Vecka 18

I helgen hade vi årets grilldebut hemma hos oss. Vi grillade fläskfile och till det gjorde vi en potatiskaka som blev otroligt god. Den ska jag absolut göra igen! Alex pappa, hans tjej och Alex farmor och farfar var här och åt.
I lördags kväll var jag hos Elina på 25 års fest och det var super trevligt! Hon hade förberett ett musikquiz och jag måste skryta lite och berätta att regerade på det! Mitt lag vann med 30 poäng över de som kom tvåa :P (Sen att jag var nyckter och de andra inte behöver vi inte diskutera vidare om.....)
Alex hade också haft en kul kväll på sitt håll med grabbarna. Lite FÖR kul kanske och jag kan erkänna att jag inte var allt för glad på honom på söndan....Men han har nog lärt sig sin läxa.
 
Nu har jag haft studiedag två dagar och varit på en intressant föreläsning om sociala medier, diskuterat betyg och bedömning samt lärt mig göra film. Imorgon blir det en vanlig skoladag igen och på torsdag en massa påskpyssel, äggrullning och annat skoj, sen är det PÅSKLOV! :)
 
Nu är vi i graviditetsvecka 18 och på 1177 händer det här inuti min mage nu:
 
Fostret väger nu 250 gram, är 20 centimeter långt och har börjat lagra på sig mer fett i kroppen. Fingrar och tår börjar se mer färdiga ut och man kan ana alla de små linjer som senare kommer att bli fingeravtryck.
 
Jag mår fortfarande hur bra som hellst! Jag är pigg och har energi och än så länge har jag sluppit dåligt humör pga hormoner. Jag känner snarare att jag har lättare att skratta och är oftast på bättre humör än innan. Jag dricker fortfarande ganska mycket oboy men det har avtagit lite. Kan inte komma på något speciellt som jag blir sugen på utan mer att jag blir sugen på olika saker och när jag väl kommit på att jag är sugen på något så blir begäret ganska starkt! Magen växer för fullt. Jag har ännu inte kännt några tydliga rörelser i magen, däremot misstänker jag att jag kännt NÅGOT men eftersom jag inte riktigt vet hur det ska kännas så är jag inte säker. Jag har fortfarande rätt mycket finnar och jag är nästan jämt täppt i näsan. Det är väl en rätt bra sammanfattning på hur min graviditet känns just nu.

Kaotiska dagar.

Det har varit två lite smått kaotiska dagar på skolan. Flera lärare har varit sjuka och på en så liten skola som den jag jobbar på märks det verkligen. Eftersom skolan dessutom ligger som den gör är det inte lätt att få dit vikarier så det är bara för dem som är där att dra sitt strå till stacken och göra det bästa av situationen. Men självklart blir man trött när arbetsuppgifterna dubblas. Idag hade jag sett fram emot att sluta vid lunch men insåg att det nog inte skulle bli så eftersom jag antagligen skulle bli tvungen att ha idrott. Dock fixade mina kära kollegor detta utan min hjälp så jag skulle bara rastvakta lite sen köra hem. Stort bråk utlöstes på klätterställningen så istället för att åka hem fick jag reda ut konflikten. Bara 1,5 timme senare än jag tänkt fick jag köra hem och det får jag ändå vara nöjd med :). Och helt ärligt, det är jätte tråkigt att eleverna ska bråka för man vet ju att de inte mår bra av det, men det kändes ändå mycket bättre att stanna kvar och reda ut konflikt än köra hem och göra ingenting. Det är så mycket småsaker som är stora saker för dem och man vill så gärna hjälpa dem komma underfund med sig själva och varandra. 
 
