Roberts Ford fiesta

Idag körde jag och Robert min brorsa till Vassmolösa för han hade hittat en röd liten Ford fiesta på blocket som han var intresserad av. Ingen av oss är särskilt bilkunniga och Robert hade nog ingen aning om vad han skulle kolla efter och det ända jag kunde komma på att fråga var "finns det någon varningstriangel" hehe. Och så uppmanade jag Robert att provköra den, annars hade han nog inte ens gjort det. Bilen föll honom i smaken och han är numera ägare till den här gulliga lilla bilen :)





Kör försiktigt!

Dagen efter..

Det blev en kul kväll igår måste jag säga. Lite full blev man allt med och det straffas jag för idag, huvudet känns tungt och det är inte kul att ränna upp och ner i trapporna idag (har såklart bokat in tvättid denna söndag, smart Jeanette!) Jag, Malin och hennes två killkompisar Johan och Alex satt på pipes och drack öl och snacka skit. När vi skulle gå blev jag helt förtvivlad när jag upptäckte att min jacka var sönder! Den gick inte att stänga, flera stycken försökte hjälpa mig, t.o.m bartendern, men det gick bara inte. Min jacka funkar som så att det är två spänn-flärpa, så för att stänga måste båda vara där nere så drar man liksom bara upp den ene. Det tänkte ju inte jag på, men Johan kom på den smarta iden att dra ner båda och SEN knäppa. Jag blev överlycklig när han lyckats "laga" min jacka :)
På hemvägen skickade jag sms till Malin och idag när jag läser mitt sms (som inatt kändes så klokt och självklart) undrar jag om hon över huvudtaget alls fattade vad jag menade.. Såhär stod det: "Jag skriver hej om några min ämnar är jag död okej?" Och en stund senare skrev jag "Geh:)"
Jaa... jag var helt enkelt lite mörkrädd och tänkte att om nåt händer så är de ingen som kommer upptäcka det förrän imån, så tänkte jag att om jag skriver till Malin att jag skriver hej när jag kommit hem så kanske hon förstår att nånting hänt mig om jag inte gör det.

Idag kanske min brorsa köper en bil, den ser fin ut på blocket, ska åka och kolla på den vid 15.30. Sånt är kul tycker jag.

Nåväl nu är det väl typ dags att gå ner i tvättstugan igen.

  PUSS

Shoppingrunda

Tentan är avklarad. Det kändes bra så jag tror att jag klarat den. Men i och för sig trodde jag ju det förra gånger. Så ska väl passa mig för att ropa hej innan jag kommit över bäcken den här gången. Spekulerar helt enkelt inte, det visar sig inom en snar framtid om jag klarat tentan eller ej.

Gårdagen ble precis så jag tänkt mig, rolig, trevlig och mycket spenderade pengar.
Tog bild på frissan före och efter.
 Före

 Efter. Synd bara att man blir så ofräsch efter en heldag på stan...
Så jätte ljus blev jag inte heller, men det hade jag inte väntat, brukar ta två gånger innan det blir riktigt blont.

Pengarna spenderades på följande...



Vit tröja (149kr) BikBok, Väska (99kr) BikBok. Svart tunika (49kr) GinaTricot. Ibland hittar även jag på rean :)



Kjol (99kr) och jeansleggins (249kr) GinaTricot



Svart klänning (199kr) Rosa tröja (249kr) H&M

Dessutom köpte jag fondation, ansiktskräm och "anti-shine" på make-up store för c:A 650kr.
Jag är nöjd.
Men detta var inte allt, i torsdags köpte jag kläder av Elina också.



Var inte hemma förrän 17.00 på eftermiddagen, då hade jag lite ångest över att inte ha pluggat ett skit till tentan, så det var vad jag ägnade hela kvällen åt, såg inte ens på tv. Inte förrän 21.30 iaf. Då var det "Solsidan", det är så jäkla roligt!
Robert kom hit och skulle sy sin overall. Han lagade mat åt oss också medan jag pluggade. En jätte god köttfärsås lagade han. Han blev nöjd över resultatet och det faktum att det var första gången han gjorde köttfärsås.



Idag har vi haft städdag här och ikväll ska det drickas rödvin igen :) Ska på fest med Malin. Hennes lillebrorsa ska ha 20 års-fest.
 Trevlig lördag allesammans!

Grrrr!

Jag blir så arg! Igår var vi på Maxi och storhandlade, och jag menar verkligen STORHANDLADE. En av grejerna vi köpte var den här fruktmuslin och den kostade 32 spänn!



