Maximal Trötthet

Den här helgen har tagit på krafterna vill jag lova. Förtillfället är jag så trött att jag knappt orkar säga mitt namn. Nere i köket står Alex och är hur huslig som hellst. Han lagar middag till sin far, tjej, farmor och farfar som kommer hit på middag klockan 17. Måtte jag ha piggnat till lite tils dess..
Nu tror ni säkert att jag festat mig igenom helgen men seni det har jag inte. Jag har bara fått ändra dygnsrytm, hastigt, två gånger på en och samma helg. Jobbade natt i fredags och sov som vanligt knappt någonting igår på dagen. Bar ändå uppe till c:a 11-tiden för att sedan gå upp redan halv 7 i morse för att jobba ett dag-pass. Dessutom ska jag ha mens så det gör väl att jag känner mig extra gnällig. Man ska inte hamna i konflikt med mig för tillfället med andra ord ;)
Nej nu ska jag gå ner och fråga om Alex behöver hjälp med något. Så han inte tror jag är sur eller något.. Eller ännu värre, blir sur på mig för jag inte hjälper till :P
Trevlig kväll!

Mycket nytta gjord.

Shit vad skönt det är när man betar av saker på sin to-do-lista. Igår och idag har jag och Sofie lyckats skriva klart vår observationsuppgift, jag har varit inne på Kalmar kommuns hemsida och sökt sommarjobb (jag måste tydligen göra det trots att jag redan vet vart jag ska jobba sa min chef), jag har adress ändrat och fixat till när jag ska och inte ska vara tillgänglig för inkommande jobb denna och nästa vecka. Med andra ord, typ aldrig, eftersom jag redan blivit tilldelad fredag-natten.
Dock har jag följande kvar att göra:
*Mycket mer plugg
*Städa
*Packa upp kartonger
Allt (eller de båda sistnämda) för att min kära Alex ska få ha sin sydkoreanska filmvisning här imorgon. Är jag inte en snäll flickvän? Man skulle nästan kunna vänta sig att han går upp en halvtimme tidigare imorgon och tar ut Steffen på en morgonrunda så jag kan sova länge så jag orka jobba natten. Undra vad han tycker om det :)
Nej återgå till sysslorna hehe :)
Föresten, vilket underbart väder det är ute idag! En långpromenad med Steffen läggs till på to-do-listan.
Föresten en gång till! Bugg-kursen igår var skit kul verkligen!! Jag och Alex var asgrymma! :) längtar redan till nästa vecka.

En man?

Läste precis en rolig statusuppdatering som jag snodde från Kerstin.

Mannen är kvinnans bästa vän. Han hjälper henne när hon är osäker, tröstar henne efter en dålig dag, inspirerar henne till att göra saker hon aldrig trodde var möjligt, gör henne redo att uttrycka sina djupa känslor, gör att hon alltid känner sig som den vackraste i rummet och låter henne vara trygg, sexig, och oöverträffbar. Nej vänta !.........!! Jag tänker på VIN. Det är VIN som gör allt detta. FÖRLÅT!!

Nu kommer snart Sofie snart hit, vi ska ägna x antal timmar åt att skriva en observationsuppgift på fyra sidor. Puh, hoppas det går bra! Ieftermiddag väntas till stans-häng. Men jag har köpfärbud! Måtte jag komma ihåg det..
Och vet ni ikväll, då ska jag göra något nytt! Jag och Alex ska börja bugg-kurs, det ni! 
På fredag ska jag jobba natt. Var ett tag sen nu, hoppas det går bra och HOPPAS jag kan sova dagen efter. Jag kanske ska börja dra ut på sovmorgnarna redan imorgon i förebyggande syft. Försöka vända dygnet lite.


Bilder

Satte mig nyss vid Alex dator för att skriv ett blogg inlägg, men den är jätte konstig, något program eller vad det kallas som jag inte förstår mig på. Så jag fick starta upp min egen lilla dator.
Och det är jätte synd om mig!! Jag skar mig i fingret så det blödde jätte jätte mycket och det gör jätte jätte ont! :( Så nu får jag köra pekfingervalsen när jag sitter här och skriver. Det går inte fort inte... Så jag lägger upp lite bilder istället.

























