Nu kan man andas ut..

Idag var Ulla, min lärare på högskolan på besök hos mig. Kollade att jag skötte mig och sådär. Jag körde en stafett-skrivnings-lektion som är en del av mitt lilla projekt. Inte något jag egentligen ville göra när hon kom på besök eftersom det var helt nytt för eleverna och det kunde ha gått precis hur som helst. Men det gick bra! :) Ulla var nöjd, Torsten var nöjd, jag var nöjd, alla var nöjda :)

Jag behöver inte ge mig ut på jakt efter en chokladkallender, min underbart snälla mamma hade köpt en till mig! Den låg på diskbänken när jag kom hem till mamma igår. Mamma var dock inte här, hon och hennes kille har åkt till Fuertoventura (eller hur det nu stavas). Vem ska nu laga mat till mig?

Idag ska jag göra följande: Kolla på Paradise Hotell på nätet eftersom jag missade det igår. Planera morgondagens lektion, äta och se en hel massa avsnitt av One tree hill!!! Jippie :)

Sista helgen i November

Ännu en helg har passerat. Vi går in på fjärde praktik veckan och imorgon får jag besök av min lärare från högskolan, hoppas hon kommer gilla det hon se.
Helgen har varit full av trevligheter. Pulka åkning, spel och film i fredags. I lördags red jag, färgade och klippte håret samt spelade biljard. På kvällen var det dags klassfest. Riktigt rolig kväll! Fast jag gjorde lite snurriga saker.. Tappade bort min väska, var inne flera gånger på o'learys och letade. Var helt förstörd. Tillslut återfanns den, hängandes på MIG under min jacka! Påväg hem hjälpte vi en tysk som kört fast med sin bil och fick därmed skjuts hem, det var verkligen uppskattat! Mega kallt för tusen. Dessutom var det Alex födelsedag i lördags, GRATTIS! :)
Igår hade vi sedan länge planerat skridskoråkning klockan 10.00 på morgonen. Men fy tusan vad bakis vi var! Så blev ingen skridskoråkning :( Hoppas på nästa söndag istället! God middag i Timmernabben (vt inte hur det stavas) och en omgång Canasta bjöd söndagen på också.
Jag har även städat och så smått börjat plcoka fram julpyntet, hoppas på lite julmys snart :)

Det var min helg det, hoppas alla andra också haft en bra helg!

Liten eller stor?

Det är så hiiiimla synd om mig. Min förkylning har inte gett med sig och jag måste knapra alvedon för att hålla febern borta. Ligga hemma och vila upp säg är det inte tal om. Vi har bara de här fem veckornas praktik så man måste ta vara på tiden.
Igår var jag på middag hos min faster, hon världens bästa på att laga mat! Hade jätte trevligt.
Jag och min 14 åriga kusin hade några intressanta hemliga samtal på hennes rum. Tänk att hon går på högstadiet. Tänk när jag själv gick på högstadiet, det var ett tag sen det och mycket har hänt sen dess. Då trodde man att man var så himla mogen och vuxen och att inget kunde skada en. Vuxnas förmaningar var bara löjliga, vad visste de om livet egentligen. Att de också en gång varit unga och faktiskt var vanliga människor fast med lite mer erfarenhet i bagaget som man kunde ta hjälp av fanns inte på kartan. Jag var inte lugn och försiktig när jag gick på högstadiet och att jag ens lever och faktiskt har klarat mig väldigt bra kan jag tacka min vakande stjärna för..

Nu ska jag och mamma på stan. Trodde att det var låning idag men det är ju dessvärre inte förrän imorgon. Får låna en liten slant av mamma om jag hittar något. Kan ju lämna tillbaka det redan imorgon :)

One tree hill -Säsong 7!

WEEEI!! Har fått mail från cdon.com, min one tree hill-box säsong 7 som jag bokade för några månader sen och som släpps imorgon är påväg till mig!!! Som jag längtat. Hoppas den har kommit till i helgen så har jag att göra om kvällarna nästa vecka när både mamma och Macke och Povel och Nadja är iväg på semestrar. (Inte tillsammans dock).

Förresten så är jag GENOM FÖRKYLD. Blev smittad i helgen, men det var det värt ;)

Jag måste på jakt efter en chokladkallender i veckan. Det är ju första december redan nästa vecka och jag har ingen chokladkallender! Det här är ju inte klokt. Tänkte dock köpa en på maxi när jag var där i helgen men hittade ingen som inte innehöll gluten, det brukar alltid finnas NÅGON som inte innehåller gluten. Jag får leta vidare helt enkelt.

Rodrigo-Adagio ur Concierto de Aranjuez

Tredje praktik veckan är inledd. Snart halvvägs med andra ord.

