Lite om livet som mamma...

Herregud vad tiden går, imorgon blir min lille skatt 1 månad! När vi var på BHV i onsdags hade han vuxit 3 cm sen födseln och gått upp 400gram på en vecka och var därmed 50 cm lång och vägde 3710 gram. Min "stora" lilla kille :)
Förra fredagen började vi med att ge honom lite modersmjölksersättning som komplement till amningen på kvällen och det har bidragit till att vi haft ganska lugna nätter hela veckan. Lugna nätter innebär att jag bara behövt amma 2 gånger nattetid, en gång vid 3-tiden och en gång vid 5-tiden. Förmiddagarna är han dock väldigt pigg och vaken och det ges ingen tid för slummer då inte :)
Alex började ju jobba i måndags med men denna första veckan själv har inte blivit så mycket själv :) Och glad för det är jag. Karina kom på besök måndag-onsdag. I torsdag hade vi Elina och Alma på besök och i fredags tog vi vår första runda på stan och då i sällskap av Ellen. Jag köpte en ny super snygg höstjacka så nu nästan längtar jag tills det blir lite kallare så jag kan börja använda den hihi. Den här veckan som kommer har jag dock INGENTING planerat, inte ens ett bhv-besök, och det känns skrämmande. Men jag har ju mina båda sötnosisar Devin och Steffen och vi ska nog lyckas få tiden att gå och vem vet, kanske dyker det upp någon oplanerad trevlighet :)
 
Förövrigt måste jag bara säga att livet som mamma till en liten bebis inte är i närheten av så jobbigt som jag trodde att det skulle vara (peppar, peppar). Trots att timamrna sömn inte är så jätte många så är man inte överdrivet trött, det är precis som kroppen ställer om sig och att flera timmar sömn per natt inte är så viktigt längre (jag som behövde jätte mycket sömn innan, minst tio timmar!). Så jag kan varmt rekomendera detta till er som står i valet och kvalet om det är dags ännu hehe :)
 
Nej nu kan jag inte sitta här och skriva mer, Devin kallar, dags att amma!

Snart är lyxen över..

Nu är det bara några dagar kvar på Alex ledighet sen ska jag och Devin (och Steffen) klara oss helt själva på dagarna. Jag är lite orolig inför detta.. Devin är ett litet nattdjur och det blir inte överdrivet många timmars sömn på natten men detta har vi löst bra genom att Alex gått upp med Devin och Steffen på morgonen så har jag sovit några timmar på morgonen/förmiddagen. Alex är också lite orolig över att börja jobba, men mer av den anledningen hur han ska klara sig heeela dagen utan att träffa sin son. Sen tycker han väl det är tråkigt att inte kunna hjälpa mig mer. Varför kan man inte få vara lediga tillsammans så länge som det behövs? Tills lilla barnet etablerat lite rutiner och sånt..
 
I helgen ska vi åka till Karlshamn. Då ska Devin äntligen få träffa sina kusiner och lite annan släkt och så ska han träffa mormor såklart :) Jag vet att hon längtar efter detta. Jag längtar också, det ska bli kul att få visa upp vårt lilla underverk :)

Första bilderna på Devin!

Tånkte att det var dags att lägga upp lite bilder på vårt underverk. Här kommer lite bilder på Devins två första veckor i livet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0