt med badrummet. Det är nu helt tomt på grejer, både väggmattan och golvet är bortslitet och Alex har tillbringat åtskilliga timmar åt att slipa bort rester från vägg och golv så att ytan är bra tills hantverkarna kommer. Imorgon kommer någon rörmokare hit och sätter dit den nya golvbrunnen och på tors och fredag kommer några snubbar hit och sätter dit nya väggmattan och golvet. Det betyder att det finns en STOR chans att badrummet blir färdigt i helgen, Weei!! :)
 
Idag har det varit underbart väder. Jag solade ansiktet lite när jag var ute och rastvaktade och det riktigt brändes på benen :) Kan det vara så att våren börjar närmar sig? Snälla, snälla, snälla!
Jag har även berättat att jag är gravid för min chef, hon blev jätte glad att jag väntade barn men tyckte det var tråkigt att jag inte kunde vara där till hösten. 
Det börjar bli lite svårt att knäppa byxorna nu och jag hinner inte mer än innanför dörren på eftermiddagen innan knappen åker upp eller jag byter till mjukisbyxor :)
 
För er som är intresserade så står det såhär om graviditetsvecka 14 som jag befinner mig i nu på 1117:
 
De flesta börjar nu få en liten mage. Om man tidigare har fött barn blir magen oftast större betydligt tidigare. Det beror på att livmodern kan bli mer framåttippad efter den första graviditeten och synas tydligare utifrån.
Fostret har blivit åtta centimeter långt, mätt från huvud till stjärt. Det har fått händer och fötter, fingrar och tår. Huden är tunn och genomskinlig, och täckt av små tunna hårstrån. Små hudflagor från barnet finns i fostervattnet.
Fostret kan röra sig i vattnet nu, och även göra sväljrörelser. Rörelserna är inte viljestyrda ännu. Hos pojkfoster utvecklas prostatakörteln och sädesblåsan.
 
 

Hur tänkte jag nu...

Nu har jag rivit tapeter en stunde och måste skynda mig in och duscha för jag ska till bodyshoppå ansiktsbehandling och sminkning klockan 15.00. Smart ideé, att sminka sig och göra sig fin en fredag när jag bara ska vara hemma och riva tapeter i ett badrum...Gaaah!

Och så var det då det här med att vara gravid...

Även om det positiva strecket på stickan är det bästa som hänt har det varit allt annat en en harmonisk tid. Det började med att jag några dagar innan nyårsafton började känna mig väldigt konstig. Magen var svullen men mensen kom aldrig, jag hade huvudvärk, en konstig smak i munnen, massa finnar ploppade upp och så var jag dessutom illamående och brösten ömmade så att Alex knappt kunde krama mig. Jag hade redan bunkrat upp med lådvin och drinktillbehör till nyårsafton men kände någonstans långt inne att jag nog inte kommer dricka det där.. Jag köpte ett gravtest, det står att man ska vänta 5 minuter men det tog inte mer än 5 sekunder innan det positiva strecket syntes lika starkt som kontrollstrecket. Jag vågade dock inte riktigt lita på det pga några tidigare falska alarm så jag köpte ett till som jag tog på nyårsaftons morgon, samma sak hände efter 5 sekunder även denna gången och jag avstod från allt starkt under kvällen. För att verkligen vara på säkra sidan köpte jag ett clearblue digital också och även det var positivt. 
Vi gick som på nålar första tiden och vågade inte riktigt tro på att det var sant, vi var så himla rädda för missfall. Men symptomen bara tilltog och blev värre och värre. Jag började mitt nya jobb i Fliseryd vilket innebar tidiga morgnar och 40 minuters körning. Jag kräktes både innan jag körde och när jag kommit fram och det var många gånger jag inte trodde att jag skulle klara hela vägen för jag mådde SÅ illa.
Förrutom illamåendet, huvudvärken, ömma bröst, täppt näsa, magont och svullen mage var jag EXTREMT trött. Efter lunch i skolan var det knappt jag orkade vara vaken längre, så fort jag kom hem på eftermiddagen la jag mig i soffan. Efter kvällsmaten la jag mig i soffan och det var sällan jag orkade hålla mig vaken ens till klockan 8. 
 
