Hejsan hoppsan

Jag vill bara göra två konstateranden, eller ett, eller fler, eller vad det nu blir..
Jag har inte övergett bloggen och jag vill inte skryta om att jag har världens häftigaste liv och därför inte haft tid att bliogga. Men jag HAR INTE haft tid. Det är sant. Men jag har jobbat varje dag denna veckan och dessutom flytt-packat, bärt kartonger och sedan packat upp kartonger. Allt är en enda röra. Eller nu är det nog itne det mer, för under tiden jag sitter på jobb (8-21) sista helgen med vår gamla lägenhet, sköter Roger och hans föräldrar flyttstädningen. Så medan jag latar på jobb, fixar dem slutklämen på flytten. Jag vet inte vilket som är jobbigast. Men nu får jag betalt iaf :)
Ha det nu bra mina vänner, så kommer det kanske lite bilder från Östersjö, flytten och annat smått och gott :) Östersjö blev lite av en flopp btw, men det skyller jag vädret för fullt ut. Det regnade HEEEELA lördan, utan ett enda uppehåll. Så någon marknad fick jag se :( bara en sjuhelvetes förkylning.

Pusshej!

Dublin





Nu är Dublin-resan över. Tiden går så fort. Vi har haft det underbart såklart :) Här kommer lite bilder som får tala om lite vad vi har roat oss med.

 "Hjälp, vad gör du här???"

 Lloden Laffey genom Dublin.

National wax museum.

 Finn ett fel.

 Nejmen titta, jag var visst med när fredsavtalet skrevs under (The good friday agreement) -98.

 Tror ni jag höll på att skita på mig när jag helt plötsligt stötte ihop med Hannibal Lecter? Tur att han var bakom galler!

 Självklart var vi tvugna att krypa genom barnens tunnel :)

 En guinnes uppe i baren på taket på "Guinnes-storehouse" var ett säkert kort med utsikt över staden.





 Roger häller upp sin alldeles egna guinnes.

 Gissa vad man använde "skorna" till höger till under medeltiden? !



Kilmanhaim fängelset.



På lördag-kvällen var vi på Arlington hotell och såg rivrdans, lyssna på ett asbra irländskt band och åt super uper mega god mat. Tre-rätters och en flarra rödvin och hela baletten till det. Arlington hotell är ett åste om man besöker Dublin, så är det bara!





 Bilden är inte tagen i Dublin utan någonstans i Sverige påväg hem igår. Någon som vågar sig på en gissning vad jag har sikte på?

Nu är det dags för sängen! Jag är helt galet trött. Har jobbat 8-21 idag å ska jobba likadant imån. Och förtillfället är det tufft på jobb...
Dessutom åker Roger och jobbar i morgon :( Snyft.

Godnatt kära vänner!

I morgon drar vi....

...till Dublin. Vi ska dricka öl och leva rövre :) mohaha. Kul ska det bli vill jag lova!

Igår kom min faster, hennes man och mina kusiner till Kalmar ovh hälsade på mig. Vi har haft jätte roligt! De kom igår eftermiddag, vi åkte och kollade på nya lägenheten, stugan och badade i Bergaviken.
På kvällen var vi och såg "Zpanska flugan", helt underbart rolig föreställning! Jag fick mig många glada skratt.
När teatern var slut och vi kom hem hade även Roger kommit hem efter en veckas jobb på destination Gotland. Vi spelade lite spel, karlarna drack gin och tonic och jag och faster rödvin. När vi skulle sova öppnade vi upp varenda fönster i lägenheten för att få in lite luft, det är så varmt! Tänk att vi kan få sån här värme i Sverige, det är underbart :)
Idag åkte vi till Långviken och solade och badade. En del modiga hoppade från hopptornen och vi lyckades fånga en del roliga bilder :P
Efter stranden åt vi på Krögers uteservering. Jag har sagt det förrut men det tåls att sägas igen, JAG ÄLSKAR SOMMAREN!
Sen köpte jag faktiskt ett par VÄLDIGT färgglada och mönstrade tights, jag vet inte än om de ska få flytta in i garderoben eller lämnas tillbaka till stadium. Jag får suga på den karamellen lite.

 Min faters man, hur hoppar han egentligen???





Nu är väskorna packade och i är redo för Dublin!! Vår snälla granne passar lägeheten och vår snälla stuggranne passar stugan så bra man kan ha det :)

Pusshej!

Helgen.

I helgen har mamma varit här och hjälp mig att tapetsera i nya lägenheten. Hon är så duktig min mamma, kan lite av varje. Och snäll också som ville hjälpa mig :)


Jag klistrade och mamma satte upp dem på väggen.


