Turkiet!

Hur ska jag då lyckas sammanfatta en helt underbar vecka i Turkiet på ett kort men rättvist sätt? Det går nog inte..
För det första har jag haft helt sjukt jäkla roligt! Vi har festat och dansat hela nätterna. PÅ baren dessutom det är ju sånt man bara gör utomlands och det är så jäkla roligt! Dagarna har mestadels tillbringats i poolen. Vi undrade några gånger om det var okej att stanna vid poolen och inte ligga vid stranden när man är utomlands. Svaret på det är att ha man en pool full med leksaker, luftmadrasser, en asrolig rutchbana och man är lekfull som ett litet barn så JA. Men vi var faktiskt på stranden också, två halvdagar.
Vi startade hela resan med att göra ett turkiskt bad där man skrubbades ordentligt ren från alla hudrester, av en turk såklart. Sen var man redo för solbränna! Trodde jag...men eftersom det var så jäkla varmt, 45 grader, låg man mest i vattnet så så jäkla brun vet jag itne om jag blivit..
En dag tillbringade vi ute till havs på en båt. Vi solade och badade, assoft!
Något av de absoluta höjdpunkterna var förfesterna på vår balkong! Oj oj oj ni skulle varit med. Men det är lite censuerat. Vi körde en massa uppdrag och rollspel och andra lekar, ni kan säkert föreställa er...
Natt klubbarna stängde redan 3 och det tyckte vi var lite tråkigt, men en natt åkte vi med buss vidare till en nattklubb som öppnade när de andra stängde och fortsatte till långt efter soluppgång. Malin lyckades fixa in mig, henne och Johan gratis där, Malin är bra att ha ibland alltså! Dessutom fick vi c:a 5 tequila var gratis där inne. Det coolaste med stället var att det fanns en pool att bada i!! :)
Jag får ju inte glömma att nämna nattbaden i vågorna, så jäkla underbart.
En annan sak jag konstaterat är att turkar är ett jäkligt trevligt och service-inriktat folk och jag rekomenderar starkt folk att besöka detta land!
Ett par saker jag såhär i efterhand är ledsen över är förlusten av mitt armband och klacken (ja ni hörde rätt) till mina favorit skor, att vi aldrig fick sjunga karaoke (fast jätte ledsen över det är jag inte, vi hade ju för roligt för att hinna med det med, allt är en prioriterings fråga) men mest ledsen är jag för att resan är över!

 Min säng vagga..



























Vi var nio stycken som åkte och jag kände inte de andra så jätte väl. Jag gillade dem innan men nu älskar jag dem! :) Tack för en galen, rolig, mysig underbar resa!!!

The cha cha slide

Ännu mera turkey-feeling.....:):)


Skräddaren

Steffen hjälper gärna till när matte ska sy gardiner.....




Den här låten kommer få mig att tänka på Turkiet en lång tid framöver....


Så kan det vara att bo i en hyresrätt....

Jag är tillbaka efter en helts underbat fantastisk, rolig resa till Turkiet. Jag kommer blogga mer om det men ikväll orkar jag inte. Det är inget jag kan slänga ner ett par rader om på ett par minuter. Tid och omsorg krävs!
Vi börjar äntligen få lite ordning i lägenheten som vi bott i i en månad gasnka så exakt. Roger borrade precis i en sista liten grej och då kom grannarna i samlad trupp och skällde på oss att det ska vara tyst klockan 22.00 och klockan var 22.05.. Vi bad om ursäkt och sa att vi var klara nu och stängde dörren medan den ena fortfarande gormade. I cant wait until tomorrow morningn when we can start again.....mohaha

Roger är ivrig som ett litet barn dagen innan julafton eftersom han beställt ny dator och mobil som ska komma vilken dag som helst. Han tyckte jag påminde om min farfar när jag oroligt frågade hur jag skulle kunna lära mig förstå mig på en ny datorn. Sen skrattade han när jag frågade vilken storlek det var på hårddisken och då menade i MÅTTEN inte kapacieten.. Och så tyckte jag det var tur att det inte var trådlös mus eller tangentbord eftersom det då finns risk att tappa bort dem...

Time to sleep. I morgon väntar en Landet för länge sedan-kväll. Weiii.