Ullared i söndags blv verkligen en lyckad dag! Så himla kul att gå bananas inne i denna jätte affär och bara fylla vagnen med allt möjligt. En full vagn som blev en full bil var vad vi fick med oss hem och vi är så nöjda med våra fynd. Roligast är nog bebisgrjerna. Men vi insåg att vi nog skulle behöva åka dit igen sen när bebisen är född, eller åtminstone snart ska födas, för det var svårt att veta nu vad vi behöver sen. Roligast av allt var att Alex också tyckte det var kul. Jag var lite orolig över att han inte skulle tycka det.. :) 
I morse sa Alex, "kan du inte ploppa ut ungen redan nu?" Jag svarade att nej, den är så liten nu så vi skulle säkert bara tappa bort den och det finns nog inte så små kläder. :P Men jag känner dock precis som han, bli augusti snaaaart!
 
I helgen väntas Elinas 25 års kalas, göra iordning det sista med badrummet och så ska vi bjuda Alex föräldrar och farföräldrar på käk. Ha en trevlig helg!

Ett årsdagen.

Igår var det ett år sen vi skrev på papprena på huset. Tänk att det redan gått ett år, tiden står inte still precis. 
 
 
Idag fixar vi det sista med badrummet, dvs målar lister, fönsterkarm och sätter in element. Det blev såklart ingen dator i badrummet, dock är BADKARET på plats. I morgon åker vi till Ullared, där hoppas vi (bland MYCKET annat) att vi hittar lite badrums detaljer. Och en viss risk finns att en och annan bebisgrej följer med hem :) Ska bli grymt kul att åka dit, det är jätte många år sen jag var där sist! Är det någon som förresten vet hur lång tid det tar att åka dit? Från Kalmar alltså. Står 4 timmar på eniro, men är ju bara 26 mil dit så kan det verkligen stämma?
 
Välkomna hem Johan och Malin efter er långa Filipinerna-resa med förresten :)

Gravidförsäkrings djungeln.

Det är inte jätte roligt att skriva idag eftersom jag bara kan skriva med en hand... Jag har nämligen helt sjukt ont i handleden. Har haft det ett tag men det har bara eskalerat. Nu har jag en hemsk smärta precis hela tiden! Även när jag inte rör handen det minsta och tvingas jag röra den (inte helt lätt att göra allt med bara en hand!) kommer nästan tårarna. Jag undrar vad tusan det kan vara?!??
 
Ville skriva ett inlägg för jag sitter nämligen och kollar på gravidförsäkringar men jag är helt lost i det ämnet. Någon som kan hjälpa mig? Hur mycket skydd bör man ha? Ska jag teckna en gratis bas-försäkring eller är en mer utökad variant att rekomendera?

Baby owner's manual

Här om dagen fick Alex en present på posten av sin kompis i Norge. Det var en bok, "Baby owner's manual" hette  den. På presenten stog det också, "har hört att de levereras utan instruktionsbok så det fixar jag". Så roligt! Och gulligt. Boken är full av tips på hur man tar hand om sin bebis, fast den är skriven ur en datornörds synvinkel. Passar ju Alex perfekt! Här om kvällen var han som uppslukad av boken och heeelt fascinerad av alla nya kunskaper han nu fått om hur han ska ta hand om sitt barn :) Jag gillar att han är så engagerad! :)
 
Nu är det bara datorn som ska sättas på plats samt en massa småsaker som krokar, toarulleshållare och sånt sen är badrummet klart! Så jäkla snyggt blir det :)
 
I helgen ska vi till Karlshamn. Alex ska på lan med Robert och hans kompisar och jag ska umgås med min mor, andra bror och syskonbarn. Trevlig helg alla och hoppas solen vill fortsätta att hålla sig framme! Det är sjukt vad lite sol kan göra för kropp, själ och humör.

Jag är snäll, cool och söt!

Idag sprang en av mina tjejer i klassen fram till mig på rasten och nästan utropade, "Jeanette du är verkligen den bästa, snällaste, coolaste, sötaste läraren vi någonsin har haft! Kolla bara! Dina kläder, dina skor, ditt hår..och ÅH GUD ALLTSÅ!" Det var helt klart den starkaste komplinmang jag någonsin fått av någon och jag kände att det bara måste jag ju skriva ner på flera ställen så jag inte glömmer det. De är för söta alltså!
 
Nu ska jag börja med maten, sen får det allt bli lite städning ikväll. Här hemma är rena sandlådan alltså! Sen är det ju bugg ikväll med, weei :)

Mina tankar..