Våga inte säg att den till vänster är snyggast!


Steffen var mindre road av vårt arbete. Det ända han tyckte var roligt var när han blev in släppt i rummet. Då vandrade han rätt över tapeten som låg på golvet med klister och allt, så det var små tassar över hela tapeten och golvet. Bus-unge!

På lördags kvällen var jag helt slut. Jag skaffade det jag behövde för en lyckad ensam-hemma kväll och kröp ner i soffan.



Idag har jag legat på stranden, finns det nåt härligare än att ligga på stranden och bada och njuta av livet?
På eftermiddagen spelade vi minigolf, jag förlorade, inte helt oväntat.
Nu sitter jag på jobb, har ett antal timmar av trötthet framför mig..

Sov gott ni som kan :)

Ett mystiskt sms har skickats iväg...

Jäkla vad trött jag är nu! Helt sjukt. Jag längtar så till klockan 8...

Innan när jag i ett desperat försök att hålla mig vaken satt och kollade igenom min mobil såg jag att jag hade något i utkorgen. När jag skulle öppna meddelandet och kolla vad det var skickades det iväg. Det stog: "Det går inte att ringa er. När är ni här så jag kan gå å möta er." Meddelandet skickades till Malin kl 4 inatt. Hon lär ju undra vad tusan jag menar med det. Dessutom lär hon ju undra om det verkligen var jobba jag skulle göra inatt och inte festa eller något sånt. Jag kan ju skicka lite konstiga sms ibland när jag är lite rund under fötterna ;)

Här sitter jag och sitter.

Nu sitter jag på jobb andra natten i rad. Jag lyckades faktiskt sova ända till 15.20 idag efter nattens  pass. Det kändes skönt, brukar ju annars ha svårt att sova på dagen. Men med Steffen på dagis, öronproppa i öronen och nånting för ögonen så det blev mörkt (vet inte vad det kallas??) gick det ju ganska bra.
På kvällen innan det var dags att jobba igen åkte jag och köpte tapeterna till nya lyan och hämtade Steffen på dagis. Sen åkte jag och Maria till stugan. Vi tog en promenad till Bergaviken och tog ett kvällsdopp, himla härligt. Tyckte jag iaf, Maria vågade inte bada den lilla fegisen ;) Men det var faktiskt lite kallare i vattnet idag än det varit de andra dagarna. Vindarna hade vänt.
När vi kom tillbaka till stugan grillade vi lite korv och satt och pratade. Himla trevlig kväll. Det behövs, man känner sig lite osocial när man jobbar natt annars.
Nu har jag bara 7 timmar och 10 minuter kvar att jobba....jag vill sooova i min sköna säng. 
 
/Jeanette

Sol, bad och födelsedags-kalas!

Vilket väder vi har! Men bra väder resulterar i mycket att göra och mindre tid vid datorn och bloggen. Senaste dagrna har det hunnits med massor, lägger in lite bilder som tagits under dagarna som gått.


En utflykt till Öland och Köpingsviks strand.



Med picknick och hela faderullan :)


Vi besökte även Borgsholms slott...


...och tog en promenad i trädgården till kungafamiljens sommarstuga.


Det här är Steffen i trädgården till VÅR sommarstuga.


Igår hade jag födelsedags kalas med min släkt. Jätte trevligt :)

Idag har vi spacklat i nya lägenheten och flyttat vindsförrådet över till nya lägenheten. Skönt att ha det gjort. Vi insåg häromdagen att vi INTE har många dagar på oss att flytta. Egentligen har vi till sista men två av veckorna fram till dess jobbar ju Roger (eftersom han jobbar varannan vecka) och en av dem ska vi till Dublin + att jag jobbar en del dagar och nätter när Roger är hemma. Det här blir tajt med tid alltså.. Mamma kommer iaf till helgen och hjälper mig att tapetsera om i vardagsrummet. Hon är snälla min mamma :) När vi bärt och spacklat klart cyklade vi bort till talludden (eller heter det tallahgen) och tog ett kvällsdopp, mega super duper skönt).

Nu har Roger tagit bussen upp till Oskarshamn för att mönstra på destination Gotland igen. Jag och Steffen är alltså ensamma hemma en vecka. Men vi ska nog klara oss bra, lilla Steffen och jag. Som sagt har jag ju att göra så jag lär inte bli uttråkad :) Trots det ska jag ha en lugn dag på stranden imorgon innan jag går på nattskiftet. (Det är så kul att det blivit så himla varmt i vattnet! Stackarna i Karlshamn har bara 16 grader säger de..) Ibland behöver man göra det man känner för istället för det man borde :)

Hej svejs!


RSS 2.0