Igår, idag, imorgon.

Igår: Solade på taket utanför min lägenhet hela dagen, åt lunch med Alex, plugga och åt glass med Malin, spelade freesbygolf med Alex och hans kusin Simon, sprang 2,5km på stensö med Alex och till sist dusch och mys framför tv'n. Vissa dagar hinner man med hur mycket som hellst.

 

Nu ska jag smörja in mig med solskydd och bege mig till sällgraven och soooola med Malin! :) Sen blire jobb hela kvällen.

 

Imorgon är det det absolut sista med skolan. Vi ska redovisa vår litteratur studie sen har vi SOMMARLOV! Det firas in med grillning hos en i studiegruppen. Sommar, sommar, sommar lalalala :)


Nya skor och nytt jobb.

I helgen har jag tagit ett stort steg. Det hela började med att gymmet var stängt och eftersom Alex dagen innan hade varit och köpt sig ett par löparskor tänkte jag att trots mina dåliga knän kanske de skulle kunna funka att springa, om jag abra hade ett par ordentliga skor. Så Alex följde med mig intersport och de tog verkligen det här på allvar. En timme senare, efter att ha sprungit på löpband och blivit filmad med alla möjliga skor, kom jag ut med en påse i handen. Men man kan inte kalla löpning för en billig sport. Skorna var minsann inte gratis, dessutom måste de ju bytas efter 1-2 år. Då är mitt gymkort billigare.. :) Nu hoppas jag att skorna ska vara bra och att jag itne kommer tröttna på att springa efter ett par veckor som sist. Fast då ahde jag ju iofs inget val eftersom jag fått så ont i knät att jag verken kunde köra bil eller gå.

 

Igår  jobbade jag på ett nytt ställe. Jag gick introduktion hos två killar (eller män) med mer eller mindre autism. Det var en otroligt givande dag och jag var helt upprymd efteråt. Att man kan få ut så otroligt mycket av två människor med dessa problem. Jag var där för att hjälpa dem, men det var jag som mådde så bra efteråt. Det är precis samma sak som med barn. Den ena var otroligt fäst vid mig hela dagen och när jag skulle gå kramade han mig och sa att han tyckte om mig, kan man bli mer rörd? Även personalen verkade gilla mig och ville väldigt gärna att jag skulle ringa bemanningen om att få komma dit igen och gå brevid så jag kan vara med på morgonrutinerna så att jag sedan kan börja som timanställd där. Hur jag riktigt ska hinna med allt jag har för mig vet jag inte. Det enda jag vet är att jag gärna vill dit igen.

Alex nya skor och strumpor.

 

Mina nya skor.

I lördags lagade vi helt galet god mat. Köpte färsk lax som vi ugnsbakade med tomat och pesto. Till det hade vi smörslungad potatis med sidfläck, haricotvertes, citron och dill. En creme fraich med paprika och chili till.

 

 


Trevlig helg gott folk.

Idag var jag och vikarierade i klassen jag gjorde min VFU i. Det var kul att vara tillbaka och de verkade glada att se mig med:)

Nu har jag och Alex varit ute och gått en lång promenad med Steffen i blåsten. Vi hittade en boll att leka med.

Ikväll ska vi gå ner till vår kära granne bistrobar och äta planka och dricka lite gott rött vin. Fredags njuta lite sådär ni vet. Imorgon väntar en dag vid stugan sen fest hos oss. Det som är lite tråkigt är att jag inte kan släppa loss fullt ut för jag har blivit inbokad på jobb på söndag. Ska gå introduktion på ett nytt ställe. Det enda jag vet är att de jag ska arbeta med har autism. Men jag ska som tur väl är inte vara själv utan gå jämte någon som ska lära mig allt den kan. På söndag missa jag alltså en bakisdag, men även grill buffe hos Alex pappa, jag som började längta redan förra söndagen när de berättade om det.

