Hemmagjord hamburgre och planering.

Idag lagade vi hemmagjorda hamburgare. Fy fasiken vad gott!



NU har Malin varit här. Vi har planerat vår Köpenhamns resa nästa vecka. Tisdag-onsdag. Vi har skrivit en liten lista på saker vi ska ha med oss. Malin försökte argumentera mot en hårfön, men DÅ sa jag ifrån, en hårfön måste man ha! Vi kollade även upp lite ställen och platser vi tänkt besöka. Bl.a. följande:
*Believe it or not (museum)
*Guines rekord (museum)
*Ice bar (en bar där ALLT består av is)
*Vor Frelsers kirke
*Christiania
*Shoppa
*Festa
*Äta

Vi insåg att anledningen till att vårt hotell var så billigt är för den ligger i hörnet vid Istergade, som är Köpenhamns HORGATA!! Jag blev lite smått nervös över det, men vi får väl ta taxi hem på kvällen eller nåt. Vill ju inte bli inslängd i någon bil i tron att jag är en.... Eller råka ut för någon knarksmugglare eller något...
Jaja, trippen kommer i vilket fall som hellst bli ASBRA! :)

Imorgon efter ridningen åker jag, Rger, Robert och Steffen till Karlshamn över påskhelgen. Där ska firas inte mindre än tre födelsedagar. Det ni! Mamma, Neo och kusin Mikaela.

Kram på er!

Sen vill jag säga att jag tänker på en vän, jag vill krama henne och säga att allt kommer bli bra, för det kommer det.

Ny vecka, nya tag :)

Igår kväll hade vi lite försenat födelsedagsmys för Elina hos Elina. Vi gjorde egna hemmalagade pizzor. Gud vad gott det var! Vi riktigt dränkte dem med fyllning, bara för vi kunde, precis som det ska vara när man gör pizzor själv och får bestämma själv vad som ska vara på :)

Idag fick jag äntligen det efterlängtade samtalet från jobbet jag sökt. Ska få komma på intervju nästa torsdag, nervöst. Hoppas verkligen det går bra för jag vill så innerligt gärna ha detta jobbet!

I kvll ska jag nog ge mig på att träna. Har inte gjort det på ett par veckor nu eftersom jag haft så ont i mitt knä. Men det käns bättre nu så jag ska sätta på mig mitt knäskydd och testa på ett baspass. Känns ju som lite slöseri med pengar att betala för ett träningskort om man inte tränar.

Jag är väldigt glad för smilisar. Hur ska man annars förklara sin sinnestämning när man skriver liksom ;)

Nu ska jag se ett avsnitt eller två av one tree hill, snart klar med säsong 3. Jag längtar innerligt till att få se säsong 6. Den vänta troget i min filmhylla tills jag kollat igenom alla säsonger innan...

Hej så länge!

Så här spenderade jag min helg :)

Jag har haft en super trevlig helg tillsammans med Roger och hans systra och deras pojkvänner! Vi har hittat på en massa roligheter och egentligen är jag alldeles för trött för att skriva om det nu. Men eftersom det är nyheter på tv och jag väntar på att Johan Falk filmen ska fortsätta, kan jag ju lika gärna uppdatera lite blogg :)

Hela gänget kom vid 18-tiden i fredags. Jag hade varit lite fundersam hur vi skulle få plats att äta och sånt allihopa men jag kom på att vi kunde lyfta in mitt gamla datorbord i köket och ha som extra bord, det funkade alldeles utmärkt! Vi beställde hem thai-mat, drack diverse alkoholhaltiga drycker samt sjöng lite singstar.

På lördagen gick vi en runda på stan, jag köpte en grill-kokbok, en färjglad kjol och ansiktskräm + tvätt. Robert, min lillebror, kom också in till stan och åt lunch tillsammans med oss.
På kvällen gjorde vi fondue. Mmm vad gott det är.



Efter vi ätit var det dags att släcka alla lampor och stänga av musiken, eath hour var inne. Vi tände massa ljus, sen spelade Roger gitarr och vi sjöng. Jätte mysigt! Han är så jäkla duktig!



När vi fick sätta igång elektriciteten igen sjöng vi singstar igen :) Det är så roligt!



 Elin fixade mitt hår, hon är asduktig.



Vid 12 tog vi en taxi till stan (vi åkte taxi eftersom det regnade, annars hade vi självklart gått!). Vi ställde oss i kön till palace, väl inne dansade vi loss som bara den, allihop! En skit kul kväll helt enkelt! :)

Idag fyller min mamma och min brorson Neo år. STORT GRATTIS!



Till kvällsmat idag slängde jag och Roger ihop resterna från gårdagens fondue, jäkla vad gott det blev!!



Nu är det snart äntligen dags att krypa under täcket denna söndag kväll. Har varit en toppen helg, det är kul med besök.
Sov gott!

Varmt och skönt idag va!?

Idag har vi varit och kollat på ett hunddagis, det så bra ut, så får jag bara ett jobb nu är sommarproblemen lösta. Roger har antagligen hittat en båt han ska vara på i sommar, tyvärr kanske han kommer vara borta heeela sommaren, det vill jag iofs inte men jag förstår att det är bra för honom.
Bilen fick sig en dusch idag, det behövdes verkligen!! Över påsk när vi är i Karlshamn ska vi tvätta bilen ordentligt inuti också.
Nu har vi städat lägenheten, för ikväll får vi besök. Rogers båda systra Johanna och Elin kommer på besök och med sig har de sina pojkvänner, Rickard och Widde. Det blir nog en trevlig helg :)
Och våren har kommit mina vänner! Vi satt på balkongen innan och drack en varsin påskmust och sola, det var jätte varmt! Hoppas värmen är här för att stanna.
 Trevlig helg!