För två veckor sen ungefär började jag äntligen må lite bättre. Tröttheten finns kvar, men inte lika extrem. Jag somnar inte innan 8 längre iaf, men ofta vid halv 9 :P Illamåendet har avtagit men jag känner fortfarande lite avsmak för att äta. Det tror jag beror mycket på att jag nästan hela tiden har en jätte konstig, äcklig smak i munnen. Cocacola som jag annars älskar och kan dricka mängder av mår jag illa bara av att tänka på. Jag dricker i princip bara vatten och 2-3 glas varm o'boy varje dag. Söta saker får mig också att må illa.
Finnarna verkar äntligen börja försvinna med, det är jag glad över! Inte kul att se ut som en pubertetstonåring. På tal om tonåring så var det en på stan häromdagen som frågade mig och Elina om vi ville ha en lapp med sportlovsaktiviteter att ge våra småsyskon, man kan ju undra hur gammal han trodde vi var egentligen.. Mitt småsyskon är nämligen 24 år snart och han är nog inte så intresserad av sportlovaaktiviteter.
Jag har även någon slags nerv eller något som strålar längs ryggen ner i benen, ibland gör den skit ont och jag kan knappt gå, men ibland känns den bara lite eller inte alls. Jag vet inte riktigt vad det kan vara men jag hoppas det är övergående :)
 
Så nu ska jag göra lite planeringsarbete och sen riva lite badrumstapeter. Vårt badrum är nu helt tömt på möbler, rör, element och annat och det innebär att helgen kommer spenderas svärandes över all tapet som inte vill lossna. Ha det bra alla och trevlig helg!

Tack!

Tack för alla värmande kommentarer här och på facebook igår. Det är så kul att äntligen ha fått berätta. Självklart hade vi redan berättat för de närmaste, hur skulle man kunna låta blir? Det är inte lätt att hålla tyst om en sån här sak :) På måndag när jag är tillbaka på jobb igen måste jag berätta för rektorn hur det ligger till så de inte räknar med mig i höst. Jag har känt mig lite stressad över att inte ha berättat där och nästan haft lite dåligt samvete, men jag ville ju göra ultraljudet först så att vi kunde vara säkra på att det var något levande där inne. Och det var det ju :) Jag tittar nog på bilden från ultraljudet minst 100 gånger varje dag :)
 
Nu ska jag ut och gå en runda med Steffen i det hemska snöovädret sen sätta mig och jobba lite. Måste bedömma geografiarbetena eleverna gjort och planera resten av terminen. Ska ta en rejäl titt på alla målen, men jag tror faktiskt att jag kommit på något riktigt bra nu :) Senare idag eller imorgon ska jag beskriva hur mitt liv som gravid varit de första veckorna.
 
Hej så länge!

Vårt mirakel!!

Nu ÄNTLIGEN kan jag berätta om det underbara mirakel som växer sig större och större inuti min mage. Vi är så lyckliga! Igår var vi på det tidiga ultraljudet och fick äntligen se det lilla livet. Det var en helt magisk upplevelse. Lillen hann inte mer än visa sig på skärmen innan tårarna började rinna, det var helt otroligt! Jag kunde aldrig tro att det verkligen skulle se ut som en liten bebis såhär tidigt, att man skulle se honom/henne så tydligt. Den sparkade och hade sig och ja, en magisk upplevelse helt enkelt.
Nu när det inte är en hemlighet längra kan jag glatt börja berätta om allt som händer och har hänt. Ja inte allt kanske men mycket :) Detta var en stor anledning till varför jag ville börja blogga igen men det kunde jag ju inte berätta. Jag vill få den här resan nerskriven så man kan minnas den senare. Men just nu kommer jag inte skriva mycket mer, jag ska nämligen till frisören och fixa till min kaluffs, det behövs!! Men först en bild på min mage :)
 
 

Badrumsrenovering!

Nu har vi bestämt oss för att göra om i badrummet, redan idag kommer vi antagligen åka till golvbolaget och beställa hantverkare och material. Efter mycket om och men har vi bestämt oss för plastmatta och det är till stor del en kostnadsfråga. Alex är ju känd för att inte gärna betala en krona för mycket och när argumentet var "vi kan ju ha råd med fler resor om vi inte väljer kakel" var jag såld. Som ni säkert vet ÄLSKAR jag att resa. Att lägga plast kostar 10800kr medan kakel kostar 55000kr och när vi kollade på plastmattorna hittade vi några som vi tyckte var riktigt snygga. Dessutom kommer vi ju byta alla badrumsmöbler så resultatet kommer ju bli super varken vi väljer kakel eller plast. Sen är det ju faktiskt så att även om kaklet skulle hålla resten av livet så ändras ju modet så att man kanske ändå vill göra om i framtiden och vi vet ju heller inte om vi kommer bo i dettta huset för alltid.
 