Det är var då lite förebilder. Jag längtar till det blir klart här och allt i ordning. Då ska jag ta lite efter bilder med :)

tjabbus

En liten mini up-date. Vi är på plats i nhya lägenheten men det känns som en lååång väg innan allt är i ordning. Detta enbart för att jobb och plugg upptar ens dyrbara tid som man egentligen hellst hade velat ägna åt att plocka upp. Men skola och jobb måste få ta sin plats, så är det bara. Nu ska jag gå ner och äta ägg med min älskling "det är sånt par gör ihop", som han uttryckte det ;)

Snart är vi dääär :)

Det känns som om jag nu har saker och ting under kontroll. Angående flytten menar jag då. Vad gäller andra saker har jag ingen koll alls. Förutom några grejer som behövs skruvas ner från väggarna, sängen som behövs skruvas isär samt soffan så kan vi nästan börja ta det lite lugnt nu. Självklart finns det massa saker man kan hitta på att göra, jag menar bara att man kan stressa ner lite, (hade jag haft en dator med fungerande USB-portar så hade jag lagt upp lite bilder på flytt-kaoset). Det ska vi göra också, stressa ner alltså. I morgon kväll har Alex och jag bokat bord på restaurang. Man hittar alltid något att fira t.ex. att vi har hittat världens finaste lägenhet och ska bli sambos och att det faktiskt är tre månader sen vi kysstes första gången. Så puttinuttigt va hehe. Men man är inte nykär så ofta i sitt liv så när man väl är det får man faktiskt lov att vara lite puttinuttig. Det tycker iallafall jag. Dessutom har jag andra saker som gör mig lite nedstämd och ledsen emellanåt så det är väl tur att kärlekslivet är på topp iallafall.

Skrivuppgifter och flyttande-

Uppe med tuppen idag känns det som. Jag är inge bra på det där med att gå upp tidigt längre..
Idag var jag tvungen att gå upp tidigt för att skriva den första skriftliga uppgiften den här terminen eftersom det inte fanns en möjlighet att hinna med det igår, jag var hos Roger och duscha och klippte Steffen, resten av kvällen flyttade ALex och jag mitt källarförråd plus lite annat.
Ialla fall, "ett samtal du minns" skulle vara titeln på skrivuppgiften. Hur lätt är det? Vi skulle alltså skriva om ett samtal vi minns som påverkat oss positivt eller negativt. Vi har precis börjat ny kurs och blivit indelade i studiegrupper men människor vi inte känner. Vad skriver man om då liksom, man vill ju inte bli för personlig men vill ändå skriva om något bra. Ja, ja nu har jag gjort det iallafall.
På schemat idag står det:
*Studiegruppsarbete på biblan 9.00-?
*Packa ner alla grejer i min lägenhet (så långt jag hinner iallfall)
Sen antagligen inget mer. Det har planerats en biljard kväll som för visso känns väldigt lockande. Men det känns som om man måste offra denna veckan och se till att bli klar med flytten. Särskilt eftersom vi redan bett massa folk att hjälpa oss bära grejer på lördag. Då vore det ju himla elakt om vi inte blivit redo för det. Dessutom har jag fortfarande inga pengar eftersom jag inte lämnade min studieförsäkran förrän igår. Nu hoppas jag innerligt att csn är snabba så jag får dem innan helgen.
Dags att äta frulle sen bege mig till student biblan :)

Larmtorget nästa..

Lägenheten jag blev kär i har blivit verklighet! Kan saker bli bättre? Alex och jag är i full gång med att flytta in och det är så galet spännande. Allt är spännande. Bo mitt i stan,bo i en stor trea (86,4 m2!), flytta, packa upp, göra fint, möblera men framförallt: Flytta ihop med Alex! :) Jag tror det här kommer bli så jäkla bra. I helgen flyttade vi Alex lägenhet och nu i veckan håller vi på med min. Det sista och även det största lasset kommer att köras på lördag. Sen är det bara att komma iordning.
Förutom flytten har en ny termin och kurs satt igång. Det kommer bli betydligt mer att göra i skolan framöver har jag en känsla av. Det kombinerat med allt flyttande som redan satt igång kommer innebära att jag kommer vara en väldigt upptagen Jeanette är jag rädd för. Men det är smällar man får ta och jag är inte det minsta ledsen över att vara upptagen, särskilt inte ihop med lex, smörigt va hehe..
Godnatt oh Sov gott kära vänner.