Det är roligt när det händer saker.

Nu har jag haft mycket att göra som ni kanske märkt. De senaste dagarna har varit fulla av spontanitet, jag älskar att bara göra det man känner för ibland utan att planera allt i minsta detalj. Men det roliga är att jag älskar att planera saker in i minsta detalj också. Hur går det ihop kan man ju undra.
Igår kväll var jag med Malin oss hennes kompisar och spelade biljard. Efter biljarden kom vi på att ett besök på studentpuben inte hade varit fel. Jag kom även på att jag hade en flaska rött hemma som bara väntade på att drickas upp. Så jag och Malin skynda hem till mig, volgästade Roger och satt i vårt kök och drack upp hela flaskan, snackade skit, lekte proffs-fotografer och kollade på foton. På en timme var flaskan tom, då stack vi ner till studentpuben och mötte Johan. Självklart åt vi varsin dipptalrik inne på studentpuben och drack öl. När det stängde drog vi vidare till O'Learys, drack mer öl och sjöng TVÅ låtar karaoke. Jag var inte hemma förrän klockan tre på natten, kan ni tänka er, en onsdag kväll? :)





Man kan ju undra vad det är för intressant samtal de är inne i här...

Idag när jag vaknade kände jag är starkt behov av att åka till skopunkten och pröva de där skorna jag sett i reklambladet. Ja messade Malin och frågade om hon var sugen att åka dit och kolla med mig (och äta på burger king), det ville hon :) De satt som ett smeck och jag hittade även 3 andra par.. Idag köpte jag alltså fyra par skor för 590 spänn. Det vore ju dumt att inte köpa dem. Kolla bara så snygga.



Fick med mig en assnygg skjorta från ginatricot hem också.
 Efter vår lilla utflykt till Hamsa city hämta Johan upp oss och Steffen, med sig hade han sin pappas hund, och vi åkte till svinö för att gå en promenad med vovvarna. Där är så fint.









Idag har även jag och Roger hunnit med att storhandla och nyss kom jag hem från ridningen. Maria var med, det var roligt att hon ville följa med och titta. Det gick jätte bra att rida idag dessutom! Hoppade tre hinder och det var det bästa jag gjort sa ridläraren till mig. Kul :)
Nu ska jag äta lite kvällsmacka sen är det nog snart dags för sängen.

Kram kram




Ibland måste man bara göra det som känns rätt för stunden.

Nu har jag tagit ett beslut. Jag ringde 4 kök och meddelade att jag inte kommer och provjobbar på torsdag. Kanske kommer jag stå utan jobb i sommar, men det får nog vara så i så fall. Det känns inte bra att vara på 4 kök och det jag hoppas på istället är mycket mer utvecklande för mitt framtida jobb som lärare så jag ska hålla alla tummar jag har och hoppas på att jag får det istället. Chanserna är goda men jag är ännu långt ifrån en anställning. Men ibland måste man väl våga chansa och följa sin magkänsla, eller?

Idag har jag varit på stan med Malin. Vi lunchade, gick och kollade i affärer och åt en klass på McDonalds. Jag trodde inte att jag skulle komma hem med något fynd eftersom jag är totalt pank såhär två dagar innan låning. Men tror det eller ej, jag hittade linnet jag tänkt köpa länge på ginatricot på rea, kostade bara 49kr och jag hade ett presentkort på 71kr i väskan, så det hade ju bara varit dumt att inte köpa det.

Nu ska jag nog ta och skicka in hemtentan, ingen mening att dra ut på det längre...

/Jeanette

Svemmel, svammel, svammel..

En härlig ledig dag. Har kollat på några avsnitt av one tree hill, fixat källförteckningen på hemtentan och varit på en jätte lång härlig promenad med Steffen, Elina och Mille. Vi gick till svinö, runt där och tillbaka igen. Det var jätte fint, måste visa promenaden för husse någon dag. Promenade tod nästan två timmar.

Annars har det inte hänt så mycket idag, Roger har lagat sin cykel medan jag gräddade pannkakor. I vår familj är det verkligen jämställt ;) Vi pratade om det, varför killar oftast vet hur man lagar cyklar, fixar bromsarna och punka och sånt men inte tjejer. Jag vet att man ska lägga slangen i vatten för att hitta hålet, sen sätta något klistermärke på, men riktigt hur jag ska gå till väga vet jag inte. Hur får man t.ex. bort slangen från hjulet? Jag tror att man nog är lite lat som tjej, det är mycket bekvämare om en kille bara fixar det där åt en. För mig är det så iaf. Jag tror inte tjejer är dummare eller mindre teckniska, vi skulle nog lika lätt kunna fixa det där om vi bara orkade engagera oss och lära oss. Och det finns nog massvis med tjejer som enkelt fixar en punka och inte är lika lata som jag ;) Kanske är detta bara min verklighet hehe..

Har precis kollat på "Arn-tempelriddaren". Tänk att folk var så religösa på den tiden att man trodde allt var guds bestraffning eller belöning. Att man trodde så starkt på det att man lämnade bort sitt barn för man "lovat gud att ge honom till guds heliga arbete på jorden". Stackars människor som var så dumma och naiva att de trodde så starkt. Men tänk om det är vi som är dumma, att vi är så manipulerade av all modernitet att vi inte fatta att allt beror på gud? Jag är väldigt oreligös och tror inte det minsta på gud. Enligt mig skapar religioner bara osämja och är rena påhittade historier som hittats på för att ge vissa människor mer makt. Och med tanke på alla hemskheter i världen borde gud verkligen skämmas om han fanns och är i så fall inte särskilt god. Men vad vet man egentligen...