Det stod en tant och bjöd på smakprover av just den här muslin. Eftersom jag är glutenintolerant måste man ständigt vara på sin vakt så jag frågade om det var någon gluten i.  "Nej bara havregryn", svarade tanten sen stod vi och diskuterade just det här, att man som glutenintolerant kan äta havregryn men att det egentligen ska vara havregryn som odlats på egna fält och skördats med egna maskiner för att inte ha blivit smittat av de andra sädeslagen. De här speciella havregrynen finns att köpa i en liten ask på några deciliter och kostar c:A 30 spänn, vilket gör att man ibland fuskar med den här biten.
Åter till muslin. Jag ögnade igenom ingrediensförteckningen men eftersom on bara sa att det var havregryn i var det bara det jag så. Man litar ju på folk. I morse när jag nöjd sitter och äta min dyra goda muslin säger Roger, "Men det är ju både kornflingor och veteflingor i". Jag blev knäckt. Där hade jag suttit och ätit nästan en hel skål och snart ska jag till frisören. De senaste gångerna jag fått i mig gluten har resulterat i att jag fått springa till toan och spy upp allt jag har i magen ett par timmar senare. Nu ska jag till frissan, blir ju jävligt kul om jag ska sitta där och må illa och tillslut behöva springa och spy. Då kasnke de tror jag har vinterkräksjukan och inte vill göra klart mitt hår :(

Jaja låt oss hoppas att det inte händer och att jag om ett par timmar är assnygg i mitt hår!

pusshej

Omtenta och penga på kontot!

Jag är lite frånvarande som ni märker, men det finns en anledning till det. Jag ska ha omtenta på lördag om värdegrunden. Känns verkligen piss, men jag tror, eller HOPPAS iaf, att jag ska klara den denna gången. Det kändes förjävligt rent ut sagt att misslyckas med tentan, riktigt självförtroendeprövande. Men jag har kommit över det nu, jag förstår att jag inte klarade den, hde ju missat alla föreläsningar, hade inte boken som krävdes och var i konflikt med en FÖREDETTA vän som ALDRIG mer kommer vara min vän. Kanske är det bara bortförklaringar men det skiter jag i för det gör mig positivare iaf och det är ju alltid något :) Klarar jag det inte denna gången vet jag inte vad jag ska skylla på, MOTIVATION kanske, för det har jag absolut NOLL!
Men innan omtentan på lördag har jag något kul att se fram emot! Morgondagen. Eftersom det är låning och löning idag ska jag unna mig några timmar på en frisörsalong och färga tillbaka till mitt blonda hår samt klippa bort alla slitna toppar, gud vad underbart! Efter klippningen möter tjejerna upp mig i stan och vi ska luncha och sedan SHOPPA! Jag måste nog skriva en lista på det absolut nödvändigaste annars är risken att lyckan av pengar på kontot blir kortvarig. Jag har nämligen en tendens att shoppa loss som om det inte finns någon morgondag.
Nu ska jag förflytta mig tillbaka till soffan och fortsätta läsa om vår demokratis värdegrund.

pusshej




Helgen som så..

Som sagt åkte vi till Gotland över helgen och helsade på Rogers föräldrar, morföräldrar och farmor. De bor i en socken på södra Gotland som kallas Levide. Det var lugnt och mysigt, precis som jag förutspått. På Gotland var det om möjligt ännu mer snö än i Kalmar. Det är vackert men ska jag vara ärlig börjar jag tröttna nu. Jag har faktiskt aldrig, inte ens som barn, varit särskilt förtjust i snö.



På promenad i Levide.



Stötte på tre andra hundar på promenaden, och Rogers kusin och kompis.





Var säkert en meter snö på fotbollsplanen, trodde Steffen skulle drunkna..

På kvällarna åt vi god mat och spelade spel..





Memory är mitt nya favorit spel, måste ha ett eget!!!

På dagarna fikade vi...



Oh my god! Börjar jobba om fem minuter. Måste rusa! Hörs senare.