På söndag har jag förresten namnsdag! å just de ja, det är morsdag också :P

 

Trevlig helg!


duktiga pluggisar :)

Jag måste säg att jag är ofantligt nöjd med mina och Malin prestationer angående den här litteraturstudien! Två dagar senare har vi fått ihop 8 sidor material, imorgon väntar finslipning av diskussionsdelen samt sista punkten om pedagogiska komplikationer, sen voila, färdigt!

Nu sitter jag här och eftyersvettas som en gris, om bara några minuter börjar veckans höjdpunkt 90210! Weei :)

Och vet ni vad? Idag är det bara två veckor tills vi packar bilen med tält och alkhol och drar till årets höjdpunkt, sweden rock festival!! Kan inte fatta att det snart är dags. Förra veckan köpte Alex tält och luftmadrass till oss, vi komemr ju sova som prinsar och prinsessor :)

Nu börjar 90210... hej svejs


En helg i maj.

En bra helg igen, tänk vilken tur man har! I fredags var vi ett gäng glada tjejer och grillade i förädrahemmet hos en av oss. Massa snack och skratt, precis som det ska vara.

I lördags var jag och Alex först en sväng i stugan, vattnade, fixade med bilstereon och solade lite. Sen körde vi upp till Växjö för att umgås med fin fina Karina och hennes kille Danne på Växjös Allkårs-festival. Weei :)

Igår när vi kört tillbaka till Kalmar efter lite häng i solen i väntan på att alkoholen skulle gå ur kroppen åt vi grillad lax med potatis knyten hos Alex pappa, mega gott!

En massa bigbrother att ta igen sen på kvällen och efter det somnade jag gott i min säng. Så jäkla glad att Gurkan äntligen åkte ur!! Nu är det bara personer kvar som jag gillar så vem som hellst kan vinna. Dock hålelr jag lite extra på Simon, Martin och kanske Peter.

Om 45 min kommer Malin hit, då ska vi börja arbetet med vår litteraturstudie, hoppas det kommer gå bra för jag är verkligen redo att ta sommarlov väldigt, väldigt snart!

I helgen passerade jag och Alex vår sju månaders dag cokså och jag blir bara mer och mer kär för var dag som går, undra hur länge det ska få kännas såhär bra? Jag hoppas på länge, länge, länge.......


Måste ju berätta....

Weei jag kunde sova idag! Sov sju timmar, visst jag vaknade väl ,lite då och då, men ändå känner mig pigg nu :)

Jag måste ju berätta! Igår när jag kom hem från Lindö naturförskola som jag jobbade på hela dagen la jag mig för att sova så jag skulle orka jobba natten med. Och när jag vakande överaskadde Alex mig med jättegod mat! Han hade gjort lax täckt med cashewnötter och sweetchili-sås och en egen ljummen potatissallad till det och creme fraich med chili och paprika. Jätte gott! Min Alex kan han med ska ni vet! :) Älskar dig!


Nattugglan

Inatt jobbar jag. Tiden har gått relativt snabbt faktiskt. Har försökt sammanfatta lite vetenskapliga artiklar, men det är svårt när det är engelska och jag inte haft något internet (nu lånar jag min jobbarkompis dator).
Sitter och drömmer mig bort till Bulgarien, kollar på bilder och längtar. Bara tre månader kvar. Ska bli helt underbart! En hel vecka för bara mig och Alex :) Om 40 min slutar jag, då hinner jag precis cykla hem och krypa ner brevid honom en stund innan det är dags för honom att jobba.
Ha en bra torsdagsförmiddag alla glada :)
Pusshej

Eftersändning=idioter!!!!!!!!!!!!