Den här låten ska eleverna få lyssna på imorgon medan de ritar en plats de kommer och tänka på när de hör låten och sen skriva till. Dock låter den lite annorlunda på skivan jag har och varar då i tio minuter.
Jag har kommit på att jag nog ska börja lyssna in mig lite mer på klassisk musik, man kan hitta mycket mysigt och bra där. Åter igen, börjar jag bli gammal?

Idag har jag varit och hälsat på farfar. Han blev jätte glad över mitt besök. Tänk så lätt det är att göra någon glad. Man får inte glömma bort de äldre, en dag finns de inte längre. Min farfar har en himla massa intressanta historier att berätta. Både från sin och min farmor (som var min bäste vän men inte finns mer) ungdom och om min pappa (som också rest till himlen). Vad ska man göra när ingen kan berätta dessa historier mer? Vem hjälper mig att minnas då?




Söndag igen.

Snart har ännu en helg nått sitt slut. Är kvar i Kalmar till imorgon bitti, min handledare har sagt att det inte gör något om jag kommer lite sent på måndag morgonen, han tycker det är bättre att jag får lite mer tid i Kalmar :) Han är sjysst min handledare!
Helgen har varit lugn och trevlig. God mat och rödvin i fredags kväll. Ridning, jobb och spelkväll igår. Eller egentligen var jag inte med och spelade något spel, när jag kom dit efter jag slutat jobbet strax efter 21.00 hade de redan spelat risk i två timmar och ingen var i närheten av att vinna. De spelade en timme till sen gav de upp. Verkar vara ett riktigt evighets-spel det där.
Råkade visst åka hem med jobbnyckeln igår så fick åka och lämna tillbaka den idag..
Ikväll blir det canasta. Vi börjar på ny kula så det är min och Alex tur att vara på lag. Hoppas det går bra för oss!
Just nu diskar han ett BERG av disk för att sedan kunna laga fiskgryta åt oss. Undra hur länge disken efter det kommer ligga kvar? Någon som vill betta?

Trevlig söndag gott folk! Nästa helg är det advent. Tiden går så fort! Hoppas detta halvåret som kommer också gör det för jag längtar som fan till Sweden Rock!

Pusshej

Are you gay?

Ibland blir jag lite förvånad över vilka gammelmodiga och inskränkta tankar det faktiskt finns hos folk än idag, år 2010 liksom. Jag blir ännu mer förvånad när dessa åsikter yttras av folk som dels är ganska unga (runt 40) och dessutom lärare. I personalrummet häromdagen hör jag några kvinnliga lärare sitta och diskutera homosexualitet. Enligt dem är det inget man ska benämna med normalt, de har absolut inget emot homosexuella men normalt är det inte. (Vad är då normalt undrar jag...) Den ena säger: "Ja jag visste inte vad jag skulle svara när min dotter frågade om man kunde gifta sig med en tjej så jag sa att, ja det kan man men det är väldigt, väldigt ovanligt" Sedan fortsatte hon, "Jag vill ju inte att hon ska gå och tro att det är normalt och kanske bli lesbisk BARA för att hon tror att det är normalt".
Ja antagligen är det så att så fort alla förstått att det är normalt och okej att vara homosexuell så kommer ALLA att bli det bara så där pang bom! För inte har det väl med riktiga känslor att göra? Eller?

Nåväl, nåväl...Nu ska jag packa lite för imorgon är det fredag igen! JIPPIE! Då ska jag hem till Kalmarestad igen. Tyvärr måste jag jobba på lördag 15-21. Det är tråkigt när man bara är hemma sådär över helgen. Men plikttrogen och snäll som jag är kunde jag inte säga nej när de bad på sina bara knän. Det fanns tyligen ingen annan än jag.

Daggmaskar tål inte sprit.

Det är inte sitta här och skriva som jag borde göra. Men det ska jag inte göra särskilt länge heller. Kände bara att jag ville skriva en liten uppdatering, har man en blogg så har man och då måste man ju sköta den.
Ikväll har jag varit på konferens. Det innebär att jag och alla andra lärarna på Prästslättsskolan var på studiebesök på Karlshamns museeum. Det var väldigt intressant faktiskt. Jag är i ung-vuxen-ålder väldigt kulturellt intresserad och älskar att gå på museeum och andra sevärdheter.
Idag fick jag bl.a lära mig hur man gör Karlshamns punch, eller rättaresagt hur man gjorde förr. Dessutom fick jag lära mig att sprit är bra att dricka när man har mask i magen för den tar död på masken. Denna slutsats drog en gubbe efter att ha lagt en daggmask i ett glas med vatten och en i ett glas med sprit. Den i glaset med vatten överlevde men inte den i glaset med sprit.
Imorgon drar jag igång mitt svenska projekt som jag planerat helt själv :) Hoppas det går bra.
Idag fick jag middag hos Povel, han hade gjort rotmos och fläskkorv, det är verkligen min favorit mat!
Så, nu ska jag sova. Natti, natti.