Film-tajm

Inte ett endaste litet blogg inlägg på heela helgen. Gud vad dålig jag är! Och inte kommer det här bli så värst intressant heller. Imorgon eller senare ikväll kommer ett bra inlägg om vad som hänt i helgen, jag lovar. Men först ska jag ha filmkväll med Malin och Elina, de kommer snart hit och då ska vi se "Fucking Åmål" och "Den oändliga historien". Jag hoppas iaf att Malin har med den sist nämnda för den vill jag verkligen se! Roger har flytt ut till sin kompis Sanga i Nybro. Av någon märklig anledning vill han hellre spela tv-spel än umgås med ett gäng goa tjejer och se på tjej/barn filmer. Jag fattar ingenting.. :)
 
pusshej så länge :)

100219

Jag har absolut ingenting att skriva om ikväll. Det har liksom inte varit en särskilt händelserik dag och jag har inte riktigt tid att göra något kul inlägg om något jag tycker om eller lägga upp "times-to-remember" bilder, som man annars kan göra om man inte har något viktigt att skriva om.
Dagen har varit enkel, jobbade 1,5 timme i morse, hem och såg klart "Dum dummare" som vi började se igår kväll men jag somnade (den var okej men lite fjantig för min smak) sen har jag läst i "Böcker inom oss". Den verkar intressant. Är nog bra att ha läst den innan boksamtalet vi ska ha på våra VFU platser kan jag tänka mig.
Nu har jag precis packat väskan och ska snart bege mig till Oskarshamn och ta färjan över till Gotland. Roger kommer därifrån så vi ska hälsa på hans familj lite. Blir en lugn och mysig helg kan jag tänka mig.

Förresten så har jag och Roger varit förlovade i två månader idag :)


 
Trevlig helg allesammans!!

gruppexamination, pannkakor och pubkväll

Gruppexaminations redovisningen idag gick bra. Jag var negativ igår, jag var negativ i morse, till att redovisa, till att lyssna på tre snarlika redovisningar och delta i en fjärde. Men vet ni vad, jag blev positivt överaskad! Det var jätte intressant och otroligt givande. Trots att alla grupper ägnat sig åt samma uppgift blev det fyra helt olika redovisningar och synvinklar. Varje föreläsning följdes av lång diskussion. Jag lovar er att ingenting kommer få mig att glömma formlen "Läsning= avkodning x språkförståelse x motivation". En tenta hade inte kunnat ge mig i näreten av samma förståelse och inblick.

Efter skolan var Malin och jag duktiga och jobbade lite och efter det gick jag hem till min kompis Hilda. Vi satt och snackade skit om allt möjligt ett par timmar innan jag gick hem till Roger som gräddat pannkakor till oss. Mums filibaba!



Igår kväll var jag ju på studentpuben med Malin och Elina. En väldigt trevlig kväll. Det är en skam att vi inte tillbringat mer tid på studentpuben alltså, men det är väl ändring på det eller? Där är både billigt och gott :)



Den här pubtallrikan kostar bara 35 spänn!


Nu ska jag gå å byta om till ridkläder och köra till stallet, hoppas det går bra idag.

puss hej

Ost

Creamy cheese chipsen igår kväll var helt galet goda, träningen var helt galet jobbig. Det var första gången jag tränade sen i november. Ni förstår va att jag har träningsverk idag, och imorgon lär den vara ännu värre. Men tillbaka till det här med creamy cheese chipsen, det får mig osökt att tänka på ost i allmänhet. Jag älskar ost. Vill man överaska mig och bjuda mig på något gott så ska man ge mig en bit ost. Hellre en ost än en kaka eller påse godis. När jag var liten brukade jag skratta åt min lillebror som valde en stor ost skuren i tärningar framför en hel påse godis. Detta för att han inte hade fått äta på jätte länge pga att han slagit tanden rejält i isen. Nu förstår jag honom och jag hade med säkerhet valt samma sak. Några favorit ostar är: chevre-ost, fetaost med soltorkad tomat och basilika, präst ost, philadelphia ost, whiskey cheddar.. ost ost ost....

Ikväll ska jag till studentpuben med Malin, ELina och kasnke Johanna. Jag ska käka en pubtallrik och gissa vad som finns på den. Ost! Inte bara ost såklart, även nachoschips, grönsaker, salami och två sortes dipp.

Imorgon väntar redovisningen på vår gruppexamination som vi satte igång med i tisdags. Usch, känns inte helt bra med redovisningen. Men men, tur vi är en grupp iaf så man slipper bära ansvaret helt själv :)



För ett tag sen gjorde jag och Roger ost fondue...


Jeanette

Jag har undrat varför det aldrig finns några fina låtar vari de sjunger om Jeanette, som jag kan ta åt mig av med ett leende på läpparna. Namn som Maria och Anna sjungs det ju om i hur många låtar som hellst. Men det finns faktiskt en låt som de sjunger om Jeanette i. Lyssna och njut....



Visst är den romantisk och vacker...