Adressändrings etersändning av ens post är ett jävla skämt! Igår damp det ner en argsint påminnelse om att betala försäkrningen av min kollonilott i brevlådan. PÅMINNELSE? Ska man inte få en första räkning först? Sen får jag sms av killen som hyr min förra lägenhet i andra hand att ÅTTA brev till mig hade kommit till honom. Idag lämnade han breven till mig. Ett av kuverten innehöll en ÄNNU ARGSINTARE påminnelse och en uppmaning om att betalar jag inte innan 15 maj går det vidare till inkasso. 15 maj? Idag är de 17 maj ffs och även denna gång undrar jag, ska man inte få en första räkning först?! Jag är enormt upprörd! Här betala man dyra pengar för att adressändring ska eftersända posten i ett år men idioterna slarva bort posten! Tänk om jag inte hade hyrt ut lägenheten i andrahand utan sagt upp den så någon vilt främmande person hade bott där. Då hade jag ju aldrig fått  min jävla post över huvudtaget!!! GAAHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


jeaninna.blogg.se

Sammanfattningen av första artikeln blev kar tillslut, Jippiyeahooo :)

Nu sitter jag och blir lite nostalgisk, jag hittade nämligen min och Karinas gamla blogg som vi hade tillsammans för ett par år sen. Den startade i november 2007 och sista inlägget skrevs i juni 2009. Bloggen handlar om min tid på båten, vad Karina hade för sig när jag inte var hemma och allt vi gjorde tillsammans när jag var hemma. Synd bara att vi inte började skriva redan sommaren 2007, för då hade vi en massa roligheter och djävulskap för oss :) Blir ni nyfikna på mitt liv innan Kalmar är det bara att surfa in på jeaninna.blogg.se

Idag gjorde experimenterade jag lite i köket och gjorde några jätte goda grekiska färsbiffar. Nu ska jag och Alex snart cykla till gymmet och vara lite duktiga.

Bye bye!


Lite bb-talk.

GAAAH! Jag blir galen. Alltså jag fattar inte varför så många gillar Gurkan. En bittrare, tjurigare, falskare, lögnaktigare person finns ju inte. Han drar ner stämningen i botten i huset. Medan alla andra är glada, trevliga och kompisar gör han allt för att snacka skit och få över folk på sin sida. Han vaktar ju inte sin tunga för fem öre heller. Det värsta är att det han klagar på de andra om är de saker han själv gör mest. Nej, han är inte det minsta cool i mina ögon, bara gnällig och bitter. Sen kan jag med förstå att det nog inte är lätt att vara instängd i ett hus så många dagar och att de som varit hans närmsta fått lämna hela tiden så att han nu känner sig utanför när de andra är så tighta. Men jag tycker inte att de försöker stänga någon ute, snarare att Gurkan drar sig undan för att han har bestämt sig för vad han tycker och minsan inte tänker vara med dem.

Det var lite bigbrother snack det hehe :) Kunde inte hålla mig längre..

Nu blir det inga mer nöjen denna dagen, jag har en litteraturstudie som ska skrivas så det är bara att sätta igång!


Varför sitter tanklocken där de sitter?

Ja jävlar vad duktiga vi varit denna helgen. Fick bort alla grenar och kvistar från tomten vid stugan igår. Idag: Storstädning och omformaterande av datoer (det var jag inte jätte delaktig i). Ätit en massa har vi gjort med. Körde mc till Alex farmor och farfar i Timmernabben i fredags, tacos igår och middag hos Alex pappa och Kicki idag. Tur man inte svälter :P

Nu blire snart Hockey hos grannen o'learys och en öl på det.

Alex har en intressant tanke om varför tanklocken sitter där de sitter. Om det är så att bilar med tanklocket på högersida tillverkas i länder med högertrafik så att man inte riskerar att stå ute i vägen och fylla på bensin om man får bensinslut på motorvägen. Och tvärtom då med bilar som tillverkas i länder med vänstertrafik. Det stämmer med våra bilar (min hyundai och vänstersida och hans opel och höger sida). Låter logiskt, undra om det ligger någon sanning bakjom resonemanget??

Hej så länge!


Tjabbus!