I morgon har jag en ledig dag igen, undra vad man då ska hitta på...
Snart är det torsdag och dags att provjobba på 4 kök igen, jag ser inte fram emot det om jag ska vara ärlig. Min högsta önskan hade varit om jag bara råkade få ett annat jobb imorgon eller onsdag och slapp gå dit. Sannolikt? Nja kanska inte... hehe..

pusshej

Om bra film, badhus och drömmar...

Dra åt helvete vad bra filmen var igår! Sevärd i allra högsta grad. Jag satt iofs. med ett krampakigt tag i Rogers hand och rykte till ett flertal gånger, men asbra var den ändå.
Idag har jag och Roger varit och simmat, det kostade 55 riksdaler MED studentrabatt. 75 utan rabatten. Det tycker jag är hutlösa priser rent ut sagt. När vi betalat så mycket kände vi att vi var tvugna att utnyttja tiden på badhuset väl, därför åkte vi vattenrutchbanan och satt i bubbelpoolen TVÅ omgångar. Gud vad skönt det är. Vi satt och pratade om vårt blivande hus där det utan tvekan måste finnas en bubbelpool, och en tunna ute på altanen som vi ska gotta oss i på vintern. Jag längtar efter vårt hus.. Om ni undra hur vi ska ha råd med allt så kan jag tala om att det kommer inte vara några problem. Roger ska nämligen jobba som överstyran på grande africa och tjäna storkovan ;) Hehe skojar bara, det där vet jag ingenting om. Men det hade ju inte varit fel...:P Men jag älskar han lika mycket om han så ska köra färjan mellan Fårö och Fårö-sund. Huvudsaken är att man trivs och är lycklig.
VI har även duschat Steffen och satt in foton i fotoalbum (Roger säger att jag säger fortoalbum, men det gör jag INTE!). Nu har vi bara två länder kvar sen är alla bilder färdiga. Men det är plågeri att sitta där med alla bilder från den bästa tiden i ens liv. Det var verkligen vår livsresa och jag önskar mig tillbaka varje dag. Jag hoppas att man någongång till i sitt liv ska få göra en sån underbar resa igen.
Malin var här en sväng också, vi letade hotell att bo på när vi ska till Köpenhamn 6-7 april, vi hittade ett, undra hur det gått med bokningen..? Vi ska ha skitkul i Köpenhamn säger jag bara!
Nu ska jag se Män som hatar kvinnor.
Puss

Då var det lördag :)

Träffat lillebror idag, handlat födelsedags present till vår kära mor som snart fyller år. Har fler födelsedags presenter att inhandlar, men vi insåg att ingen av oss hade mer pengar (när jag drog mitt kort nekades det så Robert fick betala) så vi får nog vänta till på torsdag när det är låning igen.
Vi gjorde även ett besök på burgerking, de har så goda pommer och dippsåser där..mums..
Nu lagar vi lördags middagen, pasta och fläskfile som gratineras, det blir nog också mums!
Ikväll ska vi på bio med Malin och Robert. Ska se "shutter island" med min gamla ungdoms kärlek Leonardo DiCaprio. Den är nog bra, men jag lär skita på mig! Blir rädd för allt på film nu för tiden. Annat var det för ett antal år sen, då var rysare, spänning och skräck det bästa jag visste.
Maten är färdig!

P.S Lägenheten är städad och här är skinande rent :) D.S

Äntligen....

....har Willy åkt ur "let's dance".
....har det börjat en ny sesong av "så ska det låta".
....har jag skrivit klart min hemtenta!
....har vi bäddat rent i sängen.
....har vi bara rentvättade kläder i garderoberna.
....har jag ätit fetaosten som legat i kylen och väntat på att det ska bli fredag.

Imorgon är det städdag, umgås med lillebror-dag, gå ut med grannens hund-dag och sist men inte minst, Elinas födelsedag! 

Såhär bra gick det när jag, Malin och Elina pluggade idag :)





De kommande dagarna ska jag se en himla massa "one tree hill" hoppas jag. Har köpt sesong 6, men vill inte kolla på den förrän jag frickat upp minnet och sett alla de andra sesongerna först. Är i slutet av sesong 2 nu. I looove it!

Sov gott!

Får vi inte stå tillsammans, står vi inte alls! :)

På grund av mitt senaste inlägg kanske ni tror att jag brytit ihop och därför inte skrivit på ett par dagar. Ni kan vara lugna, jag är glad och mår bra. Det är bara så att jag suttit lite upptagen med min hemtenta. Jag har kommit en ganska bra bit och imorgon när Malin och Elina kommer hit och pluggar med mig tror jag faktiskt att den skulle kunna bli färdig. Hoppas, hade varit skönt. Då kan jag ta fyra dagars helt ledigt och inte ägna en enda tanke åt plugg :)

Annat som har hänt är att jag och Malin blivit av med vårt jobb. Vi är inte ledsna över det, men lite synd är det, de där extra slantarna gjorde gott i plånboken. Men saken var den att de ville att vi skulle sluta stå tillsammans och istället stå själva parallelt med varandra. Det är dödens tråkigt, jag vet det för jag gjorde det ett par veckor innan Malin började och jag lovade mig själv att aldrig utsätta mig själv för det igen. Pengar är kul och bra men det är inte värt vilket pris som hellst. Man lever bara en gång och den gången vill jag inte stå och ruttna bort i min ensamhet utanför arbetsförmedlingen. Hehe nu överdramatiserade jag kanske en liiiiten aning, men ni fattar vad jag menar ;)

Igår var det dessutom St. Patriks day, och eftersom jag har en pojkvän som är stort fan av Irland och allt som har med Irland att göra, var det naturligtvis tvunget att firas. Så hans kompis Sanga var här och vi drack öl och lyssnade på Irländsk musik. Hade lite musik-tävlingar med som vi brukar ha nu för tiden. Jag hittade lite fotoalbum som jag stundvis satt förskunken i.