Nu ska jag snart dra till Friskis och svettis och äntligen skaffa mig nytt träningskort. Jag har liksom inget att skylla på längre, jag är frisk från både operation och förkylning och jag har inget jag verkligen måste göra ikväll (jag har saker jag borde göra men inget måste, måste, måste, nu, nu, nu) och det är inget specielt på tv. Sen när jag kommit hem väntar sig en underbar belöning, bara för jag varit så duktig och tränat, i form av en chipspåse med creamy cheese smak. Kan det bli bättre?

pusshej!

Liten stjärna...



Kan man inte texten får man väl hitta på...:)

Köttbullar, toaborste och tv-kväll

Gud vad mätt jag är!! Roger och jag har ägnat de senaste två timmarna åt att rulla och steka c:a en miljon köttbullar. Det är jobbigt och tar sin lilla tid men resultatet blir toppen. Och vi har faktiskt ganska kul när vi gör det, vi står och tjafsar, sjunger och fjantar och vips så är det färdigt :) Sen väntar det bästa, en delikat måltid, bestående av köttbullar, potatis, brunsås, lingonsylt och grönsaker.





Roger vad har jag sagt om att dricka av smöret! Han lyder aldrig...

Idag har jag varit kreativ, först jobbade jag och Malin två timmar, sen gick vi en ganska lång runda med Steffen och sen åkte vi till Ikea och modehuset med Johanna, jag köpte en toaborste för 4 kr och två tegrejer(vet inte vad det heter) för 5 kr. Det ekar riktigt mycket i plånboken för tillfället.. Blev lite avundsjuk på alla fina saker Johanna köpte på Ikea och alla fina kläder Malin köpte på GinaTricot. Men nästa torsdag när det är låning, då jäklar blir det en tur till Modehuset för min del..Någon som vill joina så säg till :)

Måndagskvällar är för mig det bästa som finns, de är nästan heliga och det är i stort sett omöjligt att få mig att gå utanför dörren då, det har mina vänner fått erfara :) För Roger är måndagskvällar det värsta som finns, han får sitta vid datorn och spela alfapet hela kvällen, för tv'n rör han inte! Varför? Jo för det är "90210" och "A secret life of an american teenager" såklart!

Igår kväll var det Roger och Steffen som tog upp större delen av soffan.

 

Visst är de söta :)

Puss hej!

20 års fest.

Var som sagt på 20 års fest igår. Det var Malin, Roberts tjej som fyllde år (egentligen fyller hon nte förrän imorgon). Festen hade hon på sjösjukan. Det var kul, de hade lite lekar och så, alltid uppskattat. Fast jag gillar inte förnedrings lekar. Bra lekar är såna där man inte tvingas göra bort sig på olika vis inför alla andra. Leken gick ut på att tre frivilliga fick ställa upp i varje gren så skulle man gissa vem som klarade det bäst. Alltså fick de som ville göra bort sig eller bjuda på sig själv göra det, och de som inte ville slapp. Robert ställde upp i grenen vem som kunde halsa en öl fortast, han vann inte, men det var på håret! De störde honom mycket hehe.



Lite andra bilder från festen..





Malin och Robert.



Det bjöds på tårta med, den var jätte god och glutenfri! :)

Nu ligger Roger utslagen på soffan, jag sitter vid datorn. Väntar på att en annan del av köping och kvällens Wallander film ska börja. Den lät bra idag.
Vi såg "Sommaren med Göran" innan idag, den var asbra! Jag gillar svenska komedier. Vill absolut se "Farsan". Den tror jag kan vara en höjdare.

Trevlig kväll allesammans!

Alla hjärtans dag

Idag hänger en baksmälla över oss.. På alla hjärtans dag och allt :) När jag gick ut med Steffen i morse gömde Roger lite förnuligt mina presenter under täcket för han trodde jag skulle lägga mig igen när jag kom tillbaka. Han sa flera gånger "ska du inte lägga dig" men jag kom aldrig. Så tillslut fick han dra bort täcket själv och visa mig presenterna. Det är inte första gången jag förstör överaskningar med mitt envisa sätt hehe.. Det här fick jag iaf.





Av mamma fick jag ett par jätte söta strumpor med hjärtan på :)
Roger fick choklad kaffe å choklad och ett kort av mig.

Jag har alltid älskat alla hjärtans dag. Jag älskar hjärtan, rött å rosa som denna dagen är full av. I skolan brukade vi göra hjärtan till varandra. Vi hade skrivit en positiv sak om alla i klassen och så klistrade vår fröken fast remsorna på hjärtanen som vi fick. Därmed fick vi ett hjärta fullt med positiva tankar från alla i klassen, det var kul att läsa.

Ta hand om varandra nu. Inte bara idag, alla dagar!

Steffen 1 år! Hipp, hipp, hurra!