Today I fell in love...

Det är mycket som snurrar i mitt huvud nu. Jag står inför ett stort beslut, hur ska man veta om det är rätt eller ej? Vad ska man prioritera? Ett fint boende (och då menar jag verkligen fint) eller mer pengar till shopping? Vill man bo mitt i centrum eller lugnare?
Det enda jag vet är att jag bokstavligt talat blev KÄR i en lägenhet idag...

Irritationsmoment

Fy farao vad jag hatar långsammadatorer!! Hade 30 minuter på mig att sitta framför datorn och surfa lite. Det tog 20 minuter att bara öppna webb-läsaren. Inte lite irriterande. Och nu måste jag sticka till skolan. Ska promenera idag hade jag tänkt.
Idag ska jag dessutom göra något spännande....

Pengar.

Jag saknar min dator!! Glömde den i Karlshamn i fredags, mamma ringde och meddelade det när vi redan kommit halvvägs och med tanke på att vi hade släp och allt var vi inte sugna på att vända om.. Jag har hittat Rogers gamla skruttdator längst in i garderoben men den funkar verkligen inge vidare. Mamma har erbjudit sig att köra halvvägs och lämna min dator men jag har ingen bensin i min bil och inte några pengar att tanka den för, särskilt inte med tanke på hur mycket räkningar jag har till nästa månad. Dem plus Åre resan kommer sno mina sparpengar. Vad synd det är om mig va? Hehe.. Spelar kanske lite martyr, men jag har hatar när känslan är såhär: "problemet med min lön är att det är för mycket månad kvar i slutet av pengarna".

Nu ska jag fortsätta med städningen, städar bort julen idag. Sen ska jag faktiskt bege mig till friskis och svettis och träna. Förutom de gånger jag varit där och solat har jag inte varit där sen innan praktiken. Dåligt av mig. Varmed Alex på hans gym och tränade lite igår. Behöver verkligen komma igång med det där nu märkte jag när jag knappt orkade göra tio sit-ups.

/Jeanette

KTM 690

Tillbaka i Kalmar igen efter två dagars roadtrip med Alex. I torsdags morgon hämta vi upp släp och grejer och begav oss till Karlskrona. Alex hade nämligen hittat en ny motorcykel han var sugen på. Den föll honom i smaken precis som planerat så vi åkte från Karlskrona med fullastat släp. Jag tycker synd om honom dock. Han har precis köpt ny mc men så måste han vänta flera månader innan han få provköra. Det är ju som att hålla upp en klubba framför ett barn men inte låta det smaka. Jag är jävligt sugen själv på ett provåk så det är lite synd om mig med..

Såhär ser den ut


Vi körde vidare till Karlshamn (nästan på vägen ju hehe) och hälsade på mamma och Robert. Vi käkade tacos sen lärde jag och Alex dem Canasta. Alex och Robert vann, kändes lite tungt. Men dagen efter var mamma jävligt sugen på en revanch och då minsann vann vi! :) Vi körde en omgång "så det kan låta" med. Då var jag och Alex på lag och vann.
Sen körde vi hem till Kalmar igen. Lastade av motorcykeln hos Alex pappa vilket resulterade i ett skadat knä men gick annars smidigare än vi trott. Vi är för jäkla bra!

Igår fick jag även känna på hur det är att bli facerapead. Jag har lärt mig att aldrig lämnar sin facebook obevakad. Min lillebror skrev in meningen "Jag har en tam apa som heter torbjörn som jag drömmer att jag har sex med varje fredag :S sjukt skumt." En rätt rolig mening ändå hehe..Synd den hamnar på min fejja bara haha.. Fast det gör inte så mycket :) Men hämden är ljuv...


Är det såhär att vara kär när man är liten, hur är det då att vara kär när man är stor..