The wedding

Innan jag reser till Turkiet tänkte jag lägga upp lite bilder från bröllopet. in storebror Povel gifte sig med sin fästmö Nadja den 7 augusti. Lycka till med ert äktenskap önskar jag er! :)






















För mycket press enligt mig.

Satt nyss och kollade på nyhetsmorgon. Där pratade dem om ett fröslag inom skolan, att man skulle få högre studiebidrag desto högre betyg man kunde åstadkomma. Det förslaget låter enligt mig helt uppåt väggarna! Visst finns det elever som skiter i skolan och bryr sig helt enkelt inte. För dem kanske detta kunde vara en liten morot att prestera bättre i skolan, men tänk på alla de eleverna som kämpar och kämpar och verkligen gör sitt yttersta för MVG men ändå bara når ett G på sin höjd. Pressen som redan idag är stor på eleverna kommer ju bli ännu större om ett sådant förslag går igenom. Och alla retsamma komentarer som "kolla vad mycket studiebidrag jag har, kolla vad jag kan köpa".... Nej usch!

De pratade även om en tjur som skadat publiken under en tjurfäktning i Spanien. Rätt åt dem säger jag bara!! Där går de för att se en stackars tjur bli skadad, då är det väl inte mer än rätt att de fick smaka på sin egen medicin? Ha!

Oj vad politisk jag var ídag. Full med åsikter, att jag abra vågar hehe.
Förresten löser det sig med mitt pass. Vi kör förbi Karlshamn påväg till Malmö så då kan vi svänga inom så jag kan hämta mitt pass :) Bra va?

Puss hej.


PANIK PANIK PANIK PANIK PANIK

Här gick jag och packade inför Turkiet resan i godan ro när jag plötsligt kom på att passet kan vara bra att lägga fram. Jag gick till den svarta lådan där passet legat de senaste 5 åren, öppnade, tror ni det var där? NEJ! DET VAR INTE DÄR!! Jag är inte personen som tar en sån här incident lugnt och sansat. Jag fullkompligt exploderade, hjärtat bankade, tårarna sprutade och paniken växte och växte och tillslut visste jag inte var jag skulle ta vägen. "Om tre dagar åker jag till Turkiet och mitt pass är borta" Inte hjälpte det att jag frågade Roger och han svarade att han verkligen hade för sig att han lagt det i lådan. I lådan var dem ju inte, vilket betydde att Roger antagligen lagt dem någon annanstans men visste inte vart. För att ta det i klarspråk, Roger är förvirrad och glömsk och det betyder att de kunde vara PRECIS VAR SOM HELLST! Jag ringde mamma, hon förstog min panik. Min mamma styr upp allt, utan att det ens meningen ibland. Hon körde från Mörrum till Karlshamn och hittade passet i resväskan jag haft i Dublin!
Passet är återfunnet, nu skulle man ju kunna tro att jag kan andas ut.. Men inte då.. passet är I Karlshamn, jag i Kalmar. Jag behöver mitt pass. Det kommer lösa sig, men inte helt smärtfritt antagligen...


Man måste ju få berätta om överaskningar man får....

Med risk att låta som en fjantig skrytmåns tänker jag härmed berätta EN av alla anledningar till att Roger är så underbar.
Nu när jag kom hem från jobb och Roger som sagt åkt iväg för att jobba hade han lämnat en liten överaskning till mig. 500 kr och ett brev där han skrivit att jag skulle ta denna slanten och växla till turkländska pengar och köpa något riktigt fint från honom till mig, en upplevelse, en fylla, kläder, smycken eller vad jag vill! :) Dessutom skrev han att han hoppades att vi skulle få jätte kul på resan och att jag skulle passa på att vara ute och dansa hela nätterna nu när inte han var med och skulle vilja gå hem :)Men jag skulle inte glömma att vara rädd om mig. Dessutom fick jag en liten godispåse, men det behövde jag inte vänta med att äta till resan :P
I love my man!
Men han hade tur, efter denna överaskning kunde jag ju inte skälla på honom för att han glömt stänga skafferiet vari Steffens all godis ligger på nedersta hyllan. Inte bra för hans lilla mage om han skulle sätta i sig allt det. Men detta var bara en liten parantes... hihi

vikarie.