Steffen har äntligen börjat bli den där knähunden som vi alltid önskat oss. Jag har sagt hela tiden att jag tror han kommer bli mer och mer kelen och vilja sitta i knät ju äldre han blir. Kanske har jag rätt. Inget ovanligt i så fall :P hehe



Ikväll har jag ridit. Hade Gerry och det gick bra :) Gjorde roliga, men svåra övningar idag.

Det är sjukt stökigt och skitigt i lägenheten, egentligen är det skamligt att bjuda hem sina vänner på pluggdag när det ser ut såhär. Men vi har planerat in en städdag på lördag så innan dess på det se ut som det gör. Man får försöka stå ut helt enkelt.

Pusshej


Ett sargat självförtroende...

I eftermiddags när jag kom hem kände jag mig väldigt opepp och med självförtroendet i botten. Jag hade pratat med chefen på 4 kök och det han hade att säga till mig var något helt annat än det jag väntat. Han sa att kockarna jag arbetade med i söndags var osäkra på om jag skulle klara av arbetet i sommar och att jag inte riktigt "tagit fram foten" (jag trodde det hette "visat framfötterna" men men). "Nehe", svarde jag osäkert "jag som hade tyckt det gick så bra, det var ju tråkigt". Han tillade att han inte riktigt litade på sina medarbetare och ville se hur jag jobbade med egna ögon och frågade om jag ville komma dit igen nästa torsdag och jobba.

Jag kände mig bitter och arg och lite orättvist bedömd. De verkade ju tycka det gick så himla bra i lördags och jag själv kunde inte kommit på något jag kunde gjort annorlunda, jag tog initiativ och lärde mig alla tallrika (vilka är många) som de visade mig utantill. Kanske duger jag helt enkelt inte?

Men nu har jag pratat med mamma. Hon har peppat mig och fått mig att se på det hela med helt andra ögon. Hon menar att jag bara kommit ett steg närmre en anställning och att många i dagens läge inte vågar anställa någon utan att ha granskat dem ordentligt eftersom det finns folk som sjukskriver sig hela tiden och visar en helt annan sida när de väl bivit anställda. Dessutom har de här kockarna jobbat i 15 år på restaurangen och han berättade för mig att han hade fullt förtroende för dem så om det verkligen var så att de inte tyckte jag dög så hade chefen litat på det och inte varit intresserad alls av att träffa mig igen. Och så är det väl såhär att han vill veta hur jag ta kritik och hur pass seriös jag är gällande detta jobbet.

En tanke som också slagait mig är att det kan vara så att han har FÖR höga förväntningar på mig som jag faktiskt inte kan leva upp till och i så fall kommer jag kanske göra honom besviken nästa torsdag. Men kanske är jag så bra som han tror. I vilket fall som hellst ska jag försöka tänka att jag för varje träff är närmre en anställning. Han hade ju faktiskt lika gärna kunnat säga nej direkt.

Nu måste jag sätta mig och försöka koncentrera mig på hemtentan en stund, men det är svårt när man är någon annanstans i tankarna. Steffen vill gärna vara med när jag pluggar.


kreativitet, absolut!

Gud vad duktiga jag och Malin varit idag alltså. Jag måste säga att jag varit lite skeptisk till att plugga ihop när Roger och Sanga suttit här och plugga tillsammans. Jag har undrat om man verkligen brukar allvar och inte bara sitter och snacka om annat. Men det är ju jätte bra att plugga ihop! Om man koncentrerat sig jätte mycket länge och känner att hjärnan börjar bli överbelastad eller om man känner att man kört fast har man någon att diskutera med. Man kan reflektera och utbyta tankar och frågor emellan åt. ¨Det är ju trevligt också att slippa sita själv. Har verkligen fått jätte mycket gjort idag. Hade jag suttit hemma kanske jag gått till datorn och fastan vid att läsa bloggar eller något sånt. Eller hade jag kasnke blivit jätte frustrerad och irriterad för jag blev trött och körde fast vid någonting och inte velat arbeta mer.





Kanske var det den goda tacosen som gjorde oss så kreativa och smarta...





Eller allt socker från den här....



/Jeanette

Man kan inte gå på för många promenader :)

Jag och Roger kom på att man kan inte sitta inne en sån fin härlig söndag. Så vi bestämde oss för att köra ner till vattnet och slottet och gå en runda och njuta av solen, som jag ju uppmanade folk att göra i mitt tidigare inlägg. Här är så vackert.



 Hittade en badplats vi lätt ska besöka i sommar :)





Lite hoppbilder tof vi med. "Dä ä dä senastä"





Nu ska jag till Malin Tunis och plugga och äta tacos, mumsfilibaba!

En söndags förmiddag..

Nja jag vet inte det, om jag tyckte vinnaren på melodifestivalen var så värst bra. Tyckte den var ganska tråkig, en sån låt som försvinner i mängden. Men Anna sjunger ju jätte bra.
Och jag somna såklart på soffan strax efter alla sjungit sitt bidrag. Sen vaknade jag av att Anna sjöng och undrade varför Hon sjunger igen? "Det var hon som vann", svarade Roger. Otippat tyckte jag.

