Nya lyan :)

Idag fick vi nycklarna till nya lägenheten. Jag hade ju inte sett den förrut så det var spännande :) Badrummet och köket var jätte fint! Sovrummet var lite litet, sängen kommer nog ta upp större delen av ytan. Vardags rummet var också lite litet och planeringen passade inte riktigt vår soffa. Men jag tror nog att vi kommer komma på en bra lösning när vi väl är där. Balkongen var jätte stor, det var jag väldigt nöjd med. Blev dock lite besviken över att det inte kom någon sol in på balkongen. Å andra sidan har vi ju stugan med en hel trädgård där jag hellre ligger och solar. Jag tyckte lägenheten i det stora hela var fin så trots att jag tycker det är lite sorgligt att flytta i från den vi har nu (vilket främst beror på grannarna och låget) så kommer jag nog trivas. Bäst av allt är att vi får välja en ny tapet till sovrummet som Kalmarhem fixar och står för. Vi ska även tapetsera om i vardagsrummet, men det får vi stå för själva. Åh det är kul att flytta :)
Tog några bilder.











Imorgon ska vi lämna Steffen på dagis och sedan ha en heldag på Öland med sol, bad och matsäck. Kommer bli mega nice! Bara jag inte bli inringd på jobb.

Nu ska jag sova. Är trött som bara den. Jobbade ju natt inatt och jag kan verkligen inte sova på dagen. Undra om jag kommer vänja mig. Är nog svårt att vänja sig när man inte gör det hela tiden.

Ha det finfint och glöm inte solkrämen, solen är stark! :)

Idioten i röd tröja, akta er för honom!

Igår kväll grät jag som ett litet barn. Jag kan säga som så, det var längesen jag grät så konstant genom en hel film. Jag pratar om "allt för min syster".

Jag kan bli så trött på vissa idioter! Innan låg jag och försökte sova eftersom jag ska jobba natt. Då ringer det på dörren och jag vinglar upp och öppnnar, tänker att hoppas det går fort så jag inte vaknar för mycket så att jg inte kan somna om. Utanför står en kille i röd tröja och frågar vad min senaste el-räkning var på. "Eh va ska jag kunna det i huvudet tänker jag". Han fortsätter och babblar nåt om 30% lägre hit och 30% högre dit.
-Ursäkta men har du något papper jag kan läsa för jag ligger och sover? undrade jag samtidigt som jag stod och försökte hålla i Steffen så han inte skulle springa ut till den jobbiga killen.
-Nej men det här tar bara ett par minuter, svarade han.
-Okej men jag har jobbat natt och ska jobba inatt också så jag måste sova och vill då inte stå här och prta för mycket så jag vaknar för mycket.
-Se det som en paus, svarar idioten. Vad i helvete menar han, man kan väl inte ta en paus från sämnen heller??!! Sömn är väl så mycket paus det kan bli??!!
-Ja men då är jag inte intresserad!
-Av vaddå? försöker han.
-Jag vet inte, av det du vill, svarar jag och stänger dörren.
Arg som ett bi vandrar jag tillbaka till sängen och kan självklart inte somna. Så nu är det HANS fel att jag kommer vara jätte trött inatt. Räcker det inte med att ringa längre alltså, ska de å runt och knacka dörr med? Ahh!
By the way så ljög jag. Jag har inte jobbat natt, men jag ska jobba natt :)

Men först ska jag åka till larmtorget, äta en bit mat med Malin och Ellen, sen ska vi se Calle Kristiansson som sagt :)


Sommar-rea!



Kolla så mycket fint jag lyckades få med mig hem från stan idag :) Jag är så nöjd! Allt utom shortsen och den prickiga tröjan hittade jag på rean dessutom, jag som annars brukar vara värdelös på att hitta rea grejer.