Lite funderingar såhär på kvällskvisten.

Ikväll har mamma och jag hyrt "Remember me", har velat se den jätte länge och nu äntligen blev det av. Den var jätte bra. Och sorglig. Jag blev förvånad över en händelse i filmen och jag blev än mer förvånad att jag inte hade en aning om att det skulle hända. Vet många som sett filmen men ingen har avslöjat någonting. Bra jobbat!
Praktiken flyter på men jag känner mig ännu lite trött efter helgen.
Nu sitter jag vid datorn ett tag och väntar på ett samtal från en speciell person..:)

Tiden går fort, jag kan inte fatta att det är mitten av november redan. Normalt såhär års brukar jag ha julkänsla i kroppen och längta till december så man kan julpynta och mysa. Men inte i år, har nog inte haft tid eller anledning att reflektera över vilken månad det är. Saker och ting flyter på bra ändå och det händer mysiga trevliga saker titt som tätt iallafall :) Men nu när jag sitter här och faktiskt tänker på det inser jag att det ska bli mysigt att ta fram ljustakar, baka pepparkakor och dricka glögg. Mmm.. Och handla julklappar. Jag älskar att gå på stan i december och handla julklappar, slå in dem och se hur det fylls på och bli fler och fler. En del tycker ju just det där är jobbigt och handlar sina julklappar i god tid innan julstressen sätter igång. Men då känns det ju inte som det är julklappar man handlar. Och ingen julmusik spelas när man går där och strosar. Ja, ja, nu har jag svävat iväg en stund.. Det var allt för idag.

En liten bild bara på mamma och Steffen. Mamma tål ju inte riktigt honom så klappar inte han så ofta. Men när hon väl gör det märks det att han trivs.


Måndag igen..

Efter en helg i Kalmar är jag idag helt slut.. Festen i lördags blev riktigt lyckad, som vanligt :) Vi kan det där med att festa helt enkelt. Igår var tanken att jag skulle köra tillbaka till Karlshamn, men jag kände att det inte var ett säkert kort att sätta sig bakom ratten i 1,5 timme efter en massa alkohol och för lite sömn. Så jag sov kvar i Kalmar en natt (om man nu kan räkna det som en hel natt..) Gick upp 5 i morse och kom fram lagom så jag hann gå en runda med Steffen och sen vara på skolan klockan 8.00.
Här kommer ett par bilder från festen.



Födelsedagsbarnen och deras presenter:)











Å så vill jag passa på att säga GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN KARINA!! HIPP HIPP HURRA!!

Torsdag, dagen före fredag..

Ännu en dag på VFU'n är avklarad. Jag älskar min handledare, han verkar asskön! :) I morgon tar jag bussen till Kalmar redan 12.55, han tyckte det lät bättre att komma fram 15.30 än 17.30, och det tycker verkligen jag med! Har fått helt fria tyglar till svenskan veckorna jag är där. Roligt, men lite nervöst också, hoppas jag kommer på något bra tema att köra på. Ge mig jätte gärna förslag snälla ni! :)
Nu ska jag köra och hämta ut min bussbiljett, sen ska jag titta en miljon gånger på den så att det inte ska finnas en möjlighet att jag missar bussen imorgon för att jag tar fel på tiden iaf. Sen missar jag säkert den av någon annan dum anledning..Tappar säkert biljetten i en vattenpöl eller nånting...
Sen ska jag packa så jag är helt färdig så mamma bara kan hämta mig på skolan och köra mig direkt till bussen :)
På lördag firar Malin, Alex och Karin 69 år och dom ska ha kalas. Ska bli mega kul I hope :)
I morgon får jag äntligen träffa en speciel person igen... :)

P.S Tänkte först skrivit "Dan före doppare-dan" som rubrik men avstog i sista sekund. Man vet ju inte vad ni har för snuskiga fantasier därute...D.S

Sikta mot stjärnorna-nostalgi

Fick sluta tidigt på VFU'n idag, redan vid 12. Sen dess har jag suttit framför datorn. Surfade runt på youtube och blev sugen på att titta på gamla "Sikta mot stjärnorna"-klipp. Minns ni det programmet?
Framförallt minns jag 1996 säsong av "Sikta mot stjärnorna", det var året då Axel Karlsson uppträdde som Gene Simmons i KIZZ, de vann en fredag och gick vidare till final. Det var nog då, kan man säga, som jag började gilla hårdrock. Dessa galna, sminkade, hårda killar. Tungan var ju såklart det som fångade det mesta av mitt intresse. På finalkvällen höll jag tummarna för KIZZ (de vann tyvärr inte). Sedan letade mammas dåvarande kille upp en LP till mig med KIZZ som jag lyssnade på om och om igen inne på mitt rum. Ja ni hörde rätt! Jag hade en LP-spelade på mitt rum när jag var 10 år. Känner man sig gammal då eller? Hehe.