Gud vad skönt att slippa vara bakis en söndag för en gångs skull. Tycker man har varit bakis alldeles för många söndagar detta året.. Och härligt väder är det!:) Jag har precis gått en runda med Steffen i morgon solen. Eller gått och gått. Jag haltade väl mest fram, har fått ont i mitt knä igen, brukar få det åtminstonde en gång per år. Inget kul, för jag vet ju vad jag har att vänta och det brukar hålla i sig rätt länge. Får gå till apoteket och köpa sån mirakelsalva jag fick av Anders en sommar när jag hade så ont att jag nästan grät när jag körde bil, så kanske jag hinner lindra det värsta.
Får jag klaga lite till? I så fall vill jag tala om att helt utvilad är jag inte denna söndag ändå. Har sovit jätte dåligt inatt, dels för knät men också för att jag har gjort något med ryggen, precis vid axeln, så det har inte varit många ställningar jag kunnat sova i inatt utan att vakna av smärta. Undra vad det kan vara, gör förbannat ont. T.o.m. ondare än knät för tillfället. 

Nu ska jag ha en lugn och mysig förmiddag. I eftermiddag ska jag till Malin och plugga. Vi har fått hemtentan och tänkte börja med den i tid. Att göra saker i tid är alltid skönt. Särskilt när det handlar om skolgrejer som det alltid finns en deadline på. Då är det inte kul att behöva sitta konstant det sista dygnet med uppgiften, det blir sällan bra då heller för man orkar inte.
Annars kan jag tycka det är rätt skönt att vara lite stressad och ha mycket att göra. Iallafall om det är något man ser fram emot. Då hatar jag att bara sitta och vänta. Då är det jätte bra att planera in så mycket som möjligt innan händelsen, så mycket att man känner att det är knappt jag hinner med. Så helt plötsligt är det dags att göra det man väntat på utan att man behövt vänta :)

Njut av solen!
/Jeanette

 Vad jag längtar efter grillsesong!!!!

Och såhär gick det...

Provjobbningen idag gick jätte bra :) Enligt mig iaf. och jag tror dem på 4 kök håller med. Hela dagaen har det matats in i min skalle hur hamburger tallrik, kebab tallrik, whopper toast, kyckling fuccacia ska se ut.. Man blir alldeles snurrig hehe. "En whopper toast" hör man. "Hur var det nu den såg ut" tänker man. Men i slutet av dagen hade jag lärt mig de flesta så det här ska nog bli hur bra som hellst. Nu är man helt slut, jag ska ligga på soffan, få fotmassage och äta nachos-chips heela kvällen.

Nyss när Roger och jag gjorde iordning gratinerade nachos-chips och guacamole löd samtalet såhär:
"Jag tänker äta upp den gamla guacamolen som står i kylen vad du än säger!", sa Roger.
"Okej, men du kan väl äta den imorgon så tar vi den här idag?", svarade jag.
"Okej", svarade Roger.
Sicken karl, han står verkligen fast vid sitt ord hehe. Är det så det kommer låta med våra framtida barn också ;)
 
Nu börjar melodifestivalen. Har inte sett en enda del final så har ingen aning hur låtarna låter.
/Jeanette

Klassfest.

Efter en låång dag i skolan igår så var det KLASSFEST! Vi träffades på ejden och lekte lekar som de blivande småbarns lärare vi är :) Det var trevligt men varade inte så länge tyvärr. De första drog sig hemåt innan klockan 21.00. För mig passade det dock utmärkt eftersom jag var tvungen att gå hem rätt tidigt, för idag ska jag provjobba på 4 kök! Jag är nervös men fick ett väldigt gulligt, peppande sms från min bäste vän Karina i morse :)

Det här roade vi oss med igår..




 Man skulle flytta den fot som personen snuddat vid och sen flytta den och röra nästas fot. Det var lätt att tappa balansen..

 Sen lekte vi djungeltelegrafen. Alla var ett varsit djur. Malin var spökdjur. (Förlåt mig Malin men du är så sjukt söt som spökdjur :) )

Och så lekte vi charader, en variant av charader. Man skulle göra ett adjektiv, substantiv, verb, person och blandat på ett och samma kort.

Innan jag stack till festen gjorde jag mat till mig och Roger. Stekt torsk, potatis och pepparotsås. En av mina favorit rätter. Roger rynkade lite på ögonbrynen när han fick veta vad jag tänkt överaska honom med. Han tyckte väl kanske inte att det var värsta kalas-fredags-mys-maten, och det tycker inte ag heller. Men efter att ha läst Jennys blogg så blev jag så sugen! Roger åt med god aptit och tyckte sedan att det var ett bra val en fredags kväll som denna. Det blev faktiskt himla gott.



Nu ska jag borsta tänderna och sedan cykla till 4 kök, håll tummarna för mig att det går bra!


Sommarens soliga dagar...

Det gick bra att rida idag, red Gerry, så slapp Polyminka tack och lov. Jag känner mig lite taskig när jag säger så. Hon är jätte fin och jag tycker om henne som häst, vill bara ine rida henne. Nog tjatat om hästarna nu va?

Jag längtar till sommaren, det är jag nog långt ifrån ensam om. Här är lite bilder från förra sommaren.

 Överaskningsgrillning som Karina fixade när vi skulle flytta till Kalmar. Gud vad glad jag blev! :)

 Lilla Hugo kom till världen.

 Fårö på Gotland

 Vattnet var intressant men läskigt för Steffen..

 Kvällar på gröningen, underbara gröningen..



 Hundbadstranden i Helsingborg.



 Midsommarafton på Gotland.

 Promenad runt ringmuren.

 Stranden vid Eksta (södra Gotland).

Nej nu får det räcka för den här gången kanske...

Natti natti :)

Det här har jag gjort idag..

Vet ni vad jag har gjort idag? Spelat biljard med Malin och Johan :) Man gör det alldeles för sällan alltså, det är ju jätte kul! Synd att man suger på det bara...men övar man varje dag så kan man säkert bli duglig i det iaf.