Oj nu har jag ju inte skrivit på två dagar, har ju hänt massor! Neo passning dag 2, Steffens 1 års dag, Malins födelsedags fest och alla hjärtans dag morgon.

Om vi börjar från början, den andra dagen med Neo åkte jag dit redan 8 på morgonen. Eftersom Neo fått maginfluensa kunde han inte gå på dagis, men han hade inte kräkts sen 22.00 kvällen innan och Povel hade inte blivit smittad än så han beslöt att åka till skolan iaf. Man märkte på Neo att han inte var helt frisk för han var väldigt lugn, det brukar han inte vara! Det brukar vara svårt att hänga med i svängarna. Nästan hela fredan lekte vi med lera, vi gjorde lotsas köttbullar i en grta, delade upp på tallrikal, lotsas åt och sen började allt om på nytt igen.

 Får det lov att vara en köttbulle?

På kvällen kom Nadja och Hugo hem, då gjorde vi hemmalagad pizza, mums :) Hugo krålar sig fram över golvet blixtsnabbt och springer runt i sin gåstol.





När jag kom hem till Kalmar igen igår eftermiddag firade vi Steffens 1 års dag!! Jag hade saknat mina killar. Roger hade gjort en jättefin smörgåstårta som Steffens slukade i ett nafs. Och så fick han lite presenter.





Roger förstod inte riktigt att presenterna var till Steffen och rykte åt sig en av dem och vägrade lämna den tillbaka... Dessa pojkar..



Men det stora tuggbenet fick han åtminstonde behålla för sig själv.

Nu ropar Roger att frukosten är klar :) Jag är hungrig som en varg! Jag skriver en blogg senare om resten av helgens händelser, bra va?

Bygga lego, rita, läsa....

Jag och Neo har haft en fantastisk dag. Klockan 11.15 hämtade jag honom på dagis. Han visade en hel påse med sönderklippta små gula lappar som han suttit och klippt hela förmiddagen och nu skulle ta med hem. Vi pratade om allt möjligt på vägen hem och när vi var framme värmde jag lite lunch åt oss, Neo hade ingen vidare aptit. Efter lunchen satte vi igång att bygga med lego. Jag byggde ett stort garage åt Neos buss (den heter något å kommer från filmen "Bilar" men minns inte vad).


Neo var nog inte lika impad av garaget för snart slog han näven i det och det såg ut såhär...



Sen ville Neo rita istället, tur att jag är så grym på det...not...



Neo ville att jag skulle måla kungen och mcqueen från filmen Bilar, det enda jag hade att gå på var att kungen var blå och mcqueen var röd. Jag målade en röd och en blå bil men Neo tyckte inte det var likt...



Sen sa Neo: "Jag orkar inte leka mer, jag vill läsa saga" Jag vart förvånad men det hela fick sin förklaring senare, både den bristande aptiten och lugnet, när han kräktes. Så nu vet man vad man har att vänta... Jag vill inte få maginfluensa, snälla låt mig slippa...



I vilket fall som hellst har både jag och Neo haft en jätte mysig dag :)

Bilmattan..

Sitter här och smala kraft till att orka bege mig till Karlshamn, är så trött idag.. Har tagit mig en kopp kaffe nu får de om den hjälper. 
Nadja, Neos mamma, har skrivit kommentar till förra inlägget att busa lär jag få göra imorgon, Neo säger att vi ska leka med hans bilar hela dagen. Han är tokig i bilar den lilla ungen :)



Här leker Roger och Neo med bilmattan han fick av farmor i julklapp. (Alltså Neo fick den av sin farmor inte Roger).

Tyvärr jobbar mamma ända till 22.00 ikväll och imorgon kväll. Undra vad jag ska roa mig med på kvällarna.. I och för sig behöver jag ju läsa igen all kurslitteratur jag inte hunnit me så det är kasnke lika bra att jag inte ha något att göra...

Hej så länge :)


Skärpning!

Inte ett endaste litet inlägg sen i förrgår. Får försöka göra detta så innehållsrikt som möjligt som kompensation. Men blir nog inte helt lätt för trots att jag itne haft en minut över att sitta vid datorn (ja det är faktiskt sant, jag har inte ens suttit vid datorn sen i förgår) så har det inte hänt särskilt mycket. Jag har bara varit i skolan, jobbat, ätit, pluggat och sett 90210.
Idag tog jag lite bilder när jag jag och Malin jobbade, det här är alltså vad vi sysslar med på vårt arbete :)

   

Efter vi jobba klart idag hände faktiskt en spännande grej. Jag följde med Malin till systembolaget, hennes mamma är butikschef där och butiken har blivit nominerad till årets butik, det ni! Så idag skulle det spelas in en film och jag och Malin var statister. Förstår ni att detta kanske är vårt första lilla steg in i Holywood!