Nu ska jag surfa vidare och vilka mer roliga klipp jag kan hitta :)

Ingen tv på tisdagar.

Det är bara att konstatera att tisdagar är veckans tråkigaste tv-dag. Hade allvarliga funderingar tidigare på att hyra "Remember me", vill verkligen se den filmen. Men latheten fick mig att avstå. Istället har jag packat upp alla mina kläder och hängt på hatthyllan i mammas hall eftersom jag inte har någon garderob här..sorry mamma, men jag hade inget val. Å så har jag skrivit ifatt i min dagbok (ja jag är 24 år och skriver dagbok varje dag), var några dagar sen jag skrev. Har även hängt lite framför datorn.
Nu ska jag faktiskt ta och krypa under täcket, det är ju en dag imorgon också som man brukar säga.
Sov gott!

Back in business..

VFU'n är påbörjad. Kastades in i verkligheten med buller och bång redan igår eftersom klassläraren (min handledare) var sjuk och det skulle ta en lektion innan vikarien kom. Så jag presenterade mig, delade ut veckoplaneringen och läste i deras högläsningsbok. Läraren var sjuk idag med så jag höll lektion om stenåldern. Så himla kul att vara på praktik igen. Hade glömt hur kul det faktiskt var att leka lärare :) Tur att jag blev påmind :)
Nu ska jag planera morgondagens histora lektion sen ska jag köra iväg till min storebrorsa och leka med hans söner och förhoppningsvis få lite mat i magen. "Vad har man annars storasyskon till", tänker jag. "Vad har man annars småsyskon till", tänker han.

Det händer mycket nya spännande saker i mitt liv just nu som gör mig glad.. :)

puss

Halloween fest nr 2.

Igår var det dags för Halloween fest nummer två. Alex följde med så vi begav oss iväg på en liten road-trip till skåne och häliga Hesingborg. Festen blev lyckad som vanligt men idag har jag varit helt sjukt bakis, det var länge sen jag var riktigt bakis. Lite typiskt att jag var det idag när man skulle åka massa bil och sånt.
Alex släppte av mig i Karlshamn, nu ska jag vara här i hela fem veckor för jag ska göra min VFU här. VFU står för verksamhets förlagd utbildning, på ren svenska betyder det helt enkelt, praktik.















Tack alla inblandade för en kul kväll!
puss

Slutet av tunneln..

Jag tror att jag kan börja se min hemtenta som klar! Jippie! Den behövs kanske rättas och justeras lite men överlag är den klar. Jag kanske inte vill påstå att jag är super mega nöjd, men den får duga helt enkelt. Blir den inte godkänd är det väl bara att kompletera, orkar inte kämpa för mycket nu innan jag vet. Tänk om jag gör det i onödan i så fall :P Man ska vara lagom lat som student fick jag lära mig en gång :)
Jag är väldigt duktig denna veckan, jobbar och pluggar varje dag. Med det sociala är det dock sämre. Det är tråkigt att inte träffa någon och bara umgås, men man kan inte göra allt. Min lägenhet ser förjävlig ut och hade verkligen behövt städas. Dessutom behöver jag packa inför både helgen (då jag ska på halloween fest igen, fast i Helsingborg) OCH för kommande fem veckor då jag ska göra min VFU i Karlshamn. Kommer bli tråkigt att vara ifrån Kalmar och alla här så länge.. :( Men förhoppningsvis bli VFU'n kul iaf. Det finns ytterligare ett par saker jag måste hinna med innan helgen. Jag måste komma på vad jag ska vara på festen, det är ju utklädnads tvång då med. Och jag måste tvätta och handla lite viktiga saker som fattas här hemma.


Hulken! Halloween 2007

Halloween 2010!!!!!!!!

Jag vet att det är hemtentan jag ska ägna mig åt vid datorn och ingenting annat! MEN jag ahr ju inte bloggat om helgens halloween fest ännu och innan jag gjort det är jag ingen hel människa.
Halloween festen var så sjukt, jävla, obeskrivlig mega kul! Alle de senaste festerna har varit skit roliga och ändå tar denna priset!. Det är svårt att förklara för er som inte var där men det var bara vilt, alla var här och där, alla dansade, det var blå färg och silver-tejp överallt. Ehh det går inte att förklara, men jag lägger ut lite bilder iaf.
























Ja jag skulle kunna ålla på hur länge som hellst...Men nu måste jag skriva hemtenta!

RSS 2.0