I skolan idag så presenterade vi våra boksamtal, det var kul att lyssna på hur de andra hade haft det.
Efter seminariet jobbade Malin och jag 2,5 timme, det är en halvtimme längre än vad vi brukar. Idag tog vi inga hoppbilder men vi roade oss med att skriva en lista på allt vi ska göra. Vi har så mycket planer hela tiden och för att inte riskera att något glöms bort skrev vi ner det. Nu har jag ansvaret för listan, måste lägga den på ett säkert ställe så den inte slarvas bort. Vi kom på att vi skulle åka till Köpenhamn när vi faktiskt har en veckas påsklov trots att vi är högskolestudenter. Den lyxen har inte alla :) Hoppas verkligen det blir av, I loove Köpenhamn.

Snart är det dags att åka och rida. Jag får antagligen Polyminka som vanligt så jag tänker inte ens hoppas på att det går bra för då blir jag bara besviken på mig själv. Jag kan helt enkelt inte rida Polyminka så enkelt är det. Fundera på om jag ska våga säga till Marie (min ridlärare) att jag vill ha Trippen istället. Men han är en liten ponny (lagom till mig dock) och det kanske inte passar sig i en vuxen grupp. hehe. Men det är ju faktiskt MIN ridning och JAG som ska tycka det är kul och att det är värt pengarna. Jag rider ju faktiskt bara för min egen skull och ingen annans. Att försöka rida en häst sex gånger som jag inte klarar av är slöseri med tid och pengar, som då inte används till något som gör mig helt glad.

Steffen har varit i Nybro och klippt sig igen, han är såå fin! Enligt tanten som klipper honom har visserligen mängder med fel. Hon bara klagar hela tiden. Och bestämmer och ifrågasätter. Det är väl ändå vi som bestämmer över vår hund. Vill vi raka en kal fläck på huvudet så gör vi det.




Hemma igen efter ett par bra dagar i Karlshamn :)

Boksamtalet är avklarat! Det kändes jätte roligt och bra efteråt, skönt. Det kunde dock varat lite längre, men jag lyckades inte riktigt spinna vidare på svaren barnen gav mig så blev inte så jätte många frågor. Men de verkade ha förstått boken och de tyckte om den, de satt som tysta ljus under hela läsningen och efteråt sa en tjej i klassen, "så har tysta har vi aaldrig varit när någon läst" hehe.

Efteråt körde jag hem till mamma som inte började jobba förrän 14.00, vi körde till McDonalds och köpte lunch, mumsfilibaba :) När mamsen åkt till jobbet lyssnade jag till inspelningen av boksamtalet och skrev ner en liten sammanfattning som jag ska presentera för klassen imorgon.
När jag var klar körde jag hem till Povel och Neo. Jag läste Saga för Neo, lekte affär med Neo och satt och pratade i trappan med Neo och värmde oss under deras värmepump (eller vad det heter).
Innan jag begav mig ut på E22 till Kalmar svängde jag inom mamma på hennes jobb och sa hejdå och kollade hur hon hade det.



I bilen påväg till Kalmar lyssnade jag på "Brännmärkt", ne ljudbok jag fick låna av mamma. Den verkar asbra. Ljudbok är ett perfekt tidsfördriv när man har en bit att köra.

När jag kom hem överaskade Roger mig med en helt underbart god middag. Det var valmofröpanerad lax med grädd-pasta. Tänk vilken tur jag har som har en så snäll och duktig karl ;)

 Nu blev ni frestade va!?

Ikväll blir det tv å mys, man får ju inte missa andra avenyn! :)

/Jeanette

I did it really good!!

JAG KLARADE OMTENTAN I VÄRDEGRUNDEN!!! Fick VG t.o.m :)

Karlshamn

Igår var en helt galet stressig dag. Två långa föreläsningar på förmiddagen, gemnesamfilmupplevelse samt grupp arbete på eftermiddagen. Sen var det bara att stressa hem, slänga i sig lite flingor, packa och köra till Karlshamn. Anledningen till att jag skulle till Karlshamn är för att jag ska göra min fältstudiedag här på min VFU plats, Bodestorpsskolan. Den går ut på att göra ett boksamtal i ettan som jag om några veckor ska göra 5 veckors VFU (praktik) i. Boksamtal går ut på att jag ska läsa en saga på c:a 10 minuter och sedan diskutera och samtala med barnen om sagan. Detta ska jag göra i morgon. Lite nervöst faktiskt, men ska nog gå bra. Ska även kolla hur läraren planerar sina lektioner.
Idag var jag på skolan och hälsade på bara, följde med dem till biblioteket och så. Sen skulle de ha utedag men då åkte jag hem till mamma. Jag ägnade dagen åt att se "90210" och "a secret life of an american teenager" som jag inte hann se igår.
Sen åkte jag hem till min storebrorsa, Neo, Hugo och Nadja. Jag läste sagan som jag ska läsa för eleverna imorgon för Neo. Han är 3 år snart och jag trodde inte att han skulle förstå den. Det vet jag inte om han gjorde heller men han satt snällt och lyssnade på hela sagan.
Nu ska jag förbereda lite frågor inför boksamtalet imorgon.

Måste bara säga detta också. Gud vad underbart väder vi har! Vår känslorna bara sprudlar i kroppen. Snart, snart, snart kanske....

/Jeanette

Lördagarnas lördag.

