Edinburgh, Skottland

Nu är vi hemkomna igen efter en helt fantastisk semester i Edinburgh, Skottlands huvudstad. Vi har haft super kul och dagarna har varit fullspäckade med aktiviteter, mat, barer, shopping och (ofcourse) frukostbuffe! Vi har åkt "Hop-on hop-off" bussar, besökt Edinburgh castle, åkt en busstur ut på landsbygden och besökt famous grousse destileriet, gått en spöktur på "Edinburgh dangeon", och jag lovar det var skit läskigt!! Jag skrek så mycket att jag hade ont i halsen hela dagen sen. Men kul var det. Vi har även besökt "Dynamic earth" (ett ställe om jordens uppkomst  med 4D bio och grejer), "Camera obscura" (massa illusionsgrejer och speglar som gjorde att man kunde se hela staden uppifrån ett torn) samt gått en rundtur inne i valven av en av broarna där det också berättades spökhistorier.
Här kommer semstern i bilder...
 
 Vi började semsetern med en båttur i Stockholmsskärgård.
 
 Vårt hotellrum i Edinburgh.
 
 Johan och Patrik blev helt paralyserade av sina cocktails :P
 
 Utsikten från hotellet (rummen med). Väldigt dålig bild men det ska föreställa Edinburgh castle.
 
 Påväg upp mot slottet.
 
 
 Det var Queens Elisabeth födelsedag när vi var på slottet så det sköts salut och spelades musik och grejer för att fira henne.
 
 
 Fängelsehålorna på slottet.
 
 Fångarnas mat
 
 Johan i baren inne på ett whiskey museum.
 
 
 Självklart köpte Alex sig en kilt :P
 
 Lycklig som ett barn när han fann en kär gammal vän.
 
 När flaskan var slut deltog han och de andra i gänget i en whiskey provning, sen mådde han såhär..
 
 Själv höll jag mig till capuccino. Hittade även en glutenfri cupcake i cafeét. Nöjd och glad :)
 
 
 Ett vattenfall
 
 
 Utanför en gammal kyrka.
 
 På morgonen när Tommy fyllde 50 år så överaskade vi honom med cupcakes och skumpa och sång :)
 
 Ett av MÅNGA pub-besök :P
 
 
 
 
 Trots att jag halshöggs och mitt huvud serverades som måltid var jag glad ändå :)
 
 Alex fick stå tillsvars varför han inte försvarat mig!
 
 Såhär skulle jag se ut som bebis.
 
 Och såhär om jag vore apa...
 
 Avslutar med en ut6siktsbild över Edinburgh.
 
 

Före och efter.

Jag kom på att jag helt glömt att visa hur badrummet blev när det blev klart. Här kommer en bild :)
 
 
Såhär såg det ut innan (dock är dettta en mäklarbild så kameran är ju bra mycket bättre än min och ljuset med..)
 
 
Idag packar jag för fullt, vi ska nämligen åka på en minisemester till Skotland. Det ska bli så himla kul att äntligen få komma iväg (jag som tjatat hela vintern om att jag vill åka någonstans). Det är Alex käre far som bjudit med hela famlijen till Skotland för att fira sin 50-årsdag. Han fyller år den 24 april, samma dag som min egen pappa hade fyllt 52 år om han hade levt. 
 
Jag har även kollat på åtskilliga avsnitt av den gamla serien "skilda världar". Haha herregud! Det är pinsamt hur dåligt skådespeleri det är och hur ogenomtänkt mycket är. Det är nästan jobbigt ibland att se på för man skäms nästan åt dem. Och kläderna! Tänk att man faktiskt tyckte det var snyggt!? Det roliga är att jag minns hur man då (när man var 10-12 år) tyckte att kläderna mamma och den generationen haft på sig när de var unga var så otroligt fult och hur de vuxna då sa att man skulle tycka likadant om kläderna man själv hade på sig om 15-20 år. Så sant, så sant.
 
Nej nu ska jag återgå till att fixa lite inför resan. Ha det bra!
/Jeanette

Över halvvägs!

Nu har vi kommit lite mer än halvvägs och magen har verkligen börjat växa på riktigt. Det råder inte längre några tvivel om saken och även folk som inte känner mig vågar gratulera till graviditet. Som tur är kom värmen lägligt så att jag nu kan börja använda min nyinköpta mamma-jacka. Dock har jakten på en jacka som kommer rymma min mage hela sommaren inte varit enkel. Det var den enda mamma-jackan i hela Kalmar och efter att ha provat den i storlek S när Malin och jag var på stan förrförra veckan kände jag att den kanske ändå var något stor så ville leta vidare. Kollade nätet och alla andra affärer men utan resultat. Så på fredagen samma vecka hade jag bestämt mig för att det fick bli den. Men till min stora förskräckelse fanns då bara storlek M (och större) kvar. Jag ringde mamma och bad henne kolla efter storlek S i Karlshamn men där fanns den inte heller i mindre storlek än XL. Så det slutade med att jag fick köpa den i storlek M. Jag känner mig som en ballong med på tok för långa armar, men ingen vet ju hur mycket jag kommer att gå upp så kanske kommer det visa sig vara bra att S var slut när jag väl hade bestämt mig....
 