Men tro inte att det enda jag gjort idag är att springa på stan och sprida pengar runt omkring mig. Nejdå! Jag har städat också för i morgon kommer min ROGER hem!! Jippie :) Och efter städningen cyklade jag till långviken och solade oc badade med Linda och Sofie. Helt underbart!! Vet ni förresten om att jag badat i tre dagar nu. Ja inte hela tiden då försåss, men jag tog mitt första, snabba dopp i lördags, igår badade jag flitigt på Öland, doppade huvudet och simmade runt flera gånger och idag badade jag två gånger (inklusive huvuddopp). Det ni! Det ska ni veta att jag är ingen badkruka! :)





De här vackra rosorna fick jag av Roger i ett blombud på min födelsedag. De har dock stått ett pr dagar när jag tar denna bilden så de hade börjat se ite tråkiga ut. När jag fick dem var de helt underbart vackra!

Nu ska jag se "Allt för min syster" som jag varit och hyrt. Ska ha en riktigt lugn och mysig kväll för mig själv. Upp tidigt i morgon på möte sen jobbar jag natt. Men vet ni, imorgon kväll ska jag Malin och Ellen äta en bit på larmtorget och lyssna på Calle Kristiansson som uppträder, han är ju för mysig!

Tjillevippen

Inte är ledig stund :)

Jag jobbar ochb jobbar. Därför blir bloggen så dåligt uppdaterad. Men jag hade det jätte trevligt på min födelsedag och även igår på midsommar, trots att jag fick ta det väldigt lugnt och cykla hem tidigt.
Jag saknar min lilla Roger, på tisdag kommer han äntligen hem. Jag vet en till som kommer bli glad då. Han börjar på S och slutar på effen. Han tycker nog inte matte är så kul när hon jobbar hela tiden.
Och visst har jag en himla gullig karl som ger mig ett födelsedags-inlägg på bloggen :) Jag har sån tur som har honom.
Mer om födelsedagen och midsommar med bilder och allt kommer på måndag. Ha det bra så länge och hoppas alla hade en trevlig midsommar :)

Gästinlägg av Roger!

Idag fyller min älskade Jeanette 24 år! Det borde firas med pompa och ståt men tyvärr är jag på jobbet. Så jag tänkte hylla henne med några väl valda ord istället.

Jeanette, du är verkligen det mest underbara som finns och jag älskar dig så himla mycket. Är så jäkla glad att jag har dig. Jag är dålig på att köpa blommor och sånt men jag hoppas du vet hur mycket du betyder för mig och om jag får bestämma så har vi ett långt, lyckligt, spännande, roligt liv framför oss.

Stort grattis på födelsedagen, älskling, och må vi leva lyckliga i alla våra dagar!
Jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig!

Din Roger


Dags att jobba.

Om en timme och en kvart börjar jag jobbar min första natt. Hur ska det gå?? Jag är jätte trött ju. Steffen vägra låta mig sova, sen nu när jag gett upp har han snällt som ett litet barn lagt sig att sova. Varför får HAN sova men inte JAG?!
Undra vad jag ska sysselsätta mig med hela natten.. Är det någon som har förslag eller tips på hur man håller sig vaken så snälla ge de till mig nu när jag är som mest behövande.

Rogers snälla familj har skickat en födelsedags present till mig på posten!! Åh jag blev så glad, tack snälla snälla ni! Där i låg två böcker om trädgårdsskötsel så dem kan jag iallafall titta i lite inatt. Jag vet, jag fyller inte år förrän i morgon men jag fick ju paketen idag och kunde verkligen inte hålla mig. Sen tänkte jag att jag nog kommer vara väldigt trött i morgon och så fort jag orkar vakna till ska jag ju grilla med tjejerna i stugan fram till jag gå på nästa natt skift. Så alla nära och kära, svara jag inte i morgon förmiddag vet ni varför.



Förra årets födelsedags tårta :)

Pusshej

Stackars mig.