Vet ni vad som hände idag? De ringde mig från en förskola i Rocknebo och frågade om jag ville jobba. Tyvärr kunde jag inte eftersom jag skulle jobba på mitt vanliga jobb, men ändå, kul att de ringde ju :) Nu låter det väl nästan som om dem random slog i telefonkatalogen och bara fastnade för mitt vackra namn och tänkte, "jamen henne ringer vi!". Så var det inte. Jag jobbade extra en dag på en skola här i Kalmar och sen frågade hon som har hand om lönerna och det där om jag var intresserad av att jobba mer. Det var jag såklart och fick fylla i en massa papper och blev sedan vikarier på alla skolor i Kalmar kommun. Men eftersom jag jobbat hela sommaren har jag inte kunnat sätta mig tillgänglig i den vikariepoolen. Men idag ringde de mig i alla fall, och det tyder ju på att mina uppgifter finns där nånstans i det stora nätverket och det inger ju lite hopp om att man kanske kan bli inringd någon gång sen när man kan sätta sig tillgänglig. Hoppas, hoppas... Alltid bra med erfarenhet.

Nu slutar jag om lite mer än en timme bara, först längtade jag, men sen kom jag på att Roger är ju ändå inte hemma längre för morgonturerna (Gotlandsbåtarna) har slutat gå och han var därför tvungen att åka till Gotland redan ikväll. Han börjar jobba i morgon igen. Och jag som knappt sett röken av karln den här veckan. Så då finns det ju ingen anledning att längtar hem, jag har ju det nästan lika bra här på jobb :)

Förresten har jag fått respons på mitt inlägg om tele2 snubbarna. Kändes bra att det uppmärksammades faktiskt.

Ha det gott!

Nedräkningen har börjat...

Slutspurten på sommarjobbet nu. Jobbar varje dag nu t.o.m fredag med början i fredags. På lördag drar jag och en massa härliga människor till Turkiet. Jag börjar längtar nu, känner att det kommer bli mega mega roligt. Sola och bada hela dagarna, festa och dansa hela (eller halva iaf) nätterna. Och just det ja, får ju inte glömma att jag lovat Johan mitt-på-dagen-fylla med :) Finns ju inget roligare än att dricka på dagen. Man känner sig så där busig och det slår på ett annat sett i solen, räcker ju med ett glas så känner man hur det snurrar vid ögonen. Någon som förstår vad jag pratar om?
Och så skrev jag "börjar längta nu", med det menar jag att man har ju inte velat längta innan eftersom man vetat att när det är dags att resa betyder det att sommaren nästan är slut. Men nu är det nära och det är ju faktiskt ett faktum att sommaren nästan är slut och därför är det tillåtet att börja längta. Det enda tråkiga är att inte Roger kunde följa med. Hade varit kul om han hade varit med också. Gänget (ja vi är faktiskt nio stycken) jag ska åka med har aldrig träffat Roger. De börjar tvivla på att han ens existerar, de tror typ att han är min drömpojkvän med betoning på "dröm". Men han finns faktiskt på riktigt och är precis så underbar som jag säger ;)

Ha en trevlig söndag. Själv jobbar jag, men har rätt trevligt ändå :)

Sagan om den klättrande igelkotten

Vill ni höra en rolig historia som dessutom är sann. En konversation mellan mig och min jobbarkompis R en natt förra veckan, here we go..
R började berätta för mig om natten innan när hon och en annan jobbarkompis (M) hade stått ute och tagit lite frisk luft för att kunna hålla ögonen öppna. R berättade hur M helt plötsligt hade sagt, "Nejmen kolla vem som kommer där", när det gick en igelkott precis bakom R. Denna historien fick mig att komma och tänka på vad jag sett en morgon och jag började berätta..
"En morgon när jag gick med Steffen såg jag en Igelkott som klättrade på husväggen (R får här ett förvånat ansiktsuttryck), den klättrade in på en balkong och stannade precis ovanför dörren som var ÖPPEN! Jag trodde den skulle klättra in".
"Nej men oj", säger R "kan dom klättra?". Men hon säger ingenting om att den var inne på en balkong och nästan klättrade in i lägenheten.
Jag tycker frågan är liter konstig men fortsätter, "Ja, ja jag och Roger brukar se en på taket precis vid vår balkong men jag trodde ju de klättrade upp på stupröret och inte husväggen".
"Jaha men har dem typ sugproppar på fötterna då eller?", undrar R som inte kan släppa detta faktum att igelkottar kan klättra. Jag fattar ingenting och svara:
"Ja det kanske de har..."
Efter mycket om och men inser jag att jag sagt igelkott och börjar asgarva.
"Vadå, var det ingen igelkott?", undrar R.
"Nej det var en EKORRE!"
Så fel saker kan bli :)