Sista dagen på VFU'n imorgon. Eller egentligen inte sista. Eftersom en av dagarna var långfredagen så gick ju den dagen bort så egentligen är måndag också en VFU dag. Men eftersom min handledare tyckte det var himla lämpligt och bra att jag är en föredetta kock och att det därmed skulle passa utmärkt med lite hemkunskap ska jag komma två tisdag-förmiddagar istället oich laga lite mat med ungarna. Kul tycker jag! Dessutom ska jag vikariera i klassen den 27, så helt lämnar jag dem inte.

Idag red jag, det var hästbyte så nu har jag återgått till kära Macken. Men nu vet jag inte längre vem jag gillar bäst, Macken eller Arne? Vi gjorde en himla rolig övning idag iaf. Skulle hoppa runt i olika volter. Det blev rent kaos rent ut sagt! Men kul var det :) Vi är väl inte den bästa gruppen i stallet, men vi har kul och gör så gott vi kan och vi utvecklas vi med :)

Helgen ser ut att bli lugn. Middag hos Alex farmor imorgon, förhoppningsvis cirkus på lördag eller söndag, STÄDDAG, lite stuga kanske. Lördag kväll är inte helt klar.. Kan bli Eurovision songcontest med tjejerna i klassen, kan bli någonting annat.. We'll see...

 


Hoppla hoppla hopp

Sluttampen på VFU'n nu och det känns i kropp och själ. All planering och all undervisning har min handledare snällt och vänligt skickat över på mig, allt för att jag verkligen ska få känna på hur det är att vara lärare. Det innebär en hel del klurande och knåpande för att komma på innehållsrika och bra lektioner. Det är superkul att få så mycket förtroende så det kommer bli himla sorgligt att sluta. Fick en otroligt bra komplimang här om dagen. Min handledare sa att det utan tvivel märktes att lärare var mitt riktiga yrke och att han lätt kan se mig som lärare i framtiden. Sen blev han tyst och tillade efter ett tag: "När jag tänker efter skulle jag inte ha några som hellst problem med att du vara lärare till mina barn redan nu!"
Nej nog med skrytandet! Jag vet ju att ingen, mer än möjligtvis mamma, är intresserad av att läsa det men ibland kan man bara inte låta bli :)

Helgen var givande på många sätt och vis... Bl.a. fick jag erfara att jag svimmar av blod. Andras blod då, inte bara när jag själv skadar mig..

Dessutom hade jag och tre av mina kära vänner en underbar söndag! Vi grillade i stugan och sen var vi och red islandshästar! För att förtydliga: Jag och Malin fick med Alex och Johan att rida islandshästar. De var jätte duktiga och ramlade inte av en endaste gång! Dessutom var de modiga och vågade tom sig på att galoppera. Bra jobbat! :) Här kommer lite bilder...





















Nu ska jag se lite bigbrother till sen gå och lägga mig. Har helt sjukt ont i magen ikväll, det är inte så roligt...:( Försökt fundera ut om jag kan ha ftt i mig någon gluten men tror inte det.. Hoppas jag inte kommer ha ont i natt så jag inte kan sova. Imorgon kommer min lärare från högskolan på besök, hoppas det går bra.

Pigg är jag inte..

Shit alltså, jag är helt slut om kvällarna denna veckan.. Fullt upp hela tiden med planering å plugg så att blogga är ju bara att glömma. Igår hanns det dock med en liten "after work öl" vilket var trevligt :)
Idag har jag haft klassen själv hela förmiddan och på eftermiddan vikade jag i en annan klass, jag fick alltså betalt :) Men det var efter jag slutat VFU för dagen så det var helt enligt konstens alla regler.
Helt mega trött när jag kom hem, lagade mat och sen kom Malin och vi lyckades välja ut artiklar till vår litteraturstudie, nu är vi en liten bit påväg iaf :)
Nu ska jag föna håret, gå ut med Steffen sen stupa i säng. Hade velat se klart filmen vi började kolla på igår men vet i tusan om jag orkar. Har egentligen lektion att planera till imorgon, men Jonas säger att man ska lyssna på sin kropp och inte göra mer än man orkar, så jag spar nog den till måndag och hittar på något annat till imorgon istället :P

RSS 2.0