Ridningen igår gick bra! Jätte bra faktiskt, skönt att det inte gick dåligt för en gång skull.
Vid 15-tiden kom Karina och Danne. Vi gick en runda, tänkte att de kasnke var intresserade av att se slottet och allt fint i Kalmar, men det var de inte så blev ingen lång runda. Istället åkte vi till Maxi och handlade köttfärs, grönsaker och lite sånt och lagade sedan tacos. Mmmm vad gott det är!
Sen sminka Karina och jag oss och började dricka. Jag och Roger drack Umbala, ett asgott rödvin, rekomenderas verkligen, billigt är det också. Men finns tyvärr inte på flaska men en bag in box kostar 139:-



Sen kom Elina och hennes Danne också hit och vi spelade ett asroligt spel. Party Alias eller något sånt hette det. Påminde om "Med andra ord" så självklart kunde det inte vara annat än kul Vill också ha det spelet!



Sen hitta vi på en egen lek där vi skulle gissa vilket tv-program låten som spelas förekommer i. Det var med kul men jag blev så satans stressad hela tiden och hoppa upp och ner i soffan och slängde mig på golvet och sånt hehe

Rogers Neocube var som vanligt intressant :)



När vi kom hem på natten gick Rogers byxor sönder, tur som fan att det var när vi kom hem och inte när vi var ute. Men väldrigt tråkigt att hans byxor sprack :( Fast inatt skrattade jag åt det....





Idag har jag läst massa barn sagor för Karina, Danne och Roger. Tror jag har bestämt mig för vilken jag ska ha på boksamtalet på onsdag. Den heter "De nya skorna". Börjar bli riktift nervös inför boksamtalet...
Karina och Danne körde vid 13-tiden och efter det kollade jag och Roger på "The shining", Roger somnade så jag kände mig lite ensam och rädd i de hysteriska scenerna.. Jag har blivit mesig när det gäller att kolla på skräck och rysare, förr så älskade jag det.

Roger frågade mig precis, "Vad hae du gjort om jag när vi har varit gifta i 35 år plötsligt säger att jag vill byta kön?" Det är en dokumentär om det på tv nu. Det måste man ju nästan se..

/Jeanette

Utslagen en fredagskväll..

Igår kväll när Roger kommit hem efter att ha varit i Nybro och pluggat städa vi lite och sen lagade vi mat, och vad passar väl bättre en fredagskväll än fläskfile (hittade billig på Maxi förra torsdagen), klyftpotatis och beanaissås? Mmm..



Resten av kvällen låg jag helt utslagen på soffan. Det är ett hårt liv man lever hehe. Inte en lugn stund. Jag orkade alltså inte hålla mig vaken genom hela "solsidan" Jävla skit!



Nu ska jag fått som attan byta om och köra till stallet. Har en gång att rida igen. Sen kommer KARINA och DANNE, JIPPIE!!

/Jeanette

Jag är skådis ;)

Sicka skådespelartalanger vi har i klassen. Har haft sagofestival idag. Alla studiegrupper har fått välja en saga som man fått gestalta och sedan utveckla ett tema-arbete kring. Vi i min studiegrupp valde "Den fula ankungen" som vi moderniserade och gjorde en pjäs om en utstött elev i skolan som tillslut hittade en plats den passade in i och kunde vara sig själv. Vår modernisering skillde sig markant från den ursprungliga sagan men budskapet att känna att man passar in följde med. Vårt tema handlade sedan om allas lika värde, utanförskap och mobbning.
Jag var den utstötte, jag valde den rollen själv för jag tänkte att jag mest skulle gå omkring och se ledsen och utanför ut. Jag blir nämligen ohyggligt nervös när jag ska stå framför en massa folk och prata och agera, scenskräck helt enkelt. Istället blev det som så att min karaktär skulle stå och tänka högt för sig själv mellan varje scen i ett blått ljus. Men jag är ofantligt stolt över mig själv nu om jag ska vara ärlig. Det gick faktiskt bättre än jag förväntat. Kanske är jag påväg att komma över min scenskräck. Jag älskade ju att stå på scen som barn så nånstans inom mig måste väl den sidan finnas..kanske..
De andra grupperna hade valt "Dummerjöns" och "Guldlock och de tre björnarna", fick se två varianter av den. En mycket rolig och givande förmiddag.
Nu har jag och Malin jobbat två timmar och alldeles strax ska jag springa bort till friskis och jympa lite med Elina.

Igår förmiddag tog jag tag i det där med utrensningen av min garderob, helt plötsligt kom jag på att klcokan var mycket och fick rusa iväg till drama huset och öva på teatern med studiegruppen. När jag kom hem bar det nästan genast iväg till stallet och när jag kom hem igen och hade duschat och skulle ta det lugnt en stund innan det var dags att krypa ner under täcket såg jag berget av kläder på min säng. Det var bara att kasta in kläderna i garderoben igen så vi skulle slippa sova på soffan inatt. Så nu är det alltså ÄNNU rörigare i min garderob än innan.. Jag börjar tvivla på om jag kommerkomma nånstans i det där projektet..

Dags att rusa till träningen gott folk!


Jag är glad:)

Idag är en bra dag, ja verkligen en bra dag.
Den började med att jag och Malin jobbade ett par timmar, tog lite roliga hoppbilder som vi brukar roa oss med och försökte förmå lite människor att välja FMR's jobb coacher. (Är du som läser arbetslös, anlita en jobbcoach från FMR, det är helt gratis och jätte bra).
När jag kom hem duscha jag (eftersom jag inte kunde göra det imorse för idioterna som arbetar med gatan här utanför helt utan förvarning stängde av det igen) och gjorde iordning mig. Sen begav sig jag och Roger ner på stan. Vårt första stopp blev biblioteket. Där åt vi salladsbuffe, alldeles underbart gott.



 Jag vet inte vem handen tillhör...