Nu är vi lediga från skolan i en vecka! Verkligen lediga också, vi har inget som ska vara läst till nästa tisdag eftersom det är grupp examination då och uppgiften läggs ut på moodle klockan 9 på tisdag morgon, så finns inget att plugga på. Jag ska ägna veckan åt att läsa ikapp kurslitteratur jag inte hunnit med ännu. Och så ska jag till Karlshamn och passa den här lilla söta ungen:



Det är Neo och han är min brorson. Vi ska leka och busa som bara den :)

Ikväll ha vi ätit pastagratäng, mmm... På coop innan köpte jag en påse Ahlgrens bilar som jag tänkte bjuda Roger på så vi har något gott att mumsa på sen när vi ska se "Vi hade i alla fall tur med vädret igen".
Nja..blev inte så innehållsrikt inlägg va? hehe. Men jag kanske gör ett nytt försök senare ikväll...

Trevlig kväll!

soffslappar dag...

Idag är en såndär soffslappa dag.. Vaknade med en jäkla huvudverk å törsten var enorm! Läpparna liksom nästan sprack av torrheten i munnen. Man dricker å dricker men man är ändå lika törstig..Skumt det där. Hade Uffe varit här hade han sagt: "Hur kan du vara så törstig idag Jeanette, du som drack så mycket igår?" Uffe var matros på Listerland när ag började jobba där, vi har druckit en hel del öl ihop.
Beställde pizza innan, på Venezia har de glutenfria pizzor. De glutenfria pizzorna är Aningen mindre och kostar Aningen mer. Den matematiken går nte riktigt ihop.



Jag tror att Steffen också kände sig torr om läpparna innan. Helt plötsligt komemr ett gnäll från sovrummet, Roger går dit för att se efter va som bekymrar den lille valpen. Han har fått tag i mitt läppsyl och käkat upp alltihop.. Det är ju inte så man ska använda läppsyl Steffen!

Igår var en fantastisk dag! Mamma kom tidigt så hon hann kolla på mig när jag red, sen lagade hon jätte god mat åt mig Roger och Robert. Köttfärsbiffar, potatis, sås och olika grönsaker. Klcokan 18.00 började årsfesten på stallet. Efter lite mingel inleddes den med ett möte (inte jätte roligt) men sen serverades en helt underbar buffe. Hon som stod för maten kom och frågade om det var jag som var Jeanette och berättade sedan att det fanns glutenfri ostpaj, pastasallad och bröd på det höga bordet. Jag blev så glad! Och helt galet gott var det.
Sen hade ungdomssektionen gjort en show de visade upp. Malin är med där. Hon var asbra när hon släppte loss till I will survive. Ett annat favorit nummer var "du måste finnas" Som handlade om när stallet var nära att få stänga ner.
Eftershowen var årsfesten så gott som slut. Då följde jag med Malin på förfest hos hennes "vanliga" kompisar som hon säger :) Det var ett gäng asgoa människor och jag hade skit kul. Vi lekte lite lekar som förvirrade hjärnan totalt sen stack vi till o'learys. Jag och Malin var uppe och dansade loss ett par gånger. Skulle fyllekäka lite efter puben och på vägen till matstället sjöng vi lite olika melodier som "jag är en fattig bonddräng" och "du måste finnas". Lät säkert jätte vackert....
Nu ska jag se ett avsnitt one tree hill tror jag... ha det gott!

jäsp...

Roger och Steffen kom hem tillslut :) Vi lyckades slänga ihop en rätt god kvällsmat idag med, kycklingfile fylld med skinka ost, pasta och vitlöksås, mums :)
Har faktiskt gjort allt det jag tänkte göra ikväll förrutom sett film, fast kvällen är inte slut än, känner mig dock helt sjukt trött, skulle kunna gå å lägga mig nu. Är det tillåtet en fredag?
Mamma kommer och kolla när jag rider imorgon, jippie, håll tummarna för att det går bättre än i torsdags då..
Natti natti...


Fredag....