Politikern är en luring.

Nu när saker och ting börjat lugna ner sig igen kasnke man kan offra lite mer tid på blogg inlägg igen. Så förbered er på massa oviktigt pladder. Min största fråga just nu är vilket jäkla parti man ska rösta på. Det är ju val snart ffs. Har jag inte haft en tanke på. Det känns som om alla säger en massa bra saker nu men så blir inget som de sagt sen när valet väl är över. Det får mig att tänka på en liten melodi av Stefan Demert. Såhär går den, uhumm. "Politiken är en luring, ja en riktig luring. Politiken är en luring och det är vi allihop. Guld och gröna skogar ska vi får när han får makt, när valet sen är över har han glömt vad han har sagt. Politiken är en luring, ja en riktig luring. Politiken är en luring och det är vi allihop".

Idag fyller lilla Steffen 1,5 år. Hipp hipp hurra! Dessutom är det fredagen den 13e och han föddes på fredagen den 13 förra året. Fast i februari då alltså, ifall ni inte kunde räkna ut det själva.

Ta de lugnt nu alla som tänker tillbringa denna fredagkväll i alkoholens dimma. Själv jobbar jag heeela denna helgen.
Ciao

Tele2 ??

Nu, om några minuter kommer äntligen Roger hem!! Vi har knappt setts i sommar känns det som, inte de senaste veckorna iaf. Och vi kommer knappt ses de veckor som följer heller. Men snart börjar skolan, allvaret och vardagen igen. Och då får jag och Steffen har våran husse/kille hemma igen :)

Mina ben är asäckliga. De har blivit sönderbitna av äckliga djur igen. Antagligen mygg.  Mygg biter inte normalt på mig utan de ÄLSKAR mig. Mina smalben är mer eller mindre täckta med stora bett och det kliar! Särskilt när jag går, då börja alla klia på en och samma gång.

Igår kväll hände en creepy sak. Det kom två killar från tele2 och ringde på. De babblade nåt om att hastigheterna skulle ändras som jag inte förstog och de babblade på jätte fort och helt plötsligt sa den ene,
"så kan jag komma in då" och började gå in.
"ehh va nej varför ska du det?", svarade jag.
"Så vi du kan skriva på avtalet"
"Nej jag vet ju inte vad du pratar om".
"Du fick ett brev för !,5 månade sen", sa han då och försökte gå in igen.
"Men ni får komma tillbaka en annan dag" jag vågar väl inte släppa in två killar sent en torsdaskväll när jag är själv hemma heller.
"Nej det har vi inte tid med, vi ringer istället", sa han då och gick äntligen så jag kunde stänga och låsa dörren.
Är detta normalt eller försökte dem råna mig???

Nu ska jag springa ner och möta roger en bit på vägen.

P.S Snart kommer bilder från bröloppet i lördags. D.S


Hänt i veckan.

Jag känner mig lite tom.. vet inte om det beror på att jag är lite utslagen efter allt jobb och flyttande eller för att jag är helt ensam efter att ha haft massa folk hemma hela helgen. Roger har varit hemma och hans färäldrar och hälsat på. I morse åkte dem allihopa och kvar blev jag. Och lilla söta Steffen förståss. Lägger upp lite bilder eftersom jag inte känner för att skriva något.

Östersjöfestivalen


















Nu vill tydligen inte min dator att jag ska lägga upp fler bilder, så jag får sluta här helt enkelt. Snart ska jag ner och tvätta för första gången i nya tvättstugan. Hoppas den duger!

Puss hej!




RSS 2.0