Förra tisdagen när jag pratade i telefon med mamma pratade vi om hur bra graviditet jag ändå har, bortsett från de första veckorna har jag ju faktiskt mått väldigt bra. DET skulle jag aldrig ha sagt!! Redan på kvällen kom halsbränna och magkatarr och hela resten av förra veckan kände jag mig uppblåst och proppmätt konstant trots att jag knappt ätit någonting alls. Halsbrännan och magkatarren kom varje kväll och jag var extrem trött igen. Igår mådde jag dock bättre och idag har jag mått bättre. Nu har jag dock helt sjukt ont i magen, känns som jätte mycket håll typ i precis hela magen och så krampar det ibland. Aja det är bara att tacka och ta emot och fortsätta längtar till augusti :)
 
Idag har jag fått sjukt mycket komplimanger. Främst för mina illrosa skor. Nästan varenda unge på skolan (både killar och tjejer) har kommit fram på rasten och sagt "Wow vilka snygga skor". Tänkte att de nog var lite barnsliga då hehe. Men även lärarna och rektorn har gett mig komplimanger för skorna, mina kläder och min jacka. En sån här dag kan man inte annat än le. Och jag svär, jag har ALDERIG NÅNSIN fått så många komplimanger på en och samma dag! Inte ens under samma månad tror jag hehe.
 
Ha det bra gott folk!
Puss hej

Ultraljud

Idag var vi på ultraljud. Det är helt magiskt vad de kan se med denna makapär. Lillen hade det så bra så. Allt såg bra ut och det var en enorm lättnad. Detta ultraljudet var dock inte lika överväldigande som det förra eftersom det då var första gången. Den gången vågade man ju fortfarande inte vara säker på om något fanns där inne, även om precis allt tydde på det. Det blev liksom svart på vitt. Den här gången visste vi ju att lillen fanns men många oros tanka har flugit genom skallen och det var så skönt att höra att allt var bra. Det tråkiga nu är att det inte blir några fler ultraljud och vi måste vänta ända till augusti innan vi får se bebis igen. Lååång väntan! Men som mamma sa är det ju så himla många graviditetsupplevelser kvar som väntar. Det är minst sagt en spännande resa..

Barnvagns-dilemmat

Det här med barnvagn alltså. Vi vill ha en smidig vagn som ska vara lätt att köra både i stan och i skog. Den måste gå att fälla ihop till liten storlek eftersom vi har litet bagageutrymme i bilen och den får inte väga för mycket. Dessutom vill vi inte att den ska kosta alltför många tusenlappar. Tips??
Dock tror jag vi funnit vår vagn nu. Den enda nackdelen med den är att sittdelen inte går att vända emot oss. Dock passade den perfekt in i bilen och uppfyllde de andra kraven. Vagnen heter Babytravel amsterdam och såhär ser den ut:
 
 
 
Vi har valt den i lila men hittade ingen bild på liggdelen i lila. Någon som vet något om denna vagn som vi bör veta?
 
Idag har jag och Malin varit på stan. Jag köpte hela tre par skor! Weei :) Jag känner mig inte jätte road av att köpa kläder för tillfället eftersom magen växer och jag inte vet hur stor jag kommer bli och vilken storlek jag ska köpa. Men skor är alltid kul :) (Jag vet att mina fötter kan svullna och att skorna kanske inte heller kommer passa men jag kan ju inte gå barfota heller).
 
Här har ni dagens fynd:
 

Påsken

Nu är påskhelgen över och den har varit jätte härlig. I fredags var vi hos Alex farmor och farfar och åt påskbord. Det var super gott och vi åt så vi knappt kunde röra oss sen.
På påskafton vaknade jag av ett kryptiskt sms, skickat från Alex under natten och jag undrade om han hade råkat messa i sömnen. Det hade han inte och snart fattade jag var det var..Det var en skattkarta!! Jag lyckades tillslut luska ut vart skatten fanns gömd och sprang ut i garaget och hittade ett PÅSKÄGG! :)
Efter frukost hämta vi upp Robert och körde till Karlshamn. Där firade vi mamma och Neo som båda fyllde år i torsdags och vi fick äntligen träffa nykomlingen i familjen Raaegaard, min brorsdotter Novalie. Hon föddes 16 mars och var såå liten och söt. Både jag och Alex fick hålla henne. Men inte stillade det vår bebislängtan inte, nej den bara ökade ännu mer såklart :)
På Neos kalas på söndan fick Robert som är tredje yngst sitta vid barnbordet. Nästa år fyller han 25, då kanske även han får sitta med de vuxna :P
 
 
Igår var vi ute i Nytorpet och grillade krov och lekte i skogen med Neo och Hugo. Det var uppskattat även av Steffen, han var så trött att han inte sa ett knyst i bilen påväg tillbaka. Han som annars skriker som en stucken gris så fort bilen börjar rulla.
 
 
På kvällen var vi även på kalas hos min kusin Mikaela som fyllde 17. Där fick vi ännu mer god mat :) Sen körde vi hem till Kalmar igen. Påsken är nu över men jag har påsklov en heeel vecka :)

RSS 2.0