Idag har jag noterat två saker.
1. Att klippa gräset med en handgräsklippare är jobbigare än vad man kan tro.
2. Att foppa-tofflor är livsfarliga! Ialla fall för små lilltår. När jag klippte gräset fastnade min lilla lilltå och naglen slets väck och det blödde jätte mycket :( Det värst av allt är att den inte åkte av helt utan hänger kvar på ena sidan så varje gång man stöter emot något dras den upp och det är allt annat än skönt! Har förökt klippa men fick inte bort allt och det svider jätte mycket :( Har satt på ett plåster som skydd nu.

Jag har blivit inringd på jobb igen. Har två jobb-nätter framför mig, i morgon natt och torsdag natt. Torsdag är min FÖDELSEDAG ifall någon råkat missa det :) Tihi

Nu ska jag å rida, men insåg precis att jag glömt ridvägen, att jag är mega trött och att ridning nog inte är en så värst bra aktivitet för mina naglar. Jag vill ju inte att de ska gå av!

pusshej

Steffen in love...

Idag har jag jobbat för första gången. Ett riktigt långpass 8-21. Linda var så snäll och tog hand om Steffen en stund i förmiddags men på kvällen hittade jag ingen hundvakt och jobbet hittade ingen vikarie så jag fick hämta Steffen och ha han med på jobbet. Det gick väl sådär, han blev heeelt förälskad i en jobbarkompis. Jag svär, jag har ALDRIG sett han såndär. Hon var smickrad men jag tyckte det var hemskt jobbigt. Kunde ju inte slappna av för fem öre. Det är som sagt inte lätt att ha en småkåt hanhund....

Mitt hem ser förfärligt ut, ett riktigt bombnedslag och jag får verkligen panik, men har ju inte hunnit ta tag i det idag, måste ta tag i det i morgon.

Snart dags att sova nu, är trötter :)

Hbg i mitt hjärta :)

Kära vänner! Ni anar inte vilken fantastiskt underbar jäkla skit kul helg jag har haft! Jag har träningsverk i princip över allt. Framförallt kinderna och magen av allt skratt. Helt sjukt vad vi har skrattat och flamsat oss, Karina, jag, Hanna och Jenny. I fredags hade vi en sån där riktigt tramsig, skrattig tjejförfest, sedan utgång på det så ni förstår säkert själva att det inte kunde bli annat än lyckat.
När vi bakfulla vaknade på lördagsmorgonen gjorde vi iordning oss i lungt tempo (trots att vi egentligen hade jätte brottom och borde ha stressat) och gick sedan ner till stan och fixade våra naglar. Så nu ser man inte ett spår av verken Karinas eller mina sönderbitna fula naglar.
Hela lördagen fortsatte i samma lugna tempo, vi gick och kollade i affärer, åt thai-mat och gungade i stadsparken.
Även lördags-kvällen blev en tjej-kväll men med lite nytt folk och i en annan lägenhet. Den här kvällen blev inte fullt så wild and crazy men hade väldigt trevligt. Eller Karina, var det inte så vi sa? Trevligt alltså :)
Idag har jag varit meeega trött, 5 timmars sömn per natt är lite för lite, särskilt om man ska köra bil.

     

Vi försökte ta en bild där alla fyra kom med, det gick som det gick.....



Jag hade inte Karinas tröja på mig hela kvällen, bara när jag stod på balkongen :)





YMCA tralalalal



Vad sägs om den här dasnstilen??



Dansstilen resulterade i ett skadat knä. På natten när vi kommit hem försökte jag mms'a ett blogg inlägg men det funkade inte som vanligt. Jag skickade en bild på mitt skadade knä och skrev "Jag har skadat mig så jag blöder jag vet inte om jag nånsin kommer bli mig själv igen. Men kul har jag haft!"







Kom och gung, gung, gunga. Gunga med mig :)





Mina nya naglar :)

Gud vad skönt det ska bli att sova nu. Hade velat skriva och berätta en massa om helgens händelser. Men dels är jag alldeles för trött och dels kan nog vissa saker få vara våran lilla hemlis :)

Tack för en underbar helg!