Fredag....Vad vore livet utan fredagar egentligen? Det måste vara mänsklighetens absolut bästa uppfinning. På fredagar funkar allt, det känns verkligen i hela kroppen att det är fredag. Det liksom sprudlar, det är glädje. Man får nästan svårt att koncentrera sig på något annat än att vara glad. Jag har absolut inget särskilt planerat denna fredag men det behövs liksom inte, fredagar är till för festligheter, umgås, vara själv och ägna sig åt något man vill göra själv, filmmys, spelkväll, se lets dance eller bara ta det lugnt.
Jag är helt ensam hemma, Roger och Steffen har åkt till Nybro. Jag tror Roger tog med sin neocube dit, tusan också, för även om jag VÄGRAR erkänna det så var den faktiskt lite kul att pilla med. Jag hade tänkt använda denna eftermiddag och kväll åt att:
*Läsa tankens mosaik
*Sätta in bilder från Asien i fotoalbum
*Städa lite
*Kolla lets dance
*Se någon av följande filmer, Baksmällan eller Vi hade iallafall tur med vädret igen.
Jag tror Roger och Steffen kommer hem sen och gör mig sällskap ikväll, beror på hur bra de trivs i Nybro hos Sanga, Jenny, Sol-Britt och Gertrude.

Imorgon blir en festlig dag :) Ska rida klockan 10. Sen kommer mamma, min högsta önskan hade varit om hon kom innan 10 å följde med å kollade på mig när jag rider. FAst med tanke på hur dåligt det gick igår kanske jag inte alls önskar det... Sen på kvällen ska jag på årsfest på stallet. Där bjuds på buffe och show som bl.a Malin medverkar i. Ska bli kul att se :) Sen ska jag med Malin å hennes stallkompisar ut, ska blir skit roligt tror jag. Då ska det här vinet åtnjutas, eller heter det avnjutas....?


Har inte druckit et förut, jag tycker om att prova nya viner. Nu för tiden köper jag nästan jämt ett vin jag aldrig druckit förrut när jag ska dricka vin. Nästa alltid rött. Rött ska det vara! En favorit är outback chase.
När jag sedan blivit lite rund om fötterna kasnke jag bjuder på något av mina partytrick, t.ex. det här...



Och så måste jag rättade till ett litet misstag så jag slipper allt gnäll. De som benämndes "några av besättningen i en del av mässen" i Listerland inlägget är min storebror Povel och min pojkvän Roger. Så! :)

Duggan idag får vi se hur den gick, jag uttala mig inte om sånt förrän jag vet längre. Jag skrev en massa men om det var svar på frågan eller ej återstå att se.

pusshej! 

Neocube

Ikväll har jag ridit, det gick skit, bajs dåligt! Red en ny häst jag inte ridit förrut, Polyminka heter hon, jag klarade inte av henne alls. Men men man kan inte lyckas jämt, kommer har en jävla träningsverk imorgon iaf. Eftersom jag varit sjukskriven har jag ju inte ridit på tre veckor..
Studiegruppen var här och pluggade innan idag. Fast jag vet inte om jag skulle vilja kalla det för plugg. Vi pratade lite om boken som vi har dugga på imorgon sen flöt samtalsämnena iväg. Blev mest snack om Bali och hundar. Kom på att världen är himla liten. Elin i min studiegrupp hade träffat mina gamla klasskamrater på Bali.

Roger har köpt en leksak! En neocube. Numer är han helt okontaktbar och vill inte göra nånting annat än leka med sin cube. Hans ögon glittrade när han i eftermiddags kom hem med det lilla paketet från posten vari hans neocube låg.. Så här har han suttit sen dess....