Sen lånade jag en hel hög med barnböcker som jag ska läsa igenom och se om någon skulle passa att läsa upp för eleverna som jag ska boksamtal med nästa vecka.
Sen gick vi vidare in till stan. Vi gick över den mysiga bron vid fngelsen, Roger hade aldrig gått där förrut. Han tyckte det var jätte mysigt, även om han ser uttråkad ut på följande bild. Men det ÄR han inte. Jo på att jag vill fota hela tiden möjligtvis.. Men det är smälla man får ta när flickvännen skaffar en blogg :)



 
Kalmar är fint.
Inne i stan var vi på jakt efter ett par solbrillor till Roger. Han hittade ett par snygga pilotbrillor. Vi var inte på jakt efter något till mig. Men jag hittade en vårjacka som jag bara inte kunde motstå.

Klockan 16.00 skulle jag på arbetsintervju på 4 kök, en restaurang mitt i stan. Det gick SKITBRA :) Chefen gillade mig och tyckte jag hade lyckats samla ihop gott om erfarenhet på de här åren jag levt. Så lördagen den 13 mars ska jag provjobba och går det bra är jobbet mitt. SÅ håll nu tummarna för mig att det går bra!

Ikväll är det äntligen andra avenyn igen, har varit uppehåll i en evighet nu pga den satans OS-skiten.
Fram tills dess ska jag antingen ta det lugnt i soffan och äta en tallrik yoghurt och flingor, eller slänga i mig en tallrik yoghurt och flingor och sen rensa min garderob, den är helt överfull och mycket av det är gammal skit jag inte använder och därmed inte har i min garderob att göra.

Trevlig kväll gott folk!

En simtur i veckan gör själen glad.

Studiegruppsarbetet idag gick bra, av de sex timamr vi arbetade med det pratade vi bara om annat i kanske två. Vi blev någorlunda klara med tema-arbetet och det skriftliga och vad vår pjäs ska handla om, sen fortsätter vi arbeta med pjäsen på torsdag.
Nu har jag och Roger precis kommit hem från simhallen, vi simmade en halvtimme sen satte vi oss i bubbelpoolen och varvade ner. Man känner sig som en ny människa. Fortsättningsvis blir det minst en simtur i veckan för oss. I morgon bitti ska vi börja dagen med att gå en lång runda med Steffen (det gjorde jag i morse också). Det är mycket träning framöver. Det behövs verkligen! Ställde mig på vågen i morse för första gången på mycket länge (har inte vågat tidigare) och jag blev rentutsagt förtvivlad av resultatet. Men sånt är livet när man njuter av det goda. Nu är det bara att ta tag i det och inte sitta och gnälla.

Till helgen kommer Karina. Jag saknar henne och det ska bli så himla kul att hon kommer. Danne följer med och vi fyra (Roger inräknad) ska ha så trevligt man bara kan :)



Karina och jag på Gotland 2007,första gången vi hade semester där, det var ett tag sen nu..







Utkast: Mars 2, 2010

Det var verkligen INTE meningen att jag skulle träna igår! När jag och Elina kom var det passet vi skulle gå på fullbokat, då tänkte vi att vi skulle testa yoga istället, har aldrig gjort det och aldrig funderat på det heller, så det hade ju varit ett bra tillfälle när man inte hade något val. Men då var det också fullbokat! Vi stod och funderade lite och efter mycket velande kom vi fram till att vi skulle testa cirkelfys och om det inte var kul kunde vi ju bara gå där ifrån. Men det var OCKSÅ fullbokat. Då fanns det inga fler valmöjligheter och jag bestämde mig för att då får det bli solning direkt. Då var solariena SÖNDER! Kan ni fatta, det ar verkligen inte meningen att jag skulle vara på friskis över huvudtaget! Det fanns dock ett stå solarie, hade aldrig testat det, men det funkade.
När jag kom hem dröjde det inte länge förrän telefonen ringde och jag blev tillfrågad att komma på en arbetsintervju! JIPPIE! :) Det var alltså därför jag inte skulle vara på friskis.

Nu kom precis min studiegrupp och vi ska göra ett grupparbete som går ut på att dramatisera en folksaga, ska bli kul, hoppas jag.

Jag har blivit skådis!!

Sådär jag, hemma efter att ha haft en förmiddag full av teatrar och uppvisningar och en eftermiddag med jobb och slit. Eller jobb och slit kan man kanske inte kalla mitt och Malins jobb för. Det var t.o.m en som hade frågat Malin hur de ens kom sig att vi fick pengar för det vi gör. Kan jag med undra, men en sak är sannerligen säker, jag hade ALDRIG gjort det gratis. Inte för att jag har särskilt tråkigt, jag och Malin brukar få tiden att gå med allt prat, men hade vi inte fått lön hade vi nog hellre suttit hemma hos någon eller på något fik eller så. Jaja massa prat om ingenting känner jag nu..
Ikväll ska man vara duktig och träna också :)
Att jag hade en förmiddag full med teatrar berodde på att det stod drama på schemat. Det var as kul, vi fick till uppgift att hitta på en saga och dramatisera den. Vår lilla dramatisering handlade om en kille som ville ha en tjej, men tjejen var redan tillsammans med en kille. Den här killen snodde ett halsband som han gav till sin tjej och den andra killen såg detta och berättade det. Men snattar-killen ville inte erkänna och de blev tvugna att duellera om saken. Vann snattar-killen skulle sanningen inte uppdagas. Snattar-killen vann och slapp därmed berätta för sin tjej att han snott halsbandet men då såg tjejen att larmet satt kvar och insåg därför att han tagit det. Hon sprang till den andra killen och så blev de kära och glada.
Fin berättelse va? Jag spelade snattar-killen.

Igår visade Roger massa roliga klipp på youtube med en kille som heter Stephen Lynch, han är ASROLIG! Lyssna här om när han sjunger om sin speciella vän som heter Ed.


RSS 2.0