Nu verkar det som om rören snart är på plats i badrummet. Jag längtar efter att få ställa allt på plats och se det färdiga resultatet. Än så länge ser det ut såhär:
 
 
I helgen som var gick vi in i graviditetsvecka 15. På 1177 står det såhär:
 
Det börjar synas mer att det är något på gång och många måste köpa större kläder. Vissa som har fött barn tidigare tycker sig känna redan nu att barnet rör sig, men det är fortfarande ganska ovanligt.

Fostret växer snabbt och väger knappt 100 gram. Den här veckan blir det ungefär 14 centimeter långt, mätt från topp till tå. Nu kan fostret få in tummen i munnen, men fortfarande inte styra sina rörelser eftersom nervsystemet ännu är så pass outvecklat. Läpparna börjar få en fylligare form eftersom fett håller på att lagras in.
 
Jag känner såhär. Byxorna börja sitta ordenntligt åt vid magen som jag tidigare nämnt och magen är svullen. Det dumma är att vid det här laget syns det ju inte riktigt att det är en graviditet på gång så för de som inte vet om det ser det ju bara ut som jag gått upp i vikt och börja bli rultig. Med andra ord längtar jag tills det syns på riktigt så jag slipper känna mig småfet haha. Å andra är det väl inte långt kvar tills jag är en bjässe när det stadiet infinner sig så då längtar jag kanske tillbaka till att "bara" känna mig småfet.

Det går framåt..

Solen skiner och det går framåt med badrummt. Igår handlade vi alla möbler och idag pusslar Alex för fullt med att få ihop alla rören. Han säger att det är som att bygga med lego fast med rör... :P Men jag är imponerad över honom, att han över huvudtaget vågar försöka, själv fattar jag ingenting... Men han är duktig, det ser ut som om han kommer lösa det riktigt bra :)
Själv är jag inte jätte delaktig i badrumsrenoveringen längre, finns inte jätte mycket jag kan göra. Men jag räcker honom en hand när det behövs och tala om vart jag tycker saker och ting ska vara. 
Istället för att renovera badrum skickade Alex iväg med för att utföra veckohanlingen. Jag vet inte riktigt hur han tänkte när han skickade iväg sin gravida tjej att handla... Jag kunde inte alls motstå alla godsaker och köpte med mig både chokladbollar, kanelbullar, glass och nougatsås hem. Till lunch/fika lagade jag ostscones som vi nu precis har ätit, sååå himla gott! Jag är glad att min aptit är tillbaka, men får väl snart börja passa mig så jag inte ökar för mycket i vikt. Men så mycket äter jag inte än iaf :)
 
Längtan till augusti är enorm och på Ikea igår kunde jag inte motstå att handla någon form av bebisgrej. Alex gick helt utan övertalning med på att köpa en grej så jag tror han längtar rätt mycket med :) Det blev en jätte gullig handduk med luva.
 

Se så fint det blev :)

Nu är badrummet klart! Eller klart och klart, det är helt tomt på möbler, men hantverkarna har iaf varit här och fixat golvbrunnen och satt dit både vägg och golv. Så här blev det:
 
 
Jag är supernöjd! Helgens planer är därmed spikade. Imorgon åker vi till Ikea och köper badrumsskåp och till Bauhaus och hämtar vårt redan köpta badkar och köper en toalett.
Ikväll ska jag på personalfest. Vi ska hem till en av kollegerna och grilla och bada tunna och bada bastu. Det ska bli jätte trevligt! Imorgon kväll ska vi ut och äta med Alex kusiner och deras flickvänner och på söndag ska vi på födelsedagskalas.
 
Solen skiner ute och det är såå underbart!!!! Nästan alla gravid symptom är som bortblåsta och jag mår nästan som innan jag blev gravid. Fast lite bättre eftersom jag nu har en bebis i magen och det hade jag ju inte innan :) 
Nu ska jag städa lite, inte klokt vad dammigt och skitigt det blir av att renovera. Trevlig fredag!

RSS 2.0