Att vara kär är nog det konstigaste, mäktigaste, intressantaste, mest skrämmande, roligaste, underbaraste man kan vara med om. Hela ens personlighet testas ut till bristningsgränsen och man känner allt från glädje, förväntan, små sting av svartsjuka och avundsjuka,rädsla, spänning och (jag vet inte om jag vågar säg det...) kåthet. (Upps jag sa det...sorry)
Man känner en enorm längtan att få vara nära, när man väl är nära vill man vara så nära som det bara går. Jag kan ibland känna att jag vill krypa under skinnet på honom och en frustration över att detta inte går.
Förutom att man vill vara nära vill man dessutom hålla någon slags distans. Visa att man klarar sig själv.
Man vill få tillfällen att sakna och gör då det nåt så grymt mycket. Att fokusera på något då är inte lätt.
Man är rädd för man är så sårbar, många vågar inte ens bli kära pga denna enorma sårbarhet. "Tänk om jag blir lämnad i sticket?" "Tänk om jag blir sårad." Men det är värt att ta risken (Hoppas jag!) :)
Kärleken lämnar ingen oberörd.

Det roliga är också att känslan "kär", känns likadan för stora som små. Jag minns min första kärlek, Ola Ljungstedt. Vi gick på mellanstadiet och jag var så himla kär. Jag skrev hans namn ÖVERALLT. Hade en bild i dagboken som jag kunde sitta i timmar och titta på och drömma mig bort.. Han fanns i mina tankar dag som natt. Samma känsla nu som då. Men namnet jag skriver nu är Alexander..

   

Nyårshelgen i bilder

Idag insåg Malin och jag att veckan vi bokat in en Åre resa på är den absolut sämsta veckan vi kunde valt. Det är sista veckan på delkurs 1 så vi missar två föreläsningar, fyra grupparbeten, en film och ett obligatorikst VG-grundande seminarium. Inte det minsta bra med andra ord. Men det måste ju gå att lösa på något vis, vi får ta ett snack med läraren när vi börjar helt enkelt.

Idag har jag en lugn ohändelserik dag (mindre såna tycker jag iofs.) så tänkte lägga upp lite bilder...

NYÅRSAFTON


Vi började med att se fyrverkerierna vid Kalmarslott klockan 17.00.

Sen drog vi vidare hem till Malin där vi minglade, drack vin, gjorde en musiktävling och gjorde en frågetävling om året som gott där allt handlade om oss.







Vid 20-tiden drog vi vidare till Larmgatan 10 dom vi bokat bord på..




















Efter restaurangen tog vi taxi hem till Johan å festade all night loooong!!! Men har inte många bilder därifrån..





HAPPY NEW YEAR!!!!

Dagen efter mådde jag sådär..å såg ut ungefär såhär.. :P



I söndags när det var så otroligt fint väder var vi ute å gick..





Nu längtar jag till våååååårr!! Men först Åre-resan såklart. :)

Gott nytt år.

Det märks på läsarna att jag inte är så duktig på att uppdatera bloggen för tillfället. Jag ska bättra mig hoppas jag.

Ta det lugnt när ni är ute och går kära vänner! Idag halkade jag omkull rejält och slog mig både gul och blå På höften, knät, armbågen och stukad handled. (Nu låter det som om jag var nära döden, så illa kasnke det inte var haha) Men pinsamt var det. Tur att jag inte gick själv.

Saker börjar väl så smått återgå till det normala. Skolan började redan idag igen. Sen var jag och luncha med Malin och Cecilia. Efter det gick jag Malin och Ellen en långpromenad som slutade på McDonalds. Efter det, vidare hem till mig. Karin, Alex och Johan kom också och vi spelade ett asroligt kortspel som jag tyvärr förlorade. Bättre lycka näst gång.
Så nu vet ni PRECIS allt jag gjort idag, förstår att ni gärna ville veta det.

Nyårs afton var helt perfekt!! Hade riktigt jävla roligt men man mådde som man förtjänade resten av helgen. Tyvärr togs det inte så mycket bilder. Men det är väl ett bevis på att man hade roligt ;) Några har jag så slänger kanske upp ett par när jag orkat leta rätt på kameran.

Bye bye så länge!

RSS 2.0