Såhär ser badrummet ut idag..(Dock med badkar och en annan gardin)
 
 
Nu ska jag åka och simma!

Steffen 4 år och alla hjärtans dag.

I onsdags, den 13 februari, fyllde Steffen 4 år. HIPP HIPP HURRA! Tänk vad tiden går. Att han fyllde 4 människor år innebär att han är 34 hundår, en vuxen man alltså och inte ett litet busfrö längre. Dock tycker jag att han titt som tätt beter sig som ett litet busfrö, jag antar att han bara vill bejaka sitt barnasinne. För å andra sidan är det ju stoor skillnad på honom nu jämfört med för ett par år sen. Han har blivit en riktigt gosig kelgris :)
 
Igår var det alla hjärtans dag. Min romantiska sida tycker att det faktiskt är en rätt mysig dag. Nu tycker väl massa människor som anser att det bara är ett fjantigt jippo att jag är en idiot men, men det bjuder jag på :) 
Hur som hellst... i skolan lät jag eleverna skriva en positiv sak om alla i klassen och sen fick de klippa ut ett rött hjärta. Alla kommentarerna häftade jag sedan på hjärtat som de fick, fullt med snälla kommentarer från sina klasskompisar.
När jag kom hem från jobbet hade Alex köpt blommor och lagat middag och efterrätt och dukat med tända ljus. Sen hade vid en mysig kväll med mat, bad och film. Av mig fick han en parfym. Sen såg vi "cockpit", jag som älskar svenska filmer tyckte den var skit bra :)
 
Idag på min lediga dag ska jag in till stan och äta lunch med Ellen, sen väntar en hel veckas ledighet, det efterlängtade sportlovet är här! Min största ambition detta lovet är att bli FRISK!
 
 
 

Helgen och kommande lov.

I fredags åkte jag, Alex, Robert och Yelene med fullastad bil och skällande hund i bagaget till Karlshamn och spenderade helgen där. Vi åt tacos, hyrde film, träffade storebrorsan och hans fru och busungar, åt middag hos faster och kusinerna samt lite annat smått och gott. Jag fick oväntat lite examen-presenter. Hade nästan glömt att jag tog examen för bara några veckor sen. På tal om det måste jag bara skryta lite, jag och Malin fick VÄL godkänd på vårt examens arbete! WEEEI :) Allt slit var med andra ord värd mödan. Nu ska jag bara lista ut hur man får tag i sitt examens bevis för det ville rektorn på skolan jag jobbar på ha.
 
Sista veckan innan sportlovet nu, ska bli underbart med sportlov! Bara åtta år sen senast jag hade det. Gud vad tiden går...Blev ingen utomlandsresa dock :( Hade varit såååå skönt med lite sol. Men jag får klara mig, ska ju iaf till Skotland i vår och det är ju något att se fram emot. Kommer nog behöva jobba och planera en hel del på lovet iaf, att få in alla läroplansmålen i sin planering så man har en möjlighet att bedöma eleverna är allt annat än enkelt! Jag blir riktigt nervös när jag tänker på att jag faktiskt ska sätta betyg på sexorna till våren och jag vet inte hur jag ska lyckas skaffa mig tillräckligt på fötterna för att göra det. 
 
Nu ska jag nog ta och krypa ner i soffan under en filt resten av kvällen. Jag är trött och mår inte riktigt bra. Ha det gott så länge!
//Jeanette
 
 
 
 

mat och spelkväll

Igår var vi hembjudna på mat till brorsan och hans flickvän. Blev trerätters och det var så hög klass på maten att vi lika gärna hade kunnat vara på en restaurang. Kronärtskoksoppa till förrätt, planka till huvudrätt och cremebrule till efterträtt. Mums! Sen spelade vi risk. det är grymt kul spel men herregud så lång tid det tar! Efter tre timmar utan vinnare gav vi upp och utsåg robert till vinnare.

RSS 2.0