Listerland

Tidagare, innan förra sommaren, innan Asien resan, jobbade jag som kocka på ett lastfartyg som hette Listerland. Eftersom Malin igår trodde att vi lagt till i gästhamnen när vi en gång besökte Kalmar med båten, tänkte jag berätta lite om den. Det var säkert ingen konstig fråga, hade inte jag varit uppväxt med en redarsläkt så hade säkert inte jag heller haft en hum om storleken på fartygen. Fövisso är väl Listerland inte ett säsklit stort fartyg, men tillräckligt stort för att inte få plats i gästhmnen iaf.
Mina arbets uppgifter var att laga frukost, lunch och middags till sju hungriga sjöman. Varav en var kapten, en maskinist, två styrmän, två matroser och ibland på sommararn hade vi en liten ljungman med, min lillebror Robert. Emellan måltiderna bakade jag kakor, satte på kaffe till 10 och 15 fikan. Tvättade lakan och handdukar samt städade korridor och mäss (=matsal och uppehålls rum).
Roger, min pojkvän, eller fästman om man så vill haha) jobbade som matros på båten, det var så vi fann varandra, han är ju egentligen Gotlänning. På kvällarna kollade vi antingen på film (varje månad fick vi sex nya filmer till båten, så där fanns en jäkla massa filmer) eller spelade kort. Låg vi i någon hamn gick vi ofta iland och drack några, ibland många, öl på någon halvtaskig pub som ett par riktiga sjöbusar. Fanns det ett McDonalds i närheten av hamnen gick vi dit. Det hände t.o.m att vi gick enorma sträckor bara för att jag var sugen på McDonalds.
Var det storm låg jag i min hytt och spydde. Det var inte kul att laga mat när alla kastruller och råvaror flög kors och tvärs över hela byssan (köket i en båt) och man var varannan minut behövde spy. Försökte sätta fast grytorna med en halvtaskig ställning en matros byggt så att jag skulle kunna gå ut i mässen och lägga mig emmelan åt. Så sprang mellan mässen, byssan och toan. Sjösjuka är det absolut värsta tillståndet jag vet, man blir trött, mår riktgit riktigt illa, det enda som hjälper är att ligga ner eller spy, och ni vet ju hur äckligt det är. Därför blev det aldrig en riktig sjökvinna av mig. Men jag gilalde det riktigt mycket. Tyckte det var ashärligt att sitta ut på popen (däck) å se ut över det oändliga havet med en cigg och bara drömma mig bort. Vi hade kul i hamnarna men det bästa av allt var ledigheten! Jag jobbade en månad, sen var jag helt ledig med full betalning en månad. Känade t.o.m mer när jag var ledig. Den månaden man jobbade gjorde man knappt av med några pengar så man kunde spara rätt mycket. Därav Asien resan som följde. Här kommer lite bilder..

På varv, båten ligger alltså på land, i en docka.


Några av besättningen i en del av mässen.


Min favorit-Sten!! Mässen.


Lastutrymmena på båten.


Byssan, inte särskilt stort som ni ser...


Min hytt. (Jonna åkte med en liten tur å sov på min inimala soffa)


Det oändliga havet.


Badning med överlevnadsdräkter.


Kapten-Hans å Sten. Vid kajen i Karlahamn.

Så nu hinner jag inte mer. Ska slänga i mig nåt att äta sen springa bort till arbetsförmedlingen å jobba ett par timmar.
pusshej! Ha en bra dag!


Jag har gjort det igen...

Det är inte lätt alla gånger att vara studerande, man hinner ju inte med allt roligt man vill göra också, typ blogga. Men nu skriver jag ett litet kort inlägg innan jag ska lägga mig och läsa ett kapitel ur tankens mossaik. Äntligen en kurs bok som inte är jätte svår eller halvt obegriplig. Den är skriven ur ett lite mer skönlitterärt perspektiv.
Idag har jag jobbat ett par timmar med Malin, ätit McDonalds och och nu har Maria varit här och pluggat lite, vi var inte jätte flitiga men lite fick vi gjort iaf.
Å jag lyckades göra det igen! Jag förväxlade Maria i Stockholm med Maria i klassen. Maria i Stockholm fick ett sms i förmiddags att jag var klar med boken så hon kunde komma å hämta den. Hon kom aldrig. Jag förstår inte varför hon inte ville köra 50 mil för att läsa en bok om barns skriv och läsutveckling...

Tänkte bjuda på en bild på en av mina favorit killar...


FMR

Har inte riktigt tid att blogg idag, men har man skaffat sig en blogg får man ju faktiskt ta sitt ansvar. Och det är ju nååågot roligare att sitta här och skriva massa strunt än med näsan i en bok om hur barn lär sig läsa..
Både igår och idag har jag och Malin jobbat på vårt krävande, ansvarsfulla jobb. Det är så kul att hon börjat så jag slipper stå själv! Vårt jobb går ut på att stå utanför arbetsförmedlingen och dela ut lappar om gratis jobbcoachning från FMR. För det får vi faktiskt pengar, hela 100 (eller 95) kronor i timmen faktiskt! Det är ett himla bra och pluggvänligt jobb också. Vi väljer våra arbets tider själva och hur mycket vi vill arbeta, så har vi mycket i skolan någon dag så tar vi helt enkelt ledigt från jobbet.

Idag har jag överaskat Roger. När han kom hem från skolan klockan 16.55 stod maten på bordet. Jag hade lagat rosmarins kryddade fläskkotletter och rotfrukter med kantarellstuvning och haricot verts sallad till. Till efterrätt hade jag rullat ett gäng chokladbollar. Tänkte egentligen göra chokladpudding, men när jag skulle ta bilen å köra till maxi och handla det kom jag på att Roger tog bilen idag.

Åter till pluggandet. Stackars Maria som inte fått sin bok vi har dugga på på fredag ska få låna mina anteckningar lite.

pusshej!

RSS 2.0