Natti natti!
/Tina (bröstvårtan) Jörgensen

766574008A808E01018805810303F48E8368747470...

766574008A808E01018805810303F48E83687474703A2F2F3231372E3137342E36372E3232303A38302F736572766C6574732F6D6D733F6D6573736167652D69643D6D4B434C48694C7A7A303100


ED06266170706C69636174696F6E2F766E642E7761...

ED06266170706C69636174696F6E2F766E642E7761702E6D6D732D6D65737361676500AF84B486C3958C82986D4B434C48694C7A7A303140008D908918802B34363733353937313638382F545950453D504C4D4E00961F2CEA4A61672068617220736B61646174206D69672073C3A5206A616720626CC3B6646572206A616720


Något har blivit fel...

Skickade några mms till bloggen igår men de har visst inte velat komma fram :( Märkligt det där, att det ibland funkar och ibland inte. Vad beror det på? Någon som vet?

Igår började Steffen och vi på agility. Det var jätte roligt, men det Steffen tyckte var allra roligast var att spana efter alla tikar. Inte lätt att vara en småkåt hanhund. Jag och husse var lite små förtvivlade när vi fick tigga och be om om hans uppmärksamhet. Hindrena tyckte Steffen iaf att var ganska roliga, han hoppade gärna över hopp-hindrena och sprang genom tunnlarna. Men så fort det var avklarat satte han kurs mot tikarna. Vi fick alltså koppla honom. Vi kom på att det faktiskt är första gången han kommer i sådan kontakt med tikar. Steffen har ju faktiskt bara en massa killkompisar. Hoppas han kommer vänja sig och tröttna på dem..



Slalom, snälla Steffen, SLALOM!

Efter agilityn var Steffen trött och kurade ihop sig i sin vita filt..



Husse och matte käka ost och salami och drack rödvin och spelade TP, Matte vann :)



Ikväll börjar Roger jobba. Han ska jobba på Gotlandsbåtarna i sommar. Eftersom det är introduktion nu så kommer han vara borta i en och en halv vecka. Vad tråkigt tycker jag eftersom jag kommer sakna honom såklart. Men man måste arbeta för sitt levebröd.
Men imorgon ska jag åka till Helsingborg coh hälsa på Karina och min gamla hemstad. Det var länge sen jag var där nu! Ska bli mega kul. Hoppas på fint väder så vi kan spendera massa kvalitetstid på gröningen. Underbara gröningen!

puss


726172008A808E01018805810303F48E8368747470...

726172008A808E01018805810303F48E83687474703A2F2F3231372E3137342E36372E3232303A38302F736572766C6574732F6D6D733F6D6573736167652D69643D6D5A4E734F744D6647303000


4306266170706C69636174696F6E2F766E642E7761...

4306266170706C69636174696F6E2F766E642E7761702E6D6D732D6D65737361676500AF84B486C3958C82986D5A4E734F744D6647303040008D908918802B34363733353937313638382F545950453D504C4D4E00961F2CEA56623A2045667465722061747420686120736C69746974206F6772C3A4732073C3A52066696E67


612062008A808E01018805810303F48E8368747470...

612062008A808E01018805810303F48E83687474703A2F2F3231372E3137342E36372E3232303A38302F736572766C6574732F6D6D733F6D6573736167652D69643D6D576B6C394C67664B303000


8106266170706C69636174696F6E2F766E642E7761...

8106266170706C69636174696F6E2F766E642E7761702E6D6D732D6D65737361676500AF84B486C3958C82986D576B6C394C67664B303040008D908918802B34363733353937313638382F545950453D504C4D4E00961F2CEA45667465722061747420686120736C69746974206F6772C3A4732073C3A52066696E677261726E


Titta! Det börjar titta upp en massa grönt...

dsc00047 (MMS)

Titta! Det börjar titta upp en massa grönt i trädgårdslandet:)


Förlovningspresenten



Kolla vilka fina kosta boda skålar/fat jag och Roger köpte idag :) Det är vår förlovningspresent från min söta farfar. Han gav oss en peng att köpa någonting fint för men först nu kom vi på vad vi ville köpa.



Maria, sakanr du någon tändare? Kan det i så fall vara någon utav de här? Haha, förlåt i så fall... Hela festivalen var Maria galen på mig för jag inte hade någon egen tändare, idag hittade jag tre tändare i väskan och två i fickan. Är jag kleptoman?

En del påstår att Steffen inte är kelig. Men kolla bara vilken kelgris jag gosat med hela kvällen. Detta är kärlek :)



Nu ska jag lägga mig på soffan med mina favvo-killar och skratta lite till "Ullared".
Imorgon håller jag en tummen för att jobbet ska ringa så jag få jobba lite, den andra håller jag för att jag får vara ledig och spendera hela dagen i stugan och fixa och dona och SOLA :)

pusshej


Biiiildeeer

Jag har förstått att Slash är en jävligt grym gitarrist och att Guns'n'rosers inte är detsamma utan honom. Själv har jag lite svårt att lägga ett djupt och riktigt utlåtande om det eftersom jag inte har ett specielt öra för det där. Men jag tänker såhär, att hur kan en gitarrist utgöra ett helt band, det måste väl ändå vara mycket värre om sångaren slutar. Man kan ju alltid lära sig och spela gitarr på samma sätt som en annan men man kan ju inte öva upp sin röst så man låter precis likadant. Så om om gitarristen försvinner är det väl bra att man kan lära sig spela likadant? Fast jag har förstått att det är upprörande om man kopiera rakt av och det kan jag förstå att man tycker om man är insatt i ämnet. Men en vanlig okunnig människa som jag hade jag blivit besviken om GNR inte hade låtit precis likadant som jag är van att höra dem, då hade jag tyckt att det lät som ett cover-band. Nu förstår jag att folk kommer bli jätte arga på mig. Men jag förklarar det bara ur en okunnigs synvinkel och menar ingenting illa! Jag lovar :)

Här kommer lite bilder från festivalen.



 Maria, tack som fan för en as kul festival!

























 Så här låg jag heeela dagen igår. Det tog tid innan jag hittade in i duschen så att mamma kunde andas igen (jag luktade tydligen inge gott)..

Sha na na na na na


Memories...






Vi ses igen nästa år..

Årets sweden rock festival är över. Som vanligt känner jag glädje, tomhet, saknad, lycka och bakfylla. Igår vet jag inte ens om jag var nykter än, idag mår jag typ som jag brukar efter en fest men något mer skakig och darrhänt. Som man ska antar jag hehe.
Festivalen var i alla fall otroligt kul!! JA FY FAN VAD KUL JAG HAFT! Jag ska lägga upp bilder senare och berätta mer. När jag kommit hem och fått in bilderna på datorn. Jag vet att guns'n'rosers fått dålig kritik men jag var så full och glad att jag är iallafall en utav dem som tyckte det var grymt! Mycket av den dåliga kritiken tror jag kan bero på att de kommer 40 min försent. De blev rejält utbuade i början och många stack från konserten. Men inte jag. Jag grät som ett litet barn när de spela knocking on heavens door. Det är inte lätt att vara sentimental. Men det var bra och jag har många minnen med den låten.

I morse ringde de från jobbet och fråga om jag kunde jobba eftersom jag skrivit mig tillgänglig. Jobb? Ja just det jag  har ett jobb nu. Hade helt glömt bort vikariekalendern och skämdes som fan när jag var tvungen att förklara att jag befann mig i Karlshamn och inte kunde ta mig till Kalmar mewd så kort varsel. Hoppas verkligen att de inte kommer låta bli att ringa mig nästa gång eftersom jag tackade nej nu. Jag vill ju verkligen jobba!!

Rock on!

dsc00045 (MMS)

Rock on!


I'm ready for sweden rock! (Ska bara ta på...

dsc00040 (MMS)

I'm ready for sweden rock! (Ska bara ta på mig gummistövlar å regnjacka...)


Jag åker buss. Är på väg till blekinge å s...

dsc00038 (MMS)

Jag åker buss. Är på väg till blekinge å sweden rock. Jag är så åksjuk å mår så illa så för tillfället är jag inte alls sugen på festival. Hoppas jag blir bättre när jag kliver ur bussen.


Spara eller slösa?

Sitter och kollar på lyxfällan. Det är helt sjukt vilka situationer en del försätter sig i. Inser man inte vad som är påväg att hända? Nåväl det är nog inte lätt att tänka sig in i en sån situation om man inte befinner sig i den själv. Men jag kom på en sak. Borde man inte ha "vardags-ekonomi" som ett ämne i skolan. Det är faktiskt inte alla föräldrar som lär sina barn hur man betalar räkningar eller hur man ska ta hand om sin ekonomi och allt är kanske inte helt självklart för alla. Jag tror det hade varit bra. Det är ju faktiskt viktigare att kunna förstå sig på sin egen ekonomi och vilka följderna kan bli om man inte utvecklar ett ansvarsfullt beteende än den satans sanolikhetsläran och all annan skit-matte man läser. (Jag är inget fan av matte hehe). Kanske kan få in detta i kommande läroplan?

I morgon ska jag faktiskt jobba. Inte med mitt sommarjobb utan jag ska hjälpa till på kalmarsundsskolans idrottsdag. Det var en klasskompis som egentligen skulle jobba eftersom hon gjorde sin VFU där, men hon hade fått förhinder och undrade om jag kunde hoppa in och vika istället. Det känns väl lite sådär att bara dyka in bland barn och människor man inte känner och stå där och vakta vid någon idrottsgren hela dagen. Men det är ju faktiskt pengar och så gör jag ju min klasskompis en tjänst.
Men kom precis på att det blir matproblem för min del. Ska börja klockan 8.00 sen springer jag direkt därifrån bort till sjuksköterskan där jag ska vara 13-15 så jag lär bli mega hungrig. Men Roger kom på iden att hna kunde komma bort med en hamburgare sen köra mig bort till sköterskan så jag kan äta den på vägen (trots tt det är jätte nära). Vad snäll han är!! :)

Pusshej.


Dagens restips: Pulau Perhentian iin Malaysia.

En av världens mest underbara platser är Perhentian island. Det är små öar där man verkligen bara kan njuta av livet. Där finns ingen trafik som kan störa lugnet och alla blir nästan som en stor familj. Vilket boende du än väljer så har du c:a 10-20 meter till stranden. Sanden är kritvit och vattnet kristall-klart. Där finns inga stora affärer, endast ett par små-kjosker. Några restauranger som bl.a serverar grillad fisk av tropiska slag. Otroligt goda när man (feg som jag är) vågade smaka. Där finns ett gäng barer längs stranden där man sitter på mattor i sanden med ett litet lågt bord framför sig och lyssnar till skön musik och vågornas kluckande.
På dagarna solar och badar man och spelar lite strandtennis. Eller åker man ut på en snorkelutflykt och får se ascoola fiskar!
Observera! Det finns en liten nackdel med perhentian, det är insekterna. Jag blev fullkomligt sönderbiten av sandflugor eller var det nu kan ha varit, och något annat litet djur då jag fick såna utslag som ingen kände igen. Och det kliar! KLIAR! Tycker man myggbett kliar, är det ingenting mot detta. Men sen är man så klart olika omtyckt av de små liven. Roger fick knappt inga bett alls.
En annan sak som skulle kunna vara en nackdel men som jag bara tycker är en extra tjusning är att det inte är helt lätt att ta sig dit. Du kan inte bara sätta dig på ett plan och tro du landar på perhentian eller ens i närheten. Nej du får helt enkelt flyga till Kuala Lumpur och sen ta dig därifrån till staden på fastlandet där båtarna till öarna går ifrån. Vi åkte buss till Terrenganu och blev sedan skjutsade av ett jätte snällt äldre par upp till båtarna. Det var en restid på c:a 1,5 timme (men det går bussar så man måste inte hitta ett snällt par). Jag tror dock att det går flyg från KL till Terrenganu om man inte är budget resenär som oss.
Åker man som ett kärlekspar kan jg lova att romantiken flödar. Åker man som kompisar kan jag lovar att man får träffa mycket trevligt folk. (Det får man såklart som ett kärlekspar också hehe).

 Lassis, en slags toughurt och frukt drink. Ett måste! Svalkande och otroligt god!

 Bungalown vi bodde i.








Hade velat lägga upp lite coola undervattensbilder som jag vet Roger scannat in någon gång men jag hittar dem inte och latmasken ligger och sover ;)

Ha det gott!



Jag är redo.

I går slog jag besökare rekord här på bloggen, det var roligt :)
Idag har jag varit på möte på omsorgsförvaltningen och träffat alla kollerger jag ska jobba med i sommar. Har matats in med information, tips, råd och annat. Har även varit hemma hos personen jag ska vara personlig assistent åt. Alla verkar jätte gulliga och jag ser verkligen fram emot att jobba. Ja, jag längtar till att börja!

Har även fikat med Malin och Karin, det är dem jag ska dela rum med i Turkiet :) Jag och Karin hade aldrig träffats förrut så vi kom på att det kunde vara trevligt med en fika, och det var det. Jag tror nog vi ska kunna hålla sams :)

Vad som händer i kväll är ju den stora frågan. Inget bra på tv och något annat än titta på tv orkar jag nog inte idag. Vet en film jag vill se men vet däremot inte om jag orkar gå bort till video-butiken och hyra den.

Vädret verkar bli bra på lördag. Jag är inne på smhi ett antal gånger varje dag och senast jag kollade var det stora solar över hela lördagen. Hoppas, hoppas, hoppas. Kom inte och säg att ni inte vet varför jag vill ha fint väder på lördag för det har jag minsann talat om ;)


Steffens frisör är alldeles fantastiskt bra :)

Nu har vi duschat och fönat Steffen, det avslutades med ett besök hos frisör Jeanette (jag). Ni förstår inte hur gosig och mysig han är när han är ny duschad. Han luktar så gott och är mjukare än ett gosedjur. Allt slit är verkligen värt sitt pris. Det här skulle vi egentligen gjort för flera dagar sen men det har u varit så fint väder. Det behövs alltså en regnig dag för att man ska få inomhus-göran gjord. ALLA kort från vår asien resa är insatta i fotoalbum med! Tog bara över ett år att få det klart. :)
Snart börjar 90210, måndags kvällar är heliga!!

Sweden Rock!!!!

Nu har jag köpt biljett till årets sweden rock festival. Köpte dock bara till lördagen när Guns'n'rosers spelar. Kommer bli grymt! Jag hoppas på att bl.a få höra den här då..


Om sättpotatis och annat skoj :)

Har varit en fullspäckad helg utan dator eller internet därför har jag inte kunnat skriva något blogg inlägg.
I fredags kväll kom mamma och min kusin Fanny hit på besök. Jag hade gjort en kycklingpaj och mamma hade med sig vin. Robert var såklart också här och vid tio på kvällen kom även Roger hem. Vi spelade massa olika spel och hade trevligt. Helt utan tv! Det är nog inte mamma van vid ;)
Sen sov vi alla här, även Robert.



Dagen efter åkte mamma jag och Fanny in till stan för Fanny ville så gärna kolla lite inne på monki, det ville inte jag så jag gick in på bikbok istället. Där hittade jag två kjolar för 99kr, billigt=bra. Under tiden vi shoppade åkte Roger och Robert till stugan och bar in bäddsoffan mamma haft med sig som jag fått av min kära storebror och hans blivande fru Nadja. Tack snälla ni! (Eller fått och fått har jag kasnke inte. Behöver de den i framtiden så får de ta tillbaka den.)



Resten av dagen rensade jag och Roger ogräs medan mamma och Fanny satt och solade. När ogräset var borta planterade vi potatis, brytbönor, morötter, rädisor, sockerärtor och salladslök. Inte dåligt va? Hehe..



Till kvällsmat grillade vi lax och till det gjorde vi en potatissallad och en chili- limesås. Jätte gott! Till förätt grillade vi marsmallows (borde varit efterrätt kanske).
s

Mamma och Fanny körde vid sex tiden och lämnade Roger och mig  stugan. Vi sov vår första natt där :) Det var jätte mysigt. Vi splade TP (och JAG vann!) och åt cheeseballs. Soffan var jätte skön! Lagom hård precis i min smak :)



I går var jag och de andra tjejerna hos ELina och grillade och fikade. Det var jätte mysigt och vädret var perfekt! Kubb spelade vi också, jag och Linda vann!!





Idag är vädret inte lika fint. Så idag blir det en lugn dag i lägenheten, kasnke sätta in lite foton i fotoalbum. Det behövs molniga lata dagar också faktiskt. Ha det bra!
Pusshej :)

Nu är sommaren här, plocka blommor och bär!

Vilka två underbara dagar det har varit. Ryss-värmen är här och det är bara att njuta!
Igår hade vi vår sista dag i skolan den här terminen, det firade klassen med brännboll och grillning.





Jag och Malin tog kvällen ett steg längre och drog till o'learys. Där kom vi på den smarta iden att vi skulle sova över med varandra :) Så efter krogen och natta-maten gick vi hem till mig.
I morse när vi vaknat hjäpte Malin först mig att fixa designen på bloggen som ni kanske ser sen körde vi till stugan. Där låg vi sedan hela dagen och solade och hade det underbart. Jag rensade faktiskt lite ogräs också så jag låg inte baaara och latade mig.



Framåt eftermiddagen plockade vi fram grillen för att fixa lite käk. Vi kom på att båda vi har grillat minst tusen gånger men ingen av oss har liksom haft huvudansvaret för just grillningen. Men vi fixade det utmärkt vi gjorde bara som vi sett andra göra.
1. Tog fram gillen.
2. Hällde i kol i grillen.
3. Spruta på tändvätska.
4. Satte igång elden med hjälp av en tändsticka.
5. Väntade på fin glöd (det här momentet var lite svårt, att veta när glöden var bra liksom).
6. Grillade våra grillspett, vände dem regelbundet.

Robert kom förbi också Han skröt för Malin om hur bra han var på chikago, att han var nästintill omöjlig att besegra, så vi spelade en match. Malin vann överlägset och blev föga imponerad kan jag tro.... :)

Sen åkte vi till stallet, Malin red igen i min grupp idag :) Vi hoppade. Gick rätt bra men en stackare ramlade av, det tyckte jag var lite obehagligt.
Nu ska jag snart lägga mig. Mycket att göra i morgon. Mamma kommer på besök på kvällen och ska sova över! :) Ska bli jätte roligt men min lägenhet behöver städas lite, ser ut som ett bombnedslag nästan..

Pusshej!

RF

I morgon åker Roger till Gotland, jag och Steffen kommer alltså vara själva hemma till fredag kväll. Vad mycket bus vi ska hitta på :) Men vi kommer sakna husse.....
I morgon är även terminens sista dag. Vi kommer då redovisa våran gruppexamination 3. Vi har gjort ett åtgärdsprogram för eleven "Moa".
På eftermiddagen när dagens redovisningar är klara ska vi i klassen fira sommarlov med brännboll och annat skoj.
Hoppas nu att ryss-värmen det pratats så mycket om verkligen kommer som det var sagt. Jag vill ha sol och värme i massor!

/Jeanette

 Steffen när han var liten valp :) Sötis